Тверді сорти сиру

За розміром і масою тверді сорти сиру умовно поділяють на великі й дрібні. Ще один спосіб поділу - за органолептичними показниками: групи швейцарського, голландського сирів і сиру чеддер.
Якщо ви хочете побалувати себе сортами твердого гострого сиру, спробуйте бринзу або чанах. Як правило, вони мають білий колір, трохи нагадують сир. Запах і смак бринзи в міру солоний. Зображення на зрізі ви не побачите, можуть бути лише невеликі вічка неправильної форми. Чанах - це грузинський ропні сир, який готують в горщиках. Ці горщики і називаються чанах, що послужило назвою цього виду сиру. Має гострий смак і аромат. На батьківщині його вважають джерелом здоров'я й життєвих сил.
Якщо ви хочете підібрати несолоний сир твердих сортів, вам повинен сподобатися Маасдам. Цей сир родом з Голландії вже давно завоював серця цінителів. Його витримка не менше 4 тижнів. Має гладку жовту скоринку, іноді покриту воском, блідо-жовтий колір, дуже великі дірки на зрізі.
Негострі сорти сиру
Негострі сорти сиру корисно давати дітям для поповнення запасів кальцію і зростання. До них можна віднести такі тверді крупні сири: радянський, алтайський, швейцарський. Ці сири без побоювання можна пропонувати дітям з півтора років:
Сорт сиру з цвіллю
Сири з цвіллю готують дуже багато років. Тверді сорти сиру без цвілі людина зміг собі дозволити тільки після винаходу пастеризації. Якщо ви уважно придивитеся до шматочка сиру (не без допомоги мікроскопа), то побачите там безліч різних організмів. Саме ці невидимі трудівники перетворюють молоко в улюблений продукт. Є два способи приготувати сорти сиру з цвіллю: промисловий і традиційний. Перший спосіб передбачає попередню пастеризацію

Сорти вершкового сиру
Ці сири готують з вершків, що відрізняє їх від інших видів сиру. Завдяки цьому час дозрівання набагато коротше, а смак дуже ніжний. До сортів вершкового відносять сири під назвою Маскарпоне, Тильзитер, Бурсен.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як зберігати сир?
Сир при неправильному зберіганні може висохнути, запліснявіти і стати непридатним для їжі. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як правильно

Як визначити жирність сиру?
Іноді для приготування будь-якого страви потрібно сир певної жирності. Але не завжди нам відома ця жирність, або ж відома, але потрібно зробити сир

Чим замінити сир фета?
Сир фета часто фігурує в приготуванні салатів та інших страв. Але не завжди є можливість купити його: то ціна незрівнянно висока, то якість під

Як вибрати вино?
Хороше вино зробить навіть звичайний сімейний вечерю маленьким вишуканим святом. Але вино - напій непростий, а правильно вибрати його - ціле

Сирна тарілка
Сирна тарілка стане відмінним додаток до будь-якої домашньої трапези. Така закуска не тільки вкаже на тонкий смак господаря, але і забезпечить вам