Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбуз, запечена в духовці з цукром

Гарбуз, запечена в духовці з цукром

16-12-2015, 20:46
908
Гарбуз, запечена в духовці з цукром
Коли настає сезон гарбузів, страви з цим овочем в складі можна зустріти буквально на кожному кроці. Гарбуз додають в десерти, супи і гарячі страви, роблять з неї сиропи, напої і кладуть у випічку. Але ми вирішили зупинитися на максимально простому рецепті, приготувавши гарбуз, запечений в духовці з цукром, яку потім можна є просто так чи пюрировать і додавати в улюблені ласощі.

Як приготувати гарбуз у духовці з цукром?


У цьому рецепті до сезонної гарбузі приєднається не менше сезонна ягода – журавлина, кислинка якої тільки допоможе примножити солодкість готового страви. Для текстурного різноманітності ми доповнимо гарбуз насінням.
Інгредієнти:

  • гарбуз - 2 шт. (по 400 г);

  • рослинне масло - 55 мл;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • журавлина - 45 г;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • гарбузовий насіння - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Розрізавши обидві гарбуза навпіл, видаліть насіння і серцевини збризніть половинки маслом. Покладіть гарбуз в духову шафу зрізом вниз і запікайте при 210 градусах 45 хвилин. Переверніть кожну з половинок, збризніть соком лимона, покладіть шматочки вершкового масла в центр і посипте цукровим піском. Залиште гарбуз під грилем до тих пір, поки цукрові кристали не карамелізуються, а сама м'якоть не покриється золотистою скоринкою. Посипте гарбуз журавлиною і насінням перед подачею.

    Шматочки гарбуза, запечені в духовці з цукром


    Поєднання гостроти і солодощі не зовсім звично для шанувальників нашої кухні, але для тих, хто не проти яскраво виражених ароматів і смаків, часто знаходять місце у східних стравах, рекомендуємо випробувати цей рецепт приготування гарбуза в духовці з цукром і прянощами.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 780 г;

  • мелена гвоздика - 15 г;

  • зірочка анісу - 1 шт.;

  • паличка кориці - 1/2 шт.;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • цукровий пісок - 115 г;

  • щіпка кайенского перцю.


  • Приготування
    Перед тим, як спекти гарбуз у духовці з цукром, розріжте її, вийміть насіння і розділіть м'якоть на шматочки. З'єднайте цукровий пісок з кайенским перцем. В ступі розітріть аніс і корицю в порошок. Якщо ступи немає, то купуйте прянощі вже меленими і з'єднуйте разом. Додайте прянощі до цукрового піску.
    Обітріть м'якоть гарбуза рушником і збризніть маслом. Розподіливши шматочки на деко, посипте їх солодкої сумішшю з прянощами, а потім поставте в духовку на 45 хвилин при 190 градусах або до тих пір, поки шматочки не стануть дуже м'якими.

    Гарбуз з лимоном і цукром в духовці


    Гарбуз з цитрусовими може здатися дивним поєднанням, але кислота в невеликих кількостях відома своєю здатністю робити страву набагато солодше, а тому, якщо ви маєте намір приготувати гарбуз на десерт, без лимона не обійтися.
    Інгредієнти:

  • гарбуз (середнього розміру) - 1 шт.;

  • вершкове масло - 25 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • ванільний стручок - 1 шт.


  • Приготування
    Видаливши насіння з гарбуза, розділіть її на шматочки довільної форми та розміру. Розподіліть гарбуз на деку і полийте вершковим маслом. Висипте цукровий пісок зверху разом з насінням з ванільного стручка, а потім перемішайте всі разом. Оболонку стручка покладіть на деко. Збризніть вміст дека лимонним соком і поставте все в духовку на півгодини при 200 градусах.

    Гарбуз у духовці з корицею і цукром

    Гарбуз, запечена в духовці з цукром

    Інгредієнти:

  • гарбуз - 16 кг;

  • вершкове масло - 55 г;

  • коричневий цукор - 45 г;

  • кориця мелена - 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх, імбир - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Змішайте цукровий пісок з прянощами. Шматочки гарбуза полийте розтопленим маслом і посипте цукровою сумішшю. Запікайте все близько 45 хвилин при 200 градусах і подавайте просто так або попередньо збивши з допомогою блендера.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарбуз з цукром в духовці - простий рецепт
    Гарбуз з цукром в духовці - простий рецепт
    Найпростішим і неймовірно смачним способом приготування гарбуза є запікання її з цукром в духовці. Далі запропоновані рецепти, з якими впорається
    Гарбуз з цукром в духовці
    Гарбуз з цукром в духовці
    З гарбуза готують безліч всіляких смачних страв, проте запечена в духовці з цукром вона виходить особливою. Розповімо, як оригінально запекти цей
    Гарбуз, запечена в духовці шматочками
    Гарбуз, запечена в духовці шматочками
    Якщо ви - прихильник здорового харчування або просто стежте за фігурою, то напевно відмовляєте собі в різноманітних десертах. Але наш десерт точно
    Запіканка з гарбуза з яблуками
    Запіканка з гарбуза з яблуками
    Якщо вам хочеться чогось незвичайного, то приготуйте це оригінальне блюдо. Запіканка з гарбуза з додаванням яблук поєднує в собі смак літа і сонця.
    Запечений гарбуз з медом
    Запечений гарбуз з медом
    Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і