Гарбуз, запечена в духовці з цукром
Коли настає сезон гарбузів, страви з цим овочем в складі можна зустріти буквально на кожному кроці. Гарбуз додають в десерти, супи і гарячі страви, роблять з неї сиропи, напої і кладуть у випічку. Але ми вирішили зупинитися на максимально простому рецепті, приготувавши гарбуз, запечений в духовці з цукром, яку потім можна є просто так чи пюрировать і додавати в улюблені ласощі.
У цьому рецепті до сезонної гарбузі приєднається не менше сезонна ягода – журавлина, кислинка якої тільки допоможе примножити солодкість готового страви. Для текстурного різноманітності ми доповнимо гарбуз насінням.
Інгредієнти:
гарбуз - 2 шт. (по 400 г);
рослинне масло - 55 мл;
цукровий пісок - 55 г;
вершкове масло - 30 г;
журавлина - 45 г;
лимонний сік - 15 мл;
гарбузовий насіння - 2 ст. ложки.
Приготування
Розрізавши обидві гарбуза навпіл, видаліть насіння і серцевини збризніть половинки маслом. Покладіть гарбуз в духову шафу зрізом вниз і запікайте при 210 градусах 45 хвилин. Переверніть кожну з половинок, збризніть соком лимона, покладіть шматочки вершкового масла в центр і посипте цукровим піском. Залиште гарбуз під грилем до тих пір, поки цукрові кристали не карамелізуються, а сама м'якоть не покриється золотистою скоринкою. Посипте гарбуз журавлиною і насінням перед подачею.
Поєднання гостроти і солодощі не зовсім звично для шанувальників нашої кухні, але для тих, хто не проти яскраво виражених ароматів і смаків, часто знаходять місце у східних стравах, рекомендуємо випробувати цей рецепт приготування гарбуза в духовці з цукром і прянощами.
Інгредієнти:
гарбуз - 780 г;
мелена гвоздика - 15 г;
зірочка анісу - 1 шт.;
паличка кориці - 1/2 шт.;
рослинне масло - 45 мл;
цукровий пісок - 115 г;
щіпка кайенского перцю.
Приготування
Перед тим, як спекти гарбуз у духовці з цукром, розріжте її, вийміть насіння і розділіть м'якоть на шматочки. З'єднайте цукровий пісок з кайенским перцем. В ступі розітріть аніс і корицю в порошок. Якщо ступи немає, то купуйте прянощі вже меленими і з'єднуйте разом. Додайте прянощі до цукрового піску.
Обітріть м'якоть гарбуза рушником і збризніть маслом. Розподіливши шматочки на деко, посипте їх солодкої сумішшю з прянощами, а потім поставте в духовку на 45 хвилин при 190 градусах або до тих пір, поки шматочки не стануть дуже м'якими.
Гарбуз з цитрусовими може здатися дивним поєднанням, але кислота в невеликих кількостях відома своєю здатністю робити страву набагато солодше, а тому, якщо ви маєте намір приготувати гарбуз на десерт, без лимона не обійтися.
Інгредієнти:
гарбуз (середнього розміру) - 1 шт.;
вершкове масло - 25 г;
лимон - 1 шт.;
цукровий пісок - 55 г;
ванільний стручок - 1 шт.
Приготування
Видаливши насіння з гарбуза, розділіть її на шматочки довільної форми та розміру. Розподіліть гарбуз на деку і полийте вершковим маслом. Висипте цукровий пісок зверху разом з насінням з ванільного стручка, а потім перемішайте всі разом. Оболонку стручка покладіть на деко. Збризніть вміст дека лимонним соком і поставте все в духовку на півгодини при 200 градусах.
Інгредієнти:
гарбуз - 16 кг;
вершкове масло - 55 г;
коричневий цукор - 45 г;
кориця мелена - 1 ч. ложка;
мускатний горіх, імбир - по 1/2 ч. ложки.
Приготування
Змішайте цукровий пісок з прянощами. Шматочки гарбуза полийте розтопленим маслом і посипте цукровою сумішшю. Запікайте все близько 45 хвилин при 200 градусах і подавайте просто так або попередньо збивши з допомогою блендера.
Як приготувати гарбуз у духовці з цукром?
У цьому рецепті до сезонної гарбузі приєднається не менше сезонна ягода – журавлина, кислинка якої тільки допоможе примножити солодкість готового страви. Для текстурного різноманітності ми доповнимо гарбуз насінням.
Інгредієнти:
Приготування
Розрізавши обидві гарбуза навпіл, видаліть насіння і серцевини збризніть половинки маслом. Покладіть гарбуз в духову шафу зрізом вниз і запікайте при 210 градусах 45 хвилин. Переверніть кожну з половинок, збризніть соком лимона, покладіть шматочки вершкового масла в центр і посипте цукровим піском. Залиште гарбуз під грилем до тих пір, поки цукрові кристали не карамелізуються, а сама м'якоть не покриється золотистою скоринкою. Посипте гарбуз журавлиною і насінням перед подачею.
Шматочки гарбуза, запечені в духовці з цукром
Поєднання гостроти і солодощі не зовсім звично для шанувальників нашої кухні, але для тих, хто не проти яскраво виражених ароматів і смаків, часто знаходять місце у східних стравах, рекомендуємо випробувати цей рецепт приготування гарбуза в духовці з цукром і прянощами.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як спекти гарбуз у духовці з цукром, розріжте її, вийміть насіння і розділіть м'якоть на шматочки. З'єднайте цукровий пісок з кайенским перцем. В ступі розітріть аніс і корицю в порошок. Якщо ступи немає, то купуйте прянощі вже меленими і з'єднуйте разом. Додайте прянощі до цукрового піску.
Обітріть м'якоть гарбуза рушником і збризніть маслом. Розподіливши шматочки на деко, посипте їх солодкої сумішшю з прянощами, а потім поставте в духовку на 45 хвилин при 190 градусах або до тих пір, поки шматочки не стануть дуже м'якими.
Гарбуз з лимоном і цукром в духовці
Гарбуз з цитрусовими може здатися дивним поєднанням, але кислота в невеликих кількостях відома своєю здатністю робити страву набагато солодше, а тому, якщо ви маєте намір приготувати гарбуз на десерт, без лимона не обійтися.
Інгредієнти:
Приготування
Видаливши насіння з гарбуза, розділіть її на шматочки довільної форми та розміру. Розподіліть гарбуз на деку і полийте вершковим маслом. Висипте цукровий пісок зверху разом з насінням з ванільного стручка, а потім перемішайте всі разом. Оболонку стручка покладіть на деко. Збризніть вміст дека лимонним соком і поставте все в духовку на півгодини при 200 градусах.
Гарбуз у духовці з корицею і цукром
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте цукровий пісок з прянощами. Шматочки гарбуза полийте розтопленим маслом і посипте цукровою сумішшю. Запікайте все близько 45 хвилин при 200 градусах і подавайте просто так або попередньо збивши з допомогою блендера.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз з цукром в духовці - простий рецепт
Найпростішим і неймовірно смачним способом приготування гарбуза є запікання її з цукром в духовці. Далі запропоновані рецепти, з якими впорається
Гарбуз з цукром в духовці
З гарбуза готують безліч всіляких смачних страв, проте запечена в духовці з цукром вона виходить особливою. Розповімо, як оригінально запекти цей
Гарбуз, запечена в духовці шматочками
Якщо ви - прихильник здорового харчування або просто стежте за фігурою, то напевно відмовляєте собі в різноманітних десертах. Але наш десерт точно
Запіканка з гарбуза з яблуками
Якщо вам хочеться чогось незвичайного, то приготуйте це оригінальне блюдо. Запіканка з гарбуза з додаванням яблук поєднує в собі смак літа і сонця.
Запечений гарбуз з медом
Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і