Вернуться назад Распечатать

Гарбуз з цукром в духовці

Гарбуз з цукром в духовці
Гарбуз володіє безліччю корисних властивостей і її періодично потрібно включати в свій раціон. Адже страви з неї, виходять приголомшливо смачними, неймовірно ароматними і корисними. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати гарбуз у духовці з цукром.

Гарбуз у духовці з цукром


Інгредієнти:

  • гарбуз – 500 г;

  • цукор – 150 г;

  • вода фільтрована – 500 мл;

  • цукрова дрібна пудра – по смаку.


  • Приготування
    Перед тим, як запекти гарбуз з цукром в духовці, очищаємо його від шкірки, промиваємо та нарізаємо шматочками м'якоть. У каструлю наливаємо фільтровану воду, висипаємо цукровий пісок і гарненько розмішуємо. Потім кладемо гарбуз в сироп і варимо 5 хвилин при слабкому кипінні. Після цього відкидаємо овоч на друшляк, а через кілька хвилин викладаємо шматочки у форму для запікання. Відправляємо гарбуз в розігріту духовку і запікаємо до появи золотистої скоринки хвилин 25. Перед подачею посипаємо блюдо дрібної цукровою пудрою і подаємо як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

    Гарбуз у духовці шматочками з цукром


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • мед рідкий – 2 ст. ложки;

  • ізюм світлий – 75 г;

  • лимон – 1 шт.;

  • кмин – 1 ст. ложка;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз промиваємо, акуратно зрізаємо плодоніжку і робимо в неї з усіх боків довжиною спицею кілька проколів. Викладаємо її зрізом вгору на деко і залишаємо в нагрітій духовці. Через годину виймаємо овоч, остуджуємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Вичавлюємо сік з лимона і додаємо мед. Родзинки замочуємо в теплій воді. Гарбузову м'якоть рубаємо великими кубиками і підрум'янюємо кілька хвилин на розігрітій сковороді. Потім посипаємо її кмином і викладаємо у форму для запікання. Додаємо до гарбузі родзинки, кладемо мед, поливаємо лимонним соком і присипаємо цукром за смаком. Запікаємо страву 10 хвилин, а потім подаємо страву до столу.

    Гарбуз з цукром і корицею в духовці


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • вода фільтрована – 200 мл;

  • цукрова пудра – для прикраси;

  • мелена кориця – щіпка.


  • Приготування
    Гарбуз промиваємо, очищаємо від шкірки, виймаємо насіння і нарізаємо м'якоть невеликими скибочками. Тепер беремо каструлю, наливаємо в неї фільтровану воду і висипаємо цукровий пісок. Доводимо сироп на середньому вогні до закипання і розчинення всіх кристалів. Далі викладаємо в солодку рідину подрібнений овоч і, постійно помішуючи тушкуємо 10 хвилин. Як тільки гарбуз трохи вбере в себе сироп, перекладаємо її в форму для випікання злегка посипаємо меленою корицею і відправляємо в гарячий духовий шафа приблизно на 25 хвилин. Запечену гарбуз з цукром подаємо до сніданку або полуденка в теплому стані, посипавши дрібної цукровою пудрою, разом з гарячим чаєм або теплим молоком. Якщо ж блюдо призначений для маленьких дітей, то приготований м'який овоч спочатку подрібнюємо в кашку за допомогою блендера або виделки.

    Гарбуз в'ялена в духовці з цукром


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;

  • цукровий пісок – 400 г;

  • яблука – 1 кг


  • Приготування
    Гарбуз з цукром в духовці

    Яблука і гарбуз ретельно промиваємо, знімаємо шкірку і виймаємо все насіння і волокна. Нарізаємо овочі і фрукти брусками і складаємо в глибоку каструлю. Засипаємо інгредієнти цукром і ретельно перемішуємо руками. Зверху встановлюємо гніт, і витримуємо конструкцію у такому стані 10 годин, для виділення рідини. Отриманий сік зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і розливаємо в пляшки. Гарбуз з яблуками викладаємо на деко і підрум'янюємо в духовці, розігрітій до 60 градусів. Потім перекладаємо в'ялену гарбуз з яблуками в скляний посуд і прибираємо на зберігання в сухе місце.