Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбуз в мікрохвильовці

Гарбуз в мікрохвильовці

19-01-2015, 13:15
2 804
Гарбуз в мікрохвильовці
Гарбуз є одним з найбільш корисних овочів, що містять безліч вітамінів, так необхідних організмом. Особливо багато в гарбузі вітаміну А, а головне - він повністю зберігається при запіканні гарбуза. Існує безліч смачних і корисних рецептів страв з гарбуза в мікрохвильовці. Саме такими рецептами ми хочемо поділитися з вами.

Приготування гарбуза в мікрохвильовці



Гарбуз можна готувати по-різному, рецепти гарбуза в мікрохвильовці відрізняються досить великою різноманітністю. Кожна страва по-своєму цікаве і смачне. Спробуйте кожен з рецептів, і ви обов'язково знайдете те, що доведеться вам до душі.

Як запекти гарбуз в мікрохвильовці?

Інгредієнти:

  • гарбуз - 2 кг;

  • вода - 50 г;

  • цукор - 300 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • ізюм;

  • кориця;

  • цукрова пудра;

  • свіжа м'ята.



  • Приготування
    Добре вимийте гарбуз, очистіть його від шкірки і насіння, наріжте невеликими скибочками. Посуд для мікрохвильовки змастіть маслом і викладіть в неї гарбуз. Посипте цукром і покропите водою. Запікайте гарбуз приблизно 12 хвилин на потужності 800 ватт. Потім додайте родзинки, посипте корицею і залиште в мікрохвильовку на 3 хвилини. При подачі посипте гарбуз пудрою і прикрасити м'ятою.

    Гарбузовий пудинг

    Інгредієнти:

  • гарбуз - 500 г;

  • молоко - 500 мл;

  • пшоно - 1 ст.;

  • вода - 3 ст.;

  • лимон - 1/2 частину;

  • апельсин - 1/2 частину;

  • цукор;

  • ваніль;

  • сіль.



  • Приготування
    Гарбуз вимийте і почистіть від насіння і шкірки. Наріжте невеликими кубиками, покладіть в глибокий посуд і повністю залийте водою. Поставте готуватися в мікрохвильовці в режимі НВЧ до кипіння, близько 10 хвилин. Пшоно добре промийте гарячою водою. Засипте пшоно в киплячу воду до гарбузі і готуйте приблизно 7 хвилин. З половини апельсина і лимона, зніміть шкірку і дрібно наріжте. Молоко трохи підігрійте і влийте до гарбузі і пшона, потім додайте корицю, ваніль, сіль, цукор і подрібнену цедру фруктів. Закрийте посуд кришкою і готуйте ще 6 хвилин.

    Запіканка з гарбуза в мікрохвильовці

    Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг;

  • сир - 300 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • кефір - 300 мл;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • борошно житнє;

  • оцет.



  • Приготування
    Перемішайте яйце з кефіром і сиром. Погасіть соду оцтом і додайте в тісто. Добре помішуючи, всипайте борошно, доки не вийде рідкувате тісто. Гарбуз вимити і видалити шкірку і насіння. Наріжте дрібними шматочками або натріть на крупній тертці. Посуд для мікрохвильової печі трохи змастіть вершковим маслом і викладіть в неї гарбуз. Зверху все залийте приготованим тестом і відправте в мікрохвильову піч на 4 хвилини в режимі середньої потужності.

    Гарбуз в мікрохвильовці з медом
    З гарбуза можна готувати каші і запікати з картоплею в мікрохвильовці. Ці страви дуже легкі в приготуванні і не вимагає великих витрат часу.

    Інгредієнти:

  • гарбуз - 250 г;

  • яблука - 2 шт.;

  • кунжут - 1 ст. ложка;

  • насіння льону - 1 ст. ложка;

  • мед;

  • ванілін.



  • Приготування
    Гарбуз очистіть від насіння і шкірки. Наріжте маленькими кубиками. Яблука так само очистіть і наріжте кубиками. Додайте насіння льону, кунжут і щіпку ванілі. Готуйте гарбуз в мікрохвильовій печі на максимальній потужності приблизно 20 хвилин. Готову гарбуз остудіть і заправте на смак медом.

    Печений гарбуз з картоплею в мікрохвильовці

    Інгредієнти:

  • картопля - 7 шт.;

  • цибуля - 3 шт.;

  • гарбуз - 500 г;

  • помідори - 5 шт.;
  • Гарбуз в мікрохвильовці

  • оливкова олія;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Нарізану півкільцями цибулю, обсмажте на невеликій кількості олії в мікрохвильовці. Картоплю наріжте кружальцями, посоліть і додайте до цибулі. Готуйте приблизно 25 хвилин. Гарбуз очистите від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками і додайте до картоплі і цибулі. Залиште страву в мікрохвильовці ще на 7 хвилин. Помідори наріжте, поперчіть, посоліть і викладіть поверх інших овочів. Накрийте кришкою і запікайте ще 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарбуз з м'ясом
    Гарбуз з м'ясом
    Гарбуз з м'ясом - це просте блюдо, яке легко приготувати, і для цього не потрібно незвичайних інгредієнтів або спеціальних приправ. Спробуйте, і у
    Як приготувати гарбузовий сік?
    Як приготувати гарбузовий сік?
    Гарбузовий сік - багатюще джерело вітамінів. Можливо, саме тому учні чарівної школи Хогвартс з творів про Гаррі Поттера пили його кожен день. А що
    Як приготувати смузі?
    Як приготувати смузі?
    Смузі - відмінний напій для любителів здорового сніданку або перекусу, а також для тих, хто сидить на дієті або просто стежить за фігурою. Смузі дуже
    Запечений гарбуз з медом
    Запечений гарбуз з медом
    Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
    Пиріжки з гарбузом
    Пиріжки з гарбузом
    Не за горами осінь - гарбузова пора, в яку цей овоч використовують для приготування хлібобулочних виробів і каш. У цій статті ми підібрали перевірені