З-за високого вмісту цукру цукати дуже калорійні, але і шалено смачні. Вони є окрасою будь-якого десерту. Сьогодні ми навчимося готувати цитрусові цукати в домашніх умовах.
Цукати з помело
Інгредієнти: помело - 1 шт.; цукор - 3 ст.; вода - 1 ст. Приготування З помело знімаємо шкірку разом з товстим білим шаром, нарізаємо її брусочками і заливаємо холодною водою на 2 дні. Стежимо, щоб кірки були повністю покриті, при необхідності «притапливаем» їх. Щоб пішла вся гіркота, воду міняємо 2 рази на добу.
По закінченні часу заливаємо кірки свіжою водою, кип'ятимо і зливаємо. Охолодити в холодній воді і знову доводимо до кипіння. Повторюємо, поки кірки не стануть прозорими (5 разів). Відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Поміщаємо кірки в каструльку, засипаємо цукром, додаємо склянку води. Ставимо на вогонь і варимо 40 хвилин після закипання. Даємо охолонути і викладаємо на застелене пергаментом блюдо. Залишаємо сушитися біля батареї на 4 дні, періодично перевертаючи.
Прискорити процес до декількох годин можна в духовці на маленькому вогні. Дверцята повинна бути відчинені. Щоб цукати не прилипали, пару раз їх перекладаємо.
Лимонні цукати - експрес-метод
Інгредієнти: лимони - 5 шт.; цукор - 2 ст.; вода - 1 ст.; сіль - 2 ч. ложки; лимонна кислота - за смаком. Приготування Лимонну шкірку заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні хвилин 10. Кірки зливаємо і охолоджуємо під холодною водою. Знову поміщаємо їх каструлю, заливаємо водою з додаванням чайної ложки солі і варимо 10 хвилин. Зливаємо, охолоджуємо і повторюємо ще раз. Сіль потрібна, щоб з кірок швидше пішла гіркота.
Даємо цедрі стекти і нарізаємо її смужками шириною в півсантиметра. У каструлі розчиняємо цукор у склянці води. Доводимо до кипіння і засипаємо кірки. Варимо, помішуючи, поки шкірка не стане прозорою, а вода майже повністю не випарується. Додаємо лимонну кислоту за смаком і знімаємо з вогню. Цукати відкидаємо на друшляк, обвалюємо в цукрі і підсушуємо на застеленому пергаментом деку в духовці. А можна ще гарячі цукати помістити в стерильні баночки і щільно закрити. Після використовувати в якості прошарку в десертах.
Цукати з манго
Інгредієнти: манго - 1 кг; цукор - 2 ст.; вода - 1 ст.; лимонна кислота - за смаком - за смаком. Приготування Манго чистимо і нарізаємо кубиками. Опускаємо в цукровий сироп і варимо з додаванням лимонної кислоти хвилин 10. Оскільки сиропу трохи, варити доведеться в 2 партії. Після викладаємо цукати на застелений пергаментом деко і підсушуємо близько години в розігрітій до 130 градусів духовці. Даємо охолонути і обсипаємо цукровою пудрою або корицею.