Гарбуз є одним з найбільш корисних овочів, що містять безліч вітамінів, так необхідних організмом. Особливо багато в гарбузі вітаміну А, а головне - він повністю зберігається при запіканні гарбуза. Існує безліч смачних і корисних рецептів страв з гарбуза в мікрохвильовці. Саме такими рецептами ми хочемо поділитися з вами.
Приготування гарбуза в мікрохвильовці
Гарбуз можна готувати по-різному, рецепти гарбуза в мікрохвильовці відрізняються досить великою різноманітністю. Кожна страва по-своєму цікаве і смачне. Спробуйте кожен з рецептів, і ви обов'язково знайдете те, що доведеться вам до душі.
Як запекти гарбуз в мікрохвильовці?
Інгредієнти: гарбуз - 2 кг; вода - 50 г; цукор - 300 г; вершкове масло - 50 г; ізюм; кориця; цукрова пудра; свіжа м'ята. Приготування Добре вимийте гарбуз, очистіть його від шкірки і насіння, наріжте невеликими скибочками. Посуд для мікрохвильовки змастіть маслом і викладіть в неї гарбуз. Посипте цукром і покропите водою. Запікайте гарбуз приблизно 12 хвилин на потужності 800 ватт. Потім додайте родзинки, посипте корицею і залиште в мікрохвильовку на 3 хвилини. При подачі посипте гарбуз пудрою і прикрасити м'ятою.
Гарбузовий пудинг Інгредієнти: гарбуз - 500 г; молоко - 500 мл; пшоно - 1 ст.; вода - 3 ст.; лимон - 1/2 частину; апельсин - 1/2 частину; цукор; ваніль; сіль. Приготування Гарбуз вимийте і почистіть від насіння і шкірки. Наріжте невеликими кубиками, покладіть в глибокий посуд і повністю залийте водою. Поставте готуватися в мікрохвильовці в режимі НВЧ до кипіння, близько 10 хвилин. Пшоно добре промийте гарячою водою. Засипте пшоно в киплячу воду до гарбузі і готуйте приблизно 7 хвилин. З половини апельсина і лимона, зніміть шкірку і дрібно наріжте. Молоко трохи підігрійте і влийте до гарбузі і пшона, потім додайте корицю, ваніль, сіль, цукор і подрібнену цедру фруктів. Закрийте посуд кришкою і готуйте ще 6 хвилин.
Запіканка з гарбуза в мікрохвильовці
Інгредієнти: гарбуз - 1 кг; сир - 300 г; яйця - 1 шт.; кефір - 300 мл; сода - 1 ч. ложка; розпушувач - 2 ч. ложки; борошно житнє; оцет. Приготування Перемішайте яйце з кефіром і сиром. Погасіть соду оцтом і додайте в тісто. Добре помішуючи, всипайте борошно, доки не вийде рідкувате тісто. Гарбуз вимити і видалити шкірку і насіння. Наріжте дрібними шматочками або натріть на крупній тертці. Посуд для мікрохвильової печі трохи змастіть вершковим маслом і викладіть в неї гарбуз. Зверху все залийте приготованим тестом і відправте в мікрохвильову піч на 4 хвилини в режимі середньої потужності.
Гарбуз в мікрохвильовці з медом
З гарбуза можна готувати каші і запікати з картоплею в мікрохвильовці. Ці страви дуже легкі в приготуванні і не вимагає великих витрат часу.
Інгредієнти: гарбуз - 250 г; яблука - 2 шт.; кунжут - 1 ст. ложка; насіння льону - 1 ст. ложка; мед; ванілін. Приготування Гарбуз очистіть від насіння і шкірки. Наріжте маленькими кубиками. Яблука так само очистіть і наріжте кубиками. Додайте насіння льону, кунжут і щіпку ванілі. Готуйте гарбуз в мікрохвильовій печі на максимальній потужності приблизно 20 хвилин. Готову гарбуз остудіть і заправте на смак медом.
Печений гарбуз з картоплею в мікрохвильовці
Інгредієнти: картопля - 7 шт.; цибуля - 3 шт.; гарбуз - 500 г; помідори - 5 шт.; оливкова олія; сіль, перець. Приготування Нарізану півкільцями цибулю, обсмажте на невеликій кількості олії в мікрохвильовці. Картоплю наріжте кружальцями, посоліть і додайте до цибулі. Готуйте приблизно 25 хвилин. Гарбуз очистите від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматочками і додайте до картоплі і цибулі. Залиште страву в мікрохвильовці ще на 7 хвилин. Помідори наріжте, поперчіть, посоліть і викладіть поверх інших овочів. Накрийте кришкою і запікайте ще 15 хвилин.