Гарбуз володіє безліччю корисних властивостей і її періодично потрібно включати в свій раціон. Адже страви з неї, виходять приголомшливо смачними, неймовірно ароматними і корисними. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати гарбуз у духовці з цукром.
Гарбуз у духовці з цукром
Інгредієнти: гарбуз – 500 г; цукор – 150 г; вода фільтрована – 500 мл; цукрова дрібна пудра – по смаку. Приготування Перед тим, як запекти гарбуз з цукром в духовці, очищаємо його від шкірки, промиваємо та нарізаємо шматочками м'якоть. У каструлю наливаємо фільтровану воду, висипаємо цукровий пісок і гарненько розмішуємо. Потім кладемо гарбуз в сироп і варимо 5 хвилин при слабкому кипінні. Після цього відкидаємо овоч на друшляк, а через кілька хвилин викладаємо шматочки у форму для запікання. Відправляємо гарбуз в розігріту духовку і запікаємо до появи золотистої скоринки хвилин 25. Перед подачею посипаємо блюдо дрібної цукровою пудрою і подаємо як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Гарбуз у духовці шматочками з цукром
Інгредієнти: гарбуз – 1 кг; рослинне масло – 20 мл; мед рідкий – 2 ст. ложки; ізюм світлий – 75 г; лимон – 1 шт.; кмин – 1 ст. ложка; цукор – за смаком. Приготування Гарбуз промиваємо, акуратно зрізаємо плодоніжку і робимо в неї з усіх боків довжиною спицею кілька проколів. Викладаємо її зрізом вгору на деко і залишаємо в нагрітій духовці. Через годину виймаємо овоч, остуджуємо, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Вичавлюємо сік з лимона і додаємо мед. Родзинки замочуємо в теплій воді. Гарбузову м'якоть рубаємо великими кубиками і підрум'янюємо кілька хвилин на розігрітій сковороді. Потім посипаємо її кмином і викладаємо у форму для запікання. Додаємо до гарбузі родзинки, кладемо мед, поливаємо лимонним соком і присипаємо цукром за смаком. Запікаємо страву 10 хвилин, а потім подаємо страву до столу.
Гарбуз з цукром і корицею в духовці
Інгредієнти: гарбуз – 1 шт.; цукор – 100 г; вода фільтрована – 200 мл; цукрова пудра – для прикраси; мелена кориця – щіпка. Приготування Гарбуз промиваємо, очищаємо від шкірки, виймаємо насіння і нарізаємо м'якоть невеликими скибочками. Тепер беремо каструлю, наливаємо в неї фільтровану воду і висипаємо цукровий пісок. Доводимо сироп на середньому вогні до закипання і розчинення всіх кристалів. Далі викладаємо в солодку рідину подрібнений овоч і, постійно помішуючи тушкуємо 10 хвилин. Як тільки гарбуз трохи вбере в себе сироп, перекладаємо її в форму для випікання злегка посипаємо меленою корицею і відправляємо в гарячий духовий шафа приблизно на 25 хвилин. Запечену гарбуз з цукром подаємо до сніданку або полуденка в теплому стані, посипавши дрібної цукровою пудрою, разом з гарячим чаєм або теплим молоком. Якщо ж блюдо призначений для маленьких дітей, то приготований м'який овоч спочатку подрібнюємо в кашку за допомогою блендера або виделки.
Гарбуз в'ялена в духовці з цукром
Інгредієнти: гарбуз – 1 кг; цукровий пісок – 400 г; яблука – 1 кг Приготування Яблука і гарбуз ретельно промиваємо, знімаємо шкірку і виймаємо все насіння і волокна. Нарізаємо овочі і фрукти брусками і складаємо в глибоку каструлю. Засипаємо інгредієнти цукром і ретельно перемішуємо руками. Зверху встановлюємо гніт, і витримуємо конструкцію у такому стані 10 годин, для виділення рідини. Отриманий сік зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і розливаємо в пляшки. Гарбуз з яблуками викладаємо на деко і підрум'янюємо в духовці, розігрітій до 60 градусів. Потім перекладаємо в'ялену гарбуз з яблуками в скляний посуд і прибираємо на зберігання в сухе місце.