Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з гарбуза з апельсином на зиму

Компот з гарбуза з апельсином на зиму

18-11-2016, 20:12
1 353
Компот з гарбуза з апельсином на зиму
Ви ще не пробували компот з гарбуза? Тоді неодмінно виправляйте це упущення і приготуйте напій за запропонованими рецептами. З овоча, доповненого апельсином, виходить просто божественний за смаком напій, який дасть фору цілого ряду більш популярних заготовок подібного роду.

Смачний компот з гарбуза з апельсином – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • гарбуз (чиста м'якоть) – 420 г;

  • середнього розміру апельсини – 3 шт.;

  • фільтрована вода – 22 л;

  • цукор-пісок – 280 р.


  • Приготування
    Спочатку беремося за підготовку гарбуза. Ідеальним вибором для компоту буде овоч мускатних сортів. І колір, і смак напою буде в цьому випадку більш насиченим. Якщо перед вами ціла гарбуз, її необхідно помити, розрізати на дві частини і вичистити насіння разом з супутніми їх волокнами. Зрізаємо також і зовнішню тверду шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками середнього розміру.
    Воду змішуємо з цукровим піском, даємо їй закипіти при помішуванні, закладаємо в отриманий сироп кубики овоча і проварюємо хвилин п'ятнадцять, збавивши при цьому жар до мінімального.
    Тепер споліскують у теплій воді апельсини і з одного з них знімаємо цедру, віджимаємо сік і перетираємо з 75 г цукрового піску. Два апельсина очищаємо від шкірки, розбираємо на часточки, очистити від білих плівок і нарізаємо шматочками.
    До провареної гарбузі викладаємо скибочки цитрусів, продовжуємо варити ще протягом п'яти хвилин, після чого додаємо сік з цедрою і цукром і проварюємо ще пару хвилин. На даному етапі можна додати ще цукрового піску, якщо компот вам здасться недостатньо солодким.
    Киплячий напій разом з шматочками гарбуза і апельсинів розливаємо по завчасно підготовленим скляних баночках, укупориваем їх герметично, перевертаємо на кришки і ретельно закутуємо для природної самостеилизации.

    Як зварити компот з гарбуза і апельсина на зиму – рецепт з корицею і гвоздикою


    Інгредієнти:

  • гарбуз (чиста м'якоть) – 420 г;

  • середнього розміру апельсини – 2-3 шт.;

  • фільтрована вода – 22 л;

  • цукор-пісок – 495 г;

  • кориця (паличка) – 2 шт.;

  • гвоздика (бутони) – 7-8 шт.


  • Приготування
    Для приготування компотика в даному випадку теж краще взяти мускатную гарбуз і підготувати належним чином з неї чисту м'якоть, позбавивши плід від насіння з супроводжуючими їх волокнами і жорсткої зовнішньої шкірки. Тепер нарізаємо овоч середніми кубиками.
    Готуємо також і цукровий сироп. Для цього в очищену воду додаємо цукровий пісок і проварюємо після закипання протягом восьми хвилин. Тепер кидаємо бутони гвоздики, палички кориці і закладаємо підготовлені скибочки гарбуза. Вміст каструлі продовжуємо нагрівати на плиті і після закипання варимо до готовності гарбуза. Кубики овочі повинні стати м'якими, але зберегти форму.
    У процесі варіння компоту знімаємо цедру з апельсинів, віджимаємо сік і додаємо в каструлю до гарбузі.
    По готовності розфасовуємо стерильної шумівкою відварену гарбуз по простерилизованным баночках. Заливаємо киплячим сиропом, укупориваем герметично і залишаємо повільно остигати і стерилізуватися, попередньо перевернувши судини і грунтовно обгорнувши «шубою».
    Кожен із запропонованих вище рецептів можна доповнити іншими фруктами або ягодами, а також додати інші прянощі на свій смак або замінити ними запропонованими.
    Дуже смачний компот з гарбуза і апельсинів виходить, якщо частина складових замінити персиками або яблуками. Причому в хід взимку разом з напоєм підуть скибочки гарбуза, так і супутніх компонентів, які можна буде їсти просто так або додавати в десерти або в випічку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарбуз з апельсином на зиму
    Гарбуз з апельсином на зиму
    Погодьтеся, смак гарбуза подобається далеко не кожному, а постійно вигадувати, як цікаво її приготувати не завжди є час. Тому рекомендуємо доповнити
    Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
    Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
    З гарбуза не часто варять варення та інші солодощі. Однак, якщо вже братися за цю справу, то тільки використовуючи наші рецепти. Далі підкажемо, як
    Варення з гарбуза з апельсином
    Варення з гарбуза з апельсином
    Погодьтеся, джем з однієї лише гарбуза може не всім сподобатися, а от якщо доповнити рецепт цитрусовими, смак зміниться кардинально! Скористайтеся
    Гарбузовий сік з апельсином
    Гарбузовий сік з апельсином
    Погодьтеся, простий гарбузовий сік мало кому сподобається своїм насиченим, нудотним смаком. Але якщо наповнити його цитрусовим ароматом - вийде
    Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
    Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
    Приготувавши з гарбуза яскраві, надзвичайно ароматні і неймовірно смачні часточки з цукром - ви неодмінно порадуєте малюків, так і дорослі напевно не
    Компот з гарбуза на зиму
    Компот з гарбуза на зиму
    Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти