Гарбуз, запечена в духовці шматочками
Приголомшливо ароматна гарбуз вважається осіннім овочем, хоча і доступна практично цілорічно завдяки розвиненому фермерському господарству. Шматочки золотобокого плоду можуть йти на приготування більш звичних страв, начебто каш і супів, а можуть запікатися самостійно, в компанії спецій перетворюючись в ароматний гарнір або окрему страву.
Прекрасне доповнення до каш та десертів – запечена шматочками гарбуз з цукром і прянощами. Покладіть ложку такого ласощі поверх морозива або пюрируйте, додавши в пироги і запіканки.
Інгредієнти:
невелика гарбуз;
оливкова олія - 30 мл;
мед - 15 мл;
коричневий цукор - 20 г;
мелена кориця - 3 г;
мелений імбир - 3 г;
мелений мускатний горіх - 3 р.
Приготування
Духовку розігріваємо до 170°С. Гарбуз вимиваємо, а після обсушки розрізаємо навпіл, попутно очищаючи від насіння. Кладемо гарбуз в духовку на півгодини, за витягу звідти вона повинна бути м'якою. Дайте плоду охолонути, очистіть і наріжте кубиками. Кожен з кубиків з'єднайте з оливковою олією, цукром, сиропом і спеціями, після чого ретельно перемішайте і розкладіть шматочки по покритому пергаментом деку. Ще 25 хвилин в духовці і страва готова.
Цю варіацію запікання гарбуза можна назвати повноцінним другим блюдом. У компанії сиру і сиру гарбузове скибочки стають ще смачніше і ситніше.
Інгредієнти:
гарбуз - 600 г;
листя чебрецю - 5 шт.;
сир або рікотта - 200 г;
яйце - 1 шт.;
вершки - 125 мл;
зелень петрушки;
гілочка чебрецю;
тертий пармезан - 60 г;
цедра 1/4 лимона;
свіжа хлібна крихта.
Приготування
Розігрійте духовку до 190°С і очищений гарбуз наріжте невеликими кубиками. Полийте шматочки маслом, приправити сіллю і чебрецем, а потім поставте в духовку на 20 хвилин.
У форму для запікання викладіть 2/3 сиру або рікотти, а зверху розкладіть шматочки гарбуза. Збийте яйце з вершками і залийте сумішшю вміст форми, зверху – залишки сиру, зелень і цедра. Поставте запіканки в духовку на півгодини, а за 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром.
Правильний соус здатний зробити смачніше все, що завгодно і навіть якщо ви не любитель запеченої гарбуза, приділіть увагу цим рецептом.
Інгредієнти:
гарбуз - 15 кг;
кориця - 6 г;
оливкова олія - 100 мл;
листя коріандру - 50 г;
часниковий зубчик - 2 шт.;
гарбузове насіння - 20 г;
грецький йогурт - 250 г;
гострий соус.
Приготування
Гарбуз очистіть від насіння і наріжте кубиками. Шкірку краще залишити. Полийте нарізаний плід маслом і приправити меленою корицею, після чого додайте гарбуз на деку і відправте на 20-25 хвилин у духовку з температурою 200°С. Тим часом займіться соусом: змішайте йогурт з дрібно нарізаним коріандром, зубчиками часнику, гострим соусом і дрібкою морської солі. Отриманим соусом полийте гарбуз перед подачею. І не забудьте про запашні гарбузове насіння, вони додадуть страві потрібну текстуру.
Інгредієнти:
кругла гарбуз (маленький);
оливкова олія - 15 мл;
сир - 300 г;
мед - 40 мл;
щіпка мускату.
Приготування
Розігрів духовку до 200°С, витягаємо з гарбуза насіння і розрізаємо її на четвертинки. Гарбузове шматочки, розкладаємо на аркуші пергаменту, а в порожнину, що залишилася від насіння, закладаємо щедру порцію сиру. Поливаємо все оливковою олією, посипаємо мускатом і ставимо в духовку на півгодини. Перед подачею поливаємо медом і посипаємо горішками, при бажанні.
Рецепт гарбуза шматочками в духовці
Прекрасне доповнення до каш та десертів – запечена шматочками гарбуз з цукром і прянощами. Покладіть ложку такого ласощі поверх морозива або пюрируйте, додавши в пироги і запіканки.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 170°С. Гарбуз вимиваємо, а після обсушки розрізаємо навпіл, попутно очищаючи від насіння. Кладемо гарбуз в духовку на півгодини, за витягу звідти вона повинна бути м'якою. Дайте плоду охолонути, очистіть і наріжте кубиками. Кожен з кубиків з'єднайте з оливковою олією, цукром, сиропом і спеціями, після чого ретельно перемішайте і розкладіть шматочки по покритому пергаментом деку. Ще 25 хвилин в духовці і страва готова.
Запікання гарбуза в духовці шматочками
Цю варіацію запікання гарбуза можна назвати повноцінним другим блюдом. У компанії сиру і сиру гарбузове скибочки стають ще смачніше і ситніше.
Інгредієнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 190°С і очищений гарбуз наріжте невеликими кубиками. Полийте шматочки маслом, приправити сіллю і чебрецем, а потім поставте в духовку на 20 хвилин.
У форму для запікання викладіть 2/3 сиру або рікотти, а зверху розкладіть шматочки гарбуза. Збийте яйце з вершками і залийте сумішшю вміст форми, зверху – залишки сиру, зелень і цедра. Поставте запіканки в духовку на півгодини, а за 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром.
Як смачно приготувати гарбуз шматочками?
Правильний соус здатний зробити смачніше все, що завгодно і навіть якщо ви не любитель запеченої гарбуза, приділіть увагу цим рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очистіть від насіння і наріжте кубиками. Шкірку краще залишити. Полийте нарізаний плід маслом і приправити меленою корицею, після чого додайте гарбуз на деку і відправте на 20-25 хвилин у духовку з температурою 200°С. Тим часом займіться соусом: змішайте йогурт з дрібно нарізаним коріандром, зубчиками часнику, гострим соусом і дрібкою морської солі. Отриманим соусом полийте гарбуз перед подачею. І не забудьте про запашні гарбузове насіння, вони додадуть страві потрібну текстуру.
Гарбуз шматочками в духовці з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів духовку до 200°С, витягаємо з гарбуза насіння і розрізаємо її на четвертинки. Гарбузове шматочки, розкладаємо на аркуші пергаменту, а в порожнину, що залишилася від насіння, закладаємо щедру порцію сиру. Поливаємо все оливковою олією, посипаємо мускатом і ставимо в духовку на півгодини. Перед подачею поливаємо медом і посипаємо горішками, при бажанні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з гарбуза з яблуками
Якщо вам хочеться чогось незвичайного, то приготуйте це оригінальне блюдо. Запіканка з гарбуза з додаванням яблук поєднує в собі смак літа і сонця.
Соус з гарбуза
Гарбуз - дуже корисний і смачний овоч, її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити соус з гарбуза. Таке
Як приготувати гарбуз у духовці?
З приходом осені настала пора збору ароматних плодів гарбуза, які чудово підходять для приготування самих різних блюд. Сьогодні ми хочемо поговорити
Гарбуз в мікрохвильовці
Гарбуз - дуже популярне ласощі, особливо в зиязикай час. У ній багато вітамінів, вона швидко запікається, так і приготувати з неї можна безліч страв.
Запечений гарбуз з медом
Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і