Гарбуз з цукром в духовці
Гарбуз володіє безліччю корисних властивостей і її періодично потрібно включати в свій раціон. Адже страви з неї, виходять приголомшливо смачними, неймовірно ароматними і корисними. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати гарбуз у духовці з цукром.
Інгредієнти:
гарбуз – 500 г;
цукор – 150 г;
вода фільтрована – 500 мл;
цукрова дрібна пудра – по смаку.
Приготування
Перед тим, як запекти гарбуз з цукром в духовці, очищаємо його від шкірки, промиваємо та нарізаємо шматочками м'якоть. У каструлю наливаємо фільтровану воду, висипаємо цукровий пісок і гарненько розмішуємо. Потім кладемо гарбуз в сироп і варимо 5 хвилин при слабкому кипінні. Після цього відкидаємо овоч на друшляк, а через кілька хвилин викладаємо шматочки у форму для запікання. Відправляємо гарбуз в розігріту духовку і запікаємо до появи золотистої скоринки хвилин 25. Перед подачею посипаємо блюдо дрібної цукровою пудрою і подаємо як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 кг;
рослинне масло – 20 мл;
мед рідкий – 2 ст. ложки;
ізюм світлий – 75 г;
лимон – 1 шт.;
кмин – 1 ст. ложка;
цукор – за смаком.
Приготування
Гарбуз промиваємо, акуратно зрізаємо плодоніжку і робимо в неї з усіх боків довжиною спицею кілька проколів. Викладаємо її зрізом вгору на деко і залишаємо в нагрітій духовці. Через годину виймаємо овоч, остуджуємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Вичавлюємо сік з лимона і додаємо мед. Родзинки замочуємо в теплій воді. Гарбузову м'якоть рубаємо великими кубиками і підрум'янюємо кілька хвилин на розігрітій сковороді. Потім посипаємо її кмином і викладаємо у форму для запікання. Додаємо до гарбузі родзинки, кладемо мед, поливаємо лимонним соком і присипаємо цукром за смаком. Запікаємо страву 10 хвилин, а потім подаємо страву до столу.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 шт.;
цукор – 100 г;
вода фільтрована – 200 мл;
цукрова пудра – для прикраси;
мелена кориця – щіпка.
Приготування
Гарбуз промиваємо, очищаємо від шкірки, виймаємо насіння і нарізаємо м'якоть невеликими скибочками. Тепер беремо каструлю, наливаємо в неї фільтровану воду і висипаємо цукровий пісок. Доводимо сироп на середньому вогні до закипання і розчинення всіх кристалів. Далі викладаємо в солодку рідину подрібнений овоч і, постійно помішуючи тушкуємо 10 хвилин. Як тільки гарбуз трохи вбере в себе сироп, перекладаємо її в форму для випікання злегка посипаємо меленою корицею і відправляємо в гарячий духовий шафа приблизно на 25 хвилин. Запечену гарбуз з цукром подаємо до сніданку або полуденка в теплому стані, посипавши дрібної цукровою пудрою, разом з гарячим чаєм або теплим молоком. Якщо ж блюдо призначений для маленьких дітей, то приготований м'який овоч спочатку подрібнюємо в кашку за допомогою блендера або виделки.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 кг;
цукровий пісок – 400 г;
яблука – 1 кг
Приготування
Яблука і гарбуз ретельно промиваємо, знімаємо шкірку і виймаємо все насіння і волокна. Нарізаємо овочі і фрукти брусками і складаємо в глибоку каструлю. Засипаємо інгредієнти цукром і ретельно перемішуємо руками. Зверху встановлюємо гніт, і витримуємо конструкцію у такому стані 10 годин, для виділення рідини. Отриманий сік зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і розливаємо в пляшки. Гарбуз з яблуками викладаємо на деко і підрум'янюємо в духовці, розігрітій до 60 градусів. Потім перекладаємо в'ялену гарбуз з яблуками в скляний посуд і прибираємо на зберігання в сухе місце.
Гарбуз у духовці з цукром
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як запекти гарбуз з цукром в духовці, очищаємо його від шкірки, промиваємо та нарізаємо шматочками м'якоть. У каструлю наливаємо фільтровану воду, висипаємо цукровий пісок і гарненько розмішуємо. Потім кладемо гарбуз в сироп і варимо 5 хвилин при слабкому кипінні. Після цього відкидаємо овоч на друшляк, а через кілька хвилин викладаємо шматочки у форму для запікання. Відправляємо гарбуз в розігріту духовку і запікаємо до появи золотистої скоринки хвилин 25. Перед подачею посипаємо блюдо дрібної цукровою пудрою і подаємо як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Гарбуз у духовці шматочками з цукром
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз промиваємо, акуратно зрізаємо плодоніжку і робимо в неї з усіх боків довжиною спицею кілька проколів. Викладаємо її зрізом вгору на деко і залишаємо в нагрітій духовці. Через годину виймаємо овоч, остуджуємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Вичавлюємо сік з лимона і додаємо мед. Родзинки замочуємо в теплій воді. Гарбузову м'якоть рубаємо великими кубиками і підрум'янюємо кілька хвилин на розігрітій сковороді. Потім посипаємо її кмином і викладаємо у форму для запікання. Додаємо до гарбузі родзинки, кладемо мед, поливаємо лимонним соком і присипаємо цукром за смаком. Запікаємо страву 10 хвилин, а потім подаємо страву до столу.
Гарбуз з цукром і корицею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз промиваємо, очищаємо від шкірки, виймаємо насіння і нарізаємо м'якоть невеликими скибочками. Тепер беремо каструлю, наливаємо в неї фільтровану воду і висипаємо цукровий пісок. Доводимо сироп на середньому вогні до закипання і розчинення всіх кристалів. Далі викладаємо в солодку рідину подрібнений овоч і, постійно помішуючи тушкуємо 10 хвилин. Як тільки гарбуз трохи вбере в себе сироп, перекладаємо її в форму для випікання злегка посипаємо меленою корицею і відправляємо в гарячий духовий шафа приблизно на 25 хвилин. Запечену гарбуз з цукром подаємо до сніданку або полуденка в теплому стані, посипавши дрібної цукровою пудрою, разом з гарячим чаєм або теплим молоком. Якщо ж блюдо призначений для маленьких дітей, то приготований м'який овоч спочатку подрібнюємо в кашку за допомогою блендера або виделки.
Гарбуз в'ялена в духовці з цукром
Інгредієнти:
Приготування
Яблука і гарбуз ретельно промиваємо, знімаємо шкірку і виймаємо все насіння і волокна. Нарізаємо овочі і фрукти брусками і складаємо в глибоку каструлю. Засипаємо інгредієнти цукром і ретельно перемішуємо руками. Зверху встановлюємо гніт, і витримуємо конструкцію у такому стані 10 годин, для виділення рідини. Отриманий сік зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і розливаємо в пляшки. Гарбуз з яблуками викладаємо на деко і підрум'янюємо в духовці, розігрітій до 60 градусів. Потім перекладаємо в'ялену гарбуз з яблуками в скляний посуд і прибираємо на зберігання в сухе місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз, запечена в духовці з цукром
У сезон дозрівання гарбуза господині намагаються готувати якомога більше різних страв з неї. І якщо ідеї створення помаранчевого шедевра вичерпалися,
Десерт із гарбуза
Мало хто не знає про те, наскільки корисна гарбуз. Але не всі знають, як багато апетитних і оригінальних страв можна з неї приготувати. Ми вам
Гарбуз з м'ясом
Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
Рис з гарбузом - рецепт
Про користь гарбуза нам усім добре відомо. З неї готують багато різних страв: її фарширують, запікають, роблять заготовки на зиму. Але сьогодні ми
Як варити гарбуз?
Гарбуз - це воістину універсальний овоч. Її можна вживати в будь-якому вигляді - запікати, смажити, парити, фарширувати і варити. Ось про те, як її
Запечений гарбуз з медом
Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми