» » Гарбуз з апельсином на зиму

Гарбуз з апельсином на зиму

Приголомшливе смакове поєднання м'якоті гарбуза і апельсина неодмінно варто зберегти на зиму. Для цього рекомендуємо скористатися простими та доступними рецептами, викладеними нижче.

Пюре з гарбуза з апельсином на зиму

Гарбуз з апельсином на зиму

Інгредієнти:

  • мускатний гарбуз (м'якоть) – 995 г;

  • апельсини – 650 г;

  • кислота лимонна – щіпка;

  • цукор-пісок – 140 р.


  • Приготування

  • Щоб приготувати на зиму смачне і корисне пюре з гарбуза з додаванням апельсина, попередньо вимитий овоч очищаємо від зовнішньої шкірки і внутрішньої волокнистої м'якоті з насінням, а щільну м'якоть нарізаємо довільними шматочками.

  • Апельсини теж чистимо, знімаючи шкірку, і розбираємо на часточки, видаливши при наявності кісточки.

  • Перекручуємо апельсинову і гарбузову м'якоть через м'ясорубку, викладаємо в емальований посуд, додаємо цукровий пісок і проварюємо на слабкому вогні до м'якості. В кінці варіння додаємо лимонну кислоту і при бажанні пробиваємо масу заглибним блендером.

  • Гаряче пюре з гарбуза і апельсина розфасовуємо за простерилизованным баночках , укупориваем їх щільно стерильними кришками і перевертаємо догори дном під теплу «шубу» для природної стерилізації.


  • Напій із гарбуза з апельсином і лимоном на зиму

    Гарбуз з апельсином на зиму

    Інгредієнти:

  • мускатний гарбуз (м'якоть) – 620 г;

  • апельсини – 850 г;

  • вода фільтрована – 2-27 л;

  • лимон – 160 г;

  • цукор-пісок – за смаком.


  • Приготування

  • Для приготування напою очищені і розібрані на часточки апельсини подрібнюємо додатково, видаливши кісточки, і засипаємо цукром на деякий час.

  • Тепер беремося за підготовку гарбузової м'якоті, позбавивши плід від шкірки і насіння.

  • Шаткуємо овоч кубиками, заливаємо водою фільтрованої і ставимо на плиту. Варимо гарбузову масу хвилин десять-п'ятнадцять, після чого додаємо апельсини з цукром і сік лимона, проварюємо ще пару хвилин, після чого пробиваємо компоненти заглибним блендером.

  • Ще раз прогріваємо напій на вогні, даємо хвилину прокипіти, тут же розливаємо його по і сухим стерильним скляним банкам і герметично укупориваем. Використовувані кришки також повинні бути заздалегідь простерилізовані.

  • Перевертаємо ємності дном догори, закутуємо гарненько теплою ковдрою і залишаємо для природної стерилізації заготовки та її повільного остигання.


  • Варення з гарбуза з апельсином на зиму

    Гарбуз з апельсином на зиму

    Інгредієнти:

  • мускатний гарбуз (м'якоть) – 995 г;

  • апельсини – 350 г;

  • вода очищена – 140 мл;

  • кислота лимонна – щіпка;

  • цукор-пісок – 995 р.


  • Приготування

  • Неймовірно смачним і корисним вдається приготований на зиму варення з гарбуза і апельсинів. Для реалізації рецепта гарбузову і апельсинову м'якоть без шкірки і кісточок перекручуємо через м'ясорубку і змішати з цукром.

  • Через пару годин вливаємо до заготівлі воду і розташовуємо її на конфорки плити.

  • Уварюємо джем протягом тридцяти хвилин при помішуванні, після чого розкладаємо ласощі по стерильної тарі, укупориваем її і залишаємо дном догори стерилізуватися під теплою ковдрою.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:11
    Переглядів: 115