» » Гарбуз з цукром в духовці - простий рецепт

Гарбуз з цукром в духовці - простий рецепт

Гарбуз з цукром в духовці - простий рецепт
Напевно, майже кожного з вас бабусі в дитинстві балували запеченої в духовці гарбузом з цукром. Тому, у кого не запитай про це блюді, всі відразу згадують теплу, затишну атмосферу бабусиної хати, де на столі стоїть тарілочка з солоденьким, соковитим ласощами яскраво оранжевого кольору. Пропонуємо вам дізнатися, як приготувати в духовці таку ж смачну гарбуз з цукром і запекти її самим, нагодувавши нею всіх своїх близьких. Може колись і ваша тарілочка з цієї божественно смачною гарбузиком не буде забута.

Запечений гарбуз у духовці, шматочками з цукром


Інгредієнти:

  • гарбуз – 700-800 г;

  • цукровий пісок – 80 г;

  • ванільний цукор – 1 ч. ложка;

  • масло вершкове – 30-40 р.


  • Приготування
    Гарбуз розрізаємо, очищаємо від насіння, нарізаємо на зручні для вас шматочки і знімаємо з кожного шкірку. Деко добре змащуємо маслом і викладаємо на нього підготовлену гарбуз. Зверху посипаємо її цукровим піском, а потім зовсім небагато притрушиваем ванільним цукром; тоді гарбуз придбає казково солодкий аромат і буде з'їдатися як цукерки. Вершкове масло нарізаємо невеликими тонкими пластинами і викладаємо на кожен шматочок нашого овоча, по платівці. Відправляємо деко в духовку. Гарбуз з цукром в розігрітій до 200 градусів духовці, приготується десь через 30-40 хвилин, це залежить від вибраного вами сорту.
    Рекомендуємо їсти готове блюдо в холодному вигляді, тоді шматочки гарбуза розповсюджуватись не будуть, а ви добре відчуєте нотки її чудового смаку.

    Тушкований гарбуз у духовці з цукром – простий рецепт


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 900 г;

  • масло вершкове – 60 г;

  • молоко (домашнє) – 90 мл;

  • вода – 90 мл;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • ванілін – 1 пакет.


  • Приготування
    Видаляємо насінну частину з розрізаної надвоє гарбуза, тонко зрізаємо шкірку і нарізаємо її у вигляді невеликих квадратних шматочків. Сковороду, яку можна буде поставити в духовку, змащуємо шматочком вершкового масла. Викладаємо сюди гарбуз, заливаємо її до середини, сполученим один до одного, молоком з водою і ваніліном. Добре присипаємо всі цукровим піском і ставимо сковороду в розігріту духовку до температури 190 градусів. Через 45 хвилин, готовий гарбузовий десерт можна розкладати на порції і відразу приступати до його поїдання.
    Тепер, знаючи як тушкувати в духовці таку дивовижно смачну і корисну гарбуз з цукром, ви просто зобов'язані її приготувати!

    Гарбуз, в'ялена в духовці з цукром


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 12 кг;

  • цукор – 180 г для посипання і 350 г для сиропу;

  • кориця мелена – 2/3 ч. ложки;

  • лимонна кислота – 2 р.


  • Приготування
    Прибираємо насіння з гарбуза, очищаємо і нарізаємо на дольки, немов ріжемо диню. Потім, розрізаємо їх навпіл поперек кожної часточки. Пересипаємо всі половиною цукру призначеного для посипання і відставляємо на 13-15 годин. Після, зливаємо в яку-небудь ємність виділився гарбузом сік, засипаємо її другою половиною цукру і відставляємо ще раз на такий же час. Знову зливаємо сік і доливаємо його до першої порції. Отриманого соку відміряємо 06 літра, якщо такого обсягу немає, то доливаємо води. Ставимо сік на плиту, додаємо корицю, лимонну кислоту і цукор, який залишали для сиропу, потім варимо його,
    Гарбуз з цукром в духовці - простий рецепт
    поки не почне трохи густіти. Даємо сиропу охолонути, до 85 градусів і занурюємо в нього гарбуз на 10-12 хвилин. Після відкидаємо гарбуз на друшляк, щоб з неї стік зайвий сироп.
    Розкладаємо шматочки гарбуза на деко, який ставимо в розігріту до 80 градусів духовку, і тримаємо в ній все близько двох годин. Знижуємо температуру до 40 градусів і вялим гарбуз 9-10 годин, періодично повертаючи її на різні боки. Потім викладаємо нашу гарбуз рядками в поліетиленові пакети, які розміщуємо біля батареї на ніч. До ранку цей чудовий десерт можна їсти. В'ялена гарбуз особливо смачна і добре поєднується з завареною вівсянкою .
    Додав: admin | 16-12-2015, 20:44
    Переглядів: 445