Гарбуз з апельсином на зиму
Приголомшливе смакове поєднання м'якоті гарбуза і апельсина неодмінно варто зберегти на зиму. Для цього рекомендуємо скористатися простими та доступними рецептами, викладеними нижче.
Інгредієнти:
мускатний гарбуз (м'якоть) – 995 г;
апельсини – 650 г;
кислота лимонна – щіпка;
цукор-пісок – 140 р.
Приготування
Щоб приготувати на зиму смачне і корисне пюре з гарбуза з додаванням апельсина, попередньо вимитий овоч очищаємо від зовнішньої шкірки і внутрішньої волокнистої м'якоті з насінням, а щільну м'якоть нарізаємо довільними шматочками.
Апельсини теж чистимо, знімаючи шкірку, і розбираємо на часточки, видаливши при наявності кісточки.
Перекручуємо апельсинову і гарбузову м'якоть через м'ясорубку, викладаємо в емальований посуд, додаємо цукровий пісок і проварюємо на слабкому вогні до м'якості. В кінці варіння додаємо лимонну кислоту і при бажанні пробиваємо масу заглибним блендером.
Гаряче пюре з гарбуза і апельсина розфасовуємо за простерилизованным баночках , укупориваем їх щільно стерильними кришками і перевертаємо догори дном під теплу «шубу» для природної стерилізації.
Інгредієнти:
мускатний гарбуз (м'якоть) – 620 г;
апельсини – 850 г;
вода фільтрована – 2-27 л;
лимон – 160 г;
цукор-пісок – за смаком.
Приготування
Для приготування напою очищені і розібрані на часточки апельсини подрібнюємо додатково, видаливши кісточки, і засипаємо цукром на деякий час.
Тепер беремося за підготовку гарбузової м'якоті, позбавивши плід від шкірки і насіння.
Шаткуємо овоч кубиками, заливаємо водою фільтрованої і ставимо на плиту. Варимо гарбузову масу хвилин десять-п'ятнадцять, після чого додаємо апельсини з цукром і сік лимона, проварюємо ще пару хвилин, після чого пробиваємо компоненти заглибним блендером.
Ще раз прогріваємо напій на вогні, даємо хвилину прокипіти, тут же розливаємо його по і сухим стерильним скляним банкам і герметично укупориваем. Використовувані кришки також повинні бути заздалегідь простерилізовані.
Перевертаємо ємності дном догори, закутуємо гарненько теплою ковдрою і залишаємо для природної стерилізації заготовки та її повільного остигання.
Інгредієнти:
мускатний гарбуз (м'якоть) – 995 г;
апельсини – 350 г;
вода очищена – 140 мл;
кислота лимонна – щіпка;
цукор-пісок – 995 р.
Приготування
Неймовірно смачним і корисним вдається приготований на зиму варення з гарбуза і апельсинів. Для реалізації рецепта гарбузову і апельсинову м'якоть без шкірки і кісточок перекручуємо через м'ясорубку і змішати з цукром.
Через пару годин вливаємо до заготівлі воду і розташовуємо її на конфорки плити.
Уварюємо джем протягом тридцяти хвилин при помішуванні, після чого розкладаємо ласощі по стерильної тарі, укупориваем її і залишаємо дном догори стерилізуватися під теплою ковдрою.
Пюре з гарбуза з апельсином на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Напій із гарбуза з апельсином і лимоном на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Варення з гарбуза з апельсином на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з дині з апельсином
Це частування має незабутній аромат і чудовий смак. Яскраву солодкість дині пропонуємо трохи збалансувати цитрусовими нотками. Динне варення з
Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
З гарбуза не часто варять варення та інші солодощі. Однак, якщо вже братися за цю справу, то тільки використовуючи наші рецепти. Далі підкажемо, як
Варення з гарбуза з апельсином
Погодьтеся, джем з однієї лише гарбуза може не всім сподобатися, а от якщо доповнити рецепт цитрусовими, смак зміниться кардинально! Скористайтеся
Гарбузовий сік з апельсином
Погодьтеся, простий гарбузовий сік мало кому сподобається своїм насиченим, нудотним смаком. Але якщо наповнити його цитрусовим ароматом - вийде
Компот з гарбуза з апельсином на зиму
З яскравим чудовим смаком виходить компот на основі гарбуза з додаванням апельсинів. Таке частування неодмінно стане фаворитом серед подібних
Гарбузовий сік з апельсинами на зиму
Серед шикарного різноманітності страв, які готують з гарбуза в сезон її дозрівання, неодмінно повинно знайтися час для заготівлі її в прок. Зварити