Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як перевірити мед на натуральність?

Як перевірити мед на натуральність?

16-03-2015, 16:31
707
Як перевірити мед на натуральність?
Мед з давніх часів є шанованим продуктом завдяки своїм унікальним властивостям. Складний і насичений хімічний склад додають йому популярності в області медицини, оскільки він має антибактеріальну та протизапальним ефектами. Природно, що тільки натуральний мед має всі ці корисні властивості, а штучні аналоги сильно програють, у тому числі і в плані смаку. Про те, що ж таке ненатуральний мед і як перевірити його на достовірність, ми поговоримо в цій статті.
Для початку зазначимо, якого меду ми намагаємося уникати. По-перше, розведеного добавками меду - адже ніхто з нас не хоче і не повинен переплачувати на догоду недобросовісного продавця. По-друге, не визрілого - що теж є ознакою поспіху бджоляра в гонитві за прибутком, так як цей мед містить більше води, швидко починає бродити і втрачає смакові якості. По-третє, це меду, отриманого бджолами, які годувалися звичайної сахарозою. Назвати його корисним і поживним досить важко.

Як можна моментально перевірити мед на натуральність?
Так як не завжди існує можливість перевірити, чи справжній мед, без додаткових «дослідів», спершу слід покладатися на свої відчуття. Для початку, натуральний мед володіє неповторним запашним ароматом, який важко синтезувати хімічно. Спробуйте мед - через деякий час мова може злегка пощипувати, з'явиться приємна в'язкість - вірна ознака хорошого меду. Смакові відчуття підкажуть вам в питаннях як перевірити липовий або гречаний мед - ці сорти володіють особливими присмаками, які відрізнить навіть недосвідчений у цій області людина. До того ж справжній мед часто неоднорідний: віск від сот, крильця бджіл і інший природний матеріал можуть просочитися при фільтрації і вказати на справжність цього меду.

Як правильно перевірити мед на добавки будинку?
На крейду: допоможе оцет або будь-яка сильна кислота. Мед з крейдою обов'язково «зашипить» і запіниться.
Як перевірити мед йодом на крохмаль? Якщо, додавши кілька крапель в продукт, ви помітили посиніння - не варто купувати мед у цього продавця.
На воду: якісний мед, якщо його намотати на ложку, буде безперервно тягнутися, а ось розбавлений - розриватися і бризкатися. Ще один спосіб, занурити шматочок чорного хліба в мед - хліб вбере вологу меду і покриється «скоринкою». Також пам'ятайте, що літр меду важить близько 14 кг. Якщо менше, бджоляр намагається вас обхитрити.

Як перевірити мед на цукор?
Меду властиво засахариваться, стає дуже твердим і кристалізуватися. На жаль, багато людей плутають такий мед з фальшивим, хоча від часу він стає тільки більш насиченим і смачніше. І нечисті продавці часто цим користуються. Мед з цукром дійсно важко відрізнити від «сів», основні ознаки - дуже білий колір, слабкий аромат і недостатня терпкість.
Додамо, що часом бджолярі не можуть продати хороший, але сів мед, і з-за цього розпускають його на повільному вогні. Але тільки за уязика, що нагрів буде не більш 40°С, можна впевнено заявити, що мед не втратить своїх корисних властивостей.

Як перевірити мед на натуральність?

Як же ще перевірити, натуральний мед?
Самий вірний спосіб - знайти «свого» продавця. При можливості, було б чудово купувати мед у бджоляра, якого ви знаєте особисто і в чиїй чесності не сумніваєтеся. Справжній бджоляр шалено зайнятий з травня по жовтень зі своєю пасікою, що ви легко зможете відстежити.
На жаль, всі ці методи не дають 100% гарантії натуральності продукту, так як перевірити мед на натуральність з абсолютно точним результатом може лише хімічна лабораторія. Однак це не повинно зупинити вас в спробах знайти чесного і відповідального бджоляра, який зможе постачати відмінним медом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зберігати мед?
Як зберігати мед?
Придбавши в магазині або на ринку такий дивно корисний і без сумніву цілющий продукт, як мед, далеко не кожен з нас не полінуватися запитати у
Як зберігати оливкову олію?
Як зберігати оливкову олію?
Оливкова олія - одна з найдорожчих рослинних олій, крім того, воно дуже корисно. Тому ваше завдання - не дати цього продукту зіпсуватися. Зробити це
Як правильно зберігати мед?
Як правильно зберігати мед?
Мед - унікальний за своїми цілющими властивостями продукт. Втім, він не тільки дуже корисний, але і неймовірно смачний. Як же зберегти його
Як вибрати оливкове масло?
Як вибрати оливкове масло?
У тих, хто стежить за своїм здоров'ям і намагається правильно харчуватися, на кухонній полиці обов'язково знайдеться оливкову олію, що там не просто
Як визначити якість меду?
Як визначити якість меду?
Вартість справжнього меду на сьогоднішній день мала, тому нарватися на неякісний продукт не хочеться нікому. Та й чи варто довіряти сертифікованому
Самогон з меду
Самогон з меду
Самогон з меду - смачний алкогольний напій, мінусом якого може бути тільки вартість самого продукту. Але повірте, він того вартий! Давайте розберемо