Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пряники з начинкою

Пряники з начинкою

17-01-2015, 16:23
3 034
Пряники з начинкою
Пряники - це добре, а пряники зі смачною начинкою - ще краще. Більш того, додавати начинку них - нікчемна справа, а відмінність - у приготуванні самого тесту для солодкого страви. Давайте навчимося справу і те, і інше, з допомогою доступних рецептів з нашої статті.

Рецепт пряників з карамельної начинкою


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 250 г;

  • коричневий цукор - 1 ст.;

  • мед - 1 /4 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • ванільний екстракт - 2 ч. ложки;

  • мелений імбир - 2 ч. ложки;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх - 1 ч. ложка;

  • мелена гвоздика - 1 ч. ложка;

  • борошно - 3 1/2 ст.;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • сода - 1 1/2 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • карамельні цукерки - 24 шт.


  • Приготування
    У мисці збиваємо м'яке вершкове масло і цукор протягом 3 хвилин. Додаємо в масляну суміш мед і знову перемішуємо. Тепер, не перестаючи перемішувати, вбиваємо до маслу по одному яйцю. Змішуємо ванільний екстракт з корицею, імбиром, мускатним горіхом і гвоздикою. Додаємо прянощі в масляну суміш і приступаємо до додавання сухих інгредієнтів: просіяного борошна, соди, солі і крохмалю. Готове тісто вимішуємо руками, обертаємо плівкою і охолодити в холодильнику 30-40 хвилин.
    Ділимо тісто на порції, загортаємо в них карамельні цукерки і викладаємо на деко. Медові пряники з начинкою будуть готові через 10 хвилин запікання при 180 градусах.

    Рецепт тульського пряника з начинкою


    Інгредієнти:

  • борошно - 430 г;

  • цукор - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 125 г;

  • мед - 1/3 ст.;

  • мелена кориця - 1 ст. ложка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • вишневе варення.


  • Приготування
    Цукровий пісок збиваємо з яйцями, содою, корицею і медом. В отриману яєчну масу додаємо м'яке вершкове масло, ретельно все перемішуємо і ставимо на водяну баню. Готуємо основу для тесту 10 хвилин, помішуючи, після чого починаємо додавати борошно. Спершу насипаємо склянку просіяного борошна і ретельно все перемішуємо. Знімаємо тісто з вогню, охолоджуємо і додаємо борошно частинами.
    Готове тісто ретельно вимішуємо руками і розкачуємо на посипаній борошном поверхні до товщини близько 05 див. тісто Розрізаємо на рівні за розміром квадрати (всього має вийти 6 штук). Так як ми вирішили приготувати пряники з вишневою начинкою, то закладаємо в центр однієї з половинок вишневе варення , але традиційні тульські пряники готуються з начинкою з фруктового повидла.
    Тепер покриваємо другим шаром тіста, защипуємо краю і ставимо пряники в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 10 хвилин пряники будуть готові.
    Остиглі тульські пряники можна покрити глазур'ю, змішавши 2 столові ложки молока з 5 столовими ложками цукрової пудри і проваріть суміш 5 хвилин.

    Заварні пряники з начинкою


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сода - на кінчику ножа;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • кориця - щіпка;

  • кардамон - щіпка;

  • аніс - щіпка;

  • гвоздика - 1 бутон;

  • повидло для начинки.


  • Пряники з начинкою
    Приготування
    Яйця збиваємо з цукром і медом дочиста. Додаємо в яєчну суміш вершкове масло, трохи сметани, соду, і знову все перемішуємо до однорідності. Ставимо все на водяну баню і варимо, помішуючи, 5-7 хвилин. Коли маса збільшиться в розмірі, додаємо просіяне з прянощами борошно і замішуємо щільне тісто.
    Розкачуємо тісто до товщини 05 см, викладаємо зверху шар повидла і накриваємо другим пластом тіста поверх. Защепляем краю пряника і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готовий пряник, при бажанні, можна змастити глазур'ю, а можна просто відразу нарізати на порції і подати до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тульський пряник - рецепт
    Тульський пряник - рецепт
    Тульські пряники завжди були в пошані. Їх дуже любили і дітлахи, і дорослі. До них готували самовар, ставили на стіл різноманітне варення, щоб
    Медові пряники - рецепт
    Медові пряники - рецепт
    Медові пряники - одне з ласощів нашого дитинства. Адже всі бабусі печуть їх до приїзду дітей і онуків в гості. Хочете пригадати, які вони на смак?
    Пряники на кефірі
    Пряники на кефірі
    Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
    Домашні пряники - рецепт
    Домашні пряники - рецепт
    Домашня випічка завжди краще магазинної. І сьогодні мова піде про дивовижних ароматних пряниках, які досить просто приготувати в домашніх умовах.
    Шоколадні пряники
    Шоколадні пряники
    Пряники - це дивовижне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як зробити смачні шоколадні пряники в
    Імбирні пряники
    Імбирні пряники
    Пряники - смачне і ароматне ласощі, яке обожнюють багато. Вони добре поєднуються з чашкою гарячого шоколаду або чаю. І сьогодні ми розповімо, як