» » Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном

Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном

Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
Неймовірно ароматним і оригінальним виходить повидло, якщо його приготувати з гарбуза з додаванням апельсина і лимона. Рекомендуємо зробити таку солодку заготівлю будинку і оцінити її чудові смакові якості.

Як зварити ароматне повидло з мускатного гарбуза з апельсином і лимоном на зиму


Інгредієнти:

  • мускатний гарбуз (м'якоть) – 620 г;

  • великий апельсин – 1 шт.;

  • великий лимон – 1 шт.;

  • гвоздика у бутонах – 3-4 шт.;

  • цукор-пісок – 370 р.


  • Приготування

  • Приступаючи до приготування повидла, готуємо м'якоть мускатного гарбуза, зрізавши шкірку і выскоблив насіння з волокнами. Тепер перетираємо овоч на тертці або подрібнюємо в комбайні або блендері.

  • Апельсин і лимон занурюємо на пару хвилин у киплячу воду, після чого подрібнюємо тим же методом, що і гарбуз. Якщо кухонної техніки немає, то можна просто нарізати плоди цитрусових як можна дрібніше.

  • Тепер з'єднуємо підготовлені компоненти в ємності для варіння повидла, засипаємо їх цукром і перемішуємо.

  • Даємо масі постояти пару годин, після чого маємо ємність на плиті і прогріваємо при безперервному помішуванні до кипіння і розчинення всіх солодких кристалів.

  • Тепер зменшуємо температуру до самого мінімального і варимо ласощі, періодично розмішуючи, протягом вісімдесяти хвилин. Наприкінці варіння кидаємо в солодку масу бутони гвоздики і даємо ще п'ять хвилин покипіти.

  • Готове ароматне повидло розфасовуємо за завчасно підготовленим простерилизованным баночках, укупориваем їх провареними кришками і залишаємо під «шубою» для самостерилизации і поступового повільного остигання.


  • Як приготувати повидло з яблук, гарбуза і цедри лимона і апельсина на зиму


    Інгредієнти:

  • мускатний гарбуз (м'якоть) – 620 г;

  • яблука (вже очищені) – 480 г;

  • вода фільтрована – 115 мл;

  • цедра апельсина – 35 г;

  • цедра лимона – 15 г;

  • цукор-пісок – 615 р.


  • Приготування

  • Приготувати повидло з гарбуза з яблуками з цедрою також просто, як і з м'якоттю цитрусових. Для цього, як і в попередньому випадку, готуємо овочеву м'якоть і подрібнюємо її будь-яким доступним способом як можна дрібніше. Тим же манером готуємо і яблучка. Їх необхідно попередньо очистити від шкірки і нутрощів, а тільки тоді приступати до подрібнення.

  • Тепер з'єднуємо гарбузову і яблучну м'якоть, вливаємо воду, всипаємо цукор-пісок і перемішуємо.

  • Маємо ємність із заготівлею на плиті і варимо повидло при частому розмішуванні протягом тридцяти хвилин.

  • Цедру апельсина і лимона додаємо відразу ж після закипання ласощі.

  • Готове повидло розфасовуємо по підготовленій стерильної тарі, укупориваем її щільно і перевертаємо догори дном під «шубу» до повного охолодження.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:01
    Переглядів: 87