» » Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці

Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці

Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
Сьогодні ми займемося приготуванням всіма улюбленого яскравого, смачного й корисного овочу. Використовуючи запропоновані нижче рецепти ваша гарбуз вийде такою смачною, що в момент розлетиться з страви. Постараємося максимально докладно описати, як приготувати неймовірно солодкий гарбуз шматочками з цукром і розповімо скільки, тобто як довго її запікати в духовці.

Рецепт гарбуза, запеченої шматочками в духовці


Інгредієнти:

  • гарбуз – 800-850 г;

  • сік лимона – 1 ст. ложка;

  • цукор – 90 г;

  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;

  • вода – 1 стакан.


  • Приготування
    З розрізаної надвоє гарбуза видаляємо її внутрішню частину з насінням. Очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматочки у вигляді великих кубиків, які ми перекладаємо в керамічну форму для запікання, якщо немає такої, то в будь-яку іншу. Заливаємо наші красиві шматочки водою, щоб часточки на 1/3 були в рідині. Збризкуємо гарбуз соком лимона і присипаємо спочатку все звичайним цукром, а потім додаємо трохи ванільного. У духовці температуру виставляємо на 190 градусів і відправляємо в неї форму з чудовим овочем. Запікання в духовці такий гарбуза, нарізаної шматочками триватиме 40 хвилин.
    Цей десерт з гарбуза має просто дивовижний смак за рахунок доданої в нього родзинки у вигляді лимонного соку. Його кислинка, чудово розбавляє солодкі нотки нашого овоча.

    Гарбуз шматочками з цукром і корицею, запечена в духовці


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 900-950 г;

  • вода – 25 літра;

  • цукровий пісок – 280 м;

  • мелена кориця – 2 ч. ложки;

  • згущене молоко – 100-120 мл


  • Приготування
    Очищену від непотрібних нам насіння гарбуз нарізаємо на шматочки довгастої форми і складаємо їх у
    Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
    каструлю. Засипаємо все 180 грамами цукру, заливаємо водою, ставимо на плиту і відварюємо трохи гарбуз протягом 15 хвилин після закипання сиропу. Потім відкидаємо овоч на друшляк, щоб стекла зайва рідина і очищаємо всі шматочки від шкірки. Перекладаємо відварені шматочки гарбуза рядками на деко. Засипаємо їх цукром і притрушиваем для аромату меленою корицею. Всю цю красу ставимо запікатися в розігріту духову шафу до 195 градусів. Остаточне приготування нашої шматочками гарбуза буде завершено в духовці через 20-25 хвилин.
    Рекомендуємо стриматися і не з'їсти десерт відразу! Дайте йому охолонути, полийте згущеним молоком і після із задоволенням насолоджуйтеся ним.
    Додав: admin | 2-01-2016, 00:00
    Переглядів: 740