Цукати з мандаринових корок
Багато хто з нас люблять мандарини, але напевно не всі знають, що для їжі придатна не тільки м'якоть. Застосування можна знайти і для кірок. Причому ласощі вийде дуже смачним. Пропонуємо вам приготувати цукати з мандаринових кірочок, а ми вам у цьому допоможемо. Справа ця звичайно копітка, але результат того вартий. Якщо магазинні цукати найчастіше занадто сухі, так і барвники в них напевно є, то домашні цукати соковиті, ароматні і в їх якості ви будете впевнені на 100 %.
Інгредієнти:
мандаринові кірки - 500 г;
цукор - 1 кг;
вода - 200 мл
Приготування
Перед приготуванням цукатів скоринки мандаринів ретельно промиваємо, потім нарізаємо невеликими квадратиками або смужками. Потім заливаємо їх водою кімнатної температури і отмачиваем протягом 3 діб. При цьому воду потрібно міняти щодня рази по 3. Після цього воду, в якій відстоювалися скоринки, зливаємо, а замість неї додаємо воду для сиропу із розрахунку 100 мл на 250 г кірок, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо приблизно 10 хвилин, помішуючи. Тепер кірки можна процідити, а в рідину додати цукор і проварювати до густоти, помішуючи, щоб сироп не пригорів. Отриманою масою заливаємо кірки і залишаємо на 10-12 годин, щоб вони просочилися. Після цього знову ставимо їх на вогонь і тушкуємо, щоб вони уварились. Знову відкидаємо скоринки на друшляк, щоб стекли залишки рідини. Отримані мандаринові цукати розкладаємо на стіл або деко рівним тонким шаром, щоб вони висохли. Зазвичай через добу ласощі готовий. Його можна вживати і в чистому вигляді, а можна використовувати у випічці.
Попередній рецепт приготування цукатів чудовий, але вимагає терпіння і часу. Якщо ж ви хочете все зробити швидше, то наступний рецепт для вас.
Інгредієнти:
мандаринові шкірки - 200 г;
цукор - 400 г;
лимонна кислота - за смаком;
вода;
сіль.
Приготування
Шкірку складаємо в каструлю, вливаємо воду (приблизно 15 л), ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 10 хвилин. Відкидаємо скоринки на друшляк, промиваємо під проточною водою і знову заливаємо водою з додаванням половини чайної ложки солі. Сіль потрібна для того, щоб прибрати з кірок гіркоту. Доводимо до кипіння, знову 10 хвилин проварюємо, змиваємо і в третій раз повторюємо процедуру. Після цього кірки знову відкидаємо на друшляк і нарізаємо їх не дуже тонкою соломкою або ж просто довільно ділимо на шматочки. Висипаємо В каструлю цукор, додаємо склянку води, доводимо до кипіння. Тепер опускаємо в сироп шкірку і варимо майже до повного уварювання. Шматочки шкурок повинні стати практично прозорими. Тепер, коли майже готові цукати, відкидаємо їх на друшляк, даючи тим самим стекти залишкам сиропу. Можна обваляти їх в цукрі або цукровій пудрі і підсушити. Для цього можна просто залишити їх відкритими на повітрі, а можна викласти на деко і поставити в теплу духовку приблизно на 30-40 хвилин.
Також цукати з мандаринів можна заготовити про запас: простерилізувати банки і цукати ще гарячими розкласти в них, закрити кришкою і зберігати в холодильнику. А потім вже використовувати за своїм розсудом. До речі, сироп теж не поспішаєте виливати, з нього вийде відмінна просочення для тортів.
Цукати можна готувати тільки з мандаринових корок, а можна зробити " асорті, і використовувати кірки будь-яких цитрусових: підійдуть і апельсинові і лимонні і грепфрутовие. Чого ж добру пропадати, якщо можна приготувати таку смачні ласощі!
Як зробити цукати з мандарин в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням цукатів скоринки мандаринів ретельно промиваємо, потім нарізаємо невеликими квадратиками або смужками. Потім заливаємо їх водою кімнатної температури і отмачиваем протягом 3 діб. При цьому воду потрібно міняти щодня рази по 3. Після цього воду, в якій відстоювалися скоринки, зливаємо, а замість неї додаємо воду для сиропу із розрахунку 100 мл на 250 г кірок, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо приблизно 10 хвилин, помішуючи. Тепер кірки можна процідити, а в рідину додати цукор і проварювати до густоти, помішуючи, щоб сироп не пригорів. Отриманою масою заливаємо кірки і залишаємо на 10-12 годин, щоб вони просочилися. Після цього знову ставимо їх на вогонь і тушкуємо, щоб вони уварились. Знову відкидаємо скоринки на друшляк, щоб стекли залишки рідини. Отримані мандаринові цукати розкладаємо на стіл або деко рівним тонким шаром, щоб вони висохли. Зазвичай через добу ласощі готовий. Його можна вживати і в чистому вигляді, а можна використовувати у випічці.
Цукати з мандаринових шкірок - експрес рецепт
Попередній рецепт приготування цукатів чудовий, але вимагає терпіння і часу. Якщо ж ви хочете все зробити швидше, то наступний рецепт для вас.
Інгредієнти:
Приготування
Шкірку складаємо в каструлю, вливаємо воду (приблизно 15 л), ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 10 хвилин. Відкидаємо скоринки на друшляк, промиваємо під проточною водою і знову заливаємо водою з додаванням половини чайної ложки солі. Сіль потрібна для того, щоб прибрати з кірок гіркоту. Доводимо до кипіння, знову 10 хвилин проварюємо, змиваємо і в третій раз повторюємо процедуру. Після цього кірки знову відкидаємо на друшляк і нарізаємо їх не дуже тонкою соломкою або ж просто довільно ділимо на шматочки. Висипаємо В каструлю цукор, додаємо склянку води, доводимо до кипіння. Тепер опускаємо в сироп шкірку і варимо майже до повного уварювання. Шматочки шкурок повинні стати практично прозорими. Тепер, коли майже готові цукати, відкидаємо їх на друшляк, даючи тим самим стекти залишкам сиропу. Можна обваляти їх в цукрі або цукровій пудрі і підсушити. Для цього можна просто залишити їх відкритими на повітрі, а можна викласти на деко і поставити в теплу духовку приблизно на 30-40 хвилин.
Також цукати з мандаринів можна заготовити про запас: простерилізувати банки і цукати ще гарячими розкласти в них, закрити кришкою і зберігати в холодильнику. А потім вже використовувати за своїм розсудом. До речі, сироп теж не поспішаєте виливати, з нього вийде відмінна просочення для тортів.
Цукати можна готувати тільки з мандаринових корок, а можна зробити " асорті, і використовувати кірки будь-яких цитрусових: підійдуть і апельсинові і лимонні і грепфрутовие. Чого ж добру пропадати, якщо можна приготувати таку смачні ласощі!
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з кавунових кірок
Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок
Варення з апельсинових кірок
Якщо ви любите апельсини, то вас повинен цікавити питання: «Що робити з апельсиновими кірками?» Відповідь на нього простий: зваріть варення! Так-так,
Цукати з імбиру
Цукати з імбиру - дуже смачне, солодко-пряний ласощі. А ще вона володіє лікувальними властивостями, власне з цієї причини воно і було придумано.
Цукати з гарбуза - рецепт
Як ви вже знаєте, цукати можна готувати практично з будь-яких фруктів, ягід, овочів. Сьогодні ми розповімо вам про цукатах з гарбуза, оскільки вони
Цитрусові цукати
Цитрусові цукати можна готувати із звичних апельсинових і мандаринових корок, а можна віддати перевагу їм скоринки помело, лимони, манго - вони більш
Цукати з апельсинів
Ми вже розглядали рецепти приготування цукатів, але от про апельсинових солодощах поки не говорили. Пора це виправити. Сьогодні ми розповімо вам, як