Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
Неймовірно ароматним і оригінальним виходить повидло, якщо його приготувати з гарбуза з додаванням апельсина і лимона. Рекомендуємо зробити таку солодку заготівлю будинку і оцінити її чудові смакові якості.
Інгредієнти:
мускатний гарбуз (м'якоть) – 620 г;
великий апельсин – 1 шт.;
великий лимон – 1 шт.;
гвоздика у бутонах – 3-4 шт.;
цукор-пісок – 370 р.
Приготування
Приступаючи до приготування повидла, готуємо м'якоть мускатного гарбуза, зрізавши шкірку і выскоблив насіння з волокнами. Тепер перетираємо овоч на тертці або подрібнюємо в комбайні або блендері.
Апельсин і лимон занурюємо на пару хвилин у киплячу воду, після чого подрібнюємо тим же методом, що і гарбуз. Якщо кухонної техніки немає, то можна просто нарізати плоди цитрусових як можна дрібніше.
Тепер з'єднуємо підготовлені компоненти в ємності для варіння повидла, засипаємо їх цукром і перемішуємо.
Даємо масі постояти пару годин, після чого маємо ємність на плиті і прогріваємо при безперервному помішуванні до кипіння і розчинення всіх солодких кристалів.
Тепер зменшуємо температуру до самого мінімального і варимо ласощі, періодично розмішуючи, протягом вісімдесяти хвилин. Наприкінці варіння кидаємо в солодку масу бутони гвоздики і даємо ще п'ять хвилин покипіти.
Готове ароматне повидло розфасовуємо за завчасно підготовленим простерилизованным баночках, укупориваем їх провареними кришками і залишаємо під «шубою» для самостерилизации і поступового повільного остигання.
Інгредієнти:
мускатний гарбуз (м'якоть) – 620 г;
яблука (вже очищені) – 480 г;
вода фільтрована – 115 мл;
цедра апельсина – 35 г;
цедра лимона – 15 г;
цукор-пісок – 615 р.
Приготування
Приготувати повидло з гарбуза з яблуками з цедрою також просто, як і з м'якоттю цитрусових. Для цього, як і в попередньому випадку, готуємо овочеву м'якоть і подрібнюємо її будь-яким доступним способом як можна дрібніше. Тим же манером готуємо і яблучка. Їх необхідно попередньо очистити від шкірки і нутрощів, а тільки тоді приступати до подрібнення.
Тепер з'єднуємо гарбузову і яблучну м'якоть, вливаємо воду, всипаємо цукор-пісок і перемішуємо.
Маємо ємність із заготівлею на плиті і варимо повидло при частому розмішуванні протягом тридцяти хвилин.
Цедру апельсина і лимона додаємо відразу ж після закипання ласощі.
Готове повидло розфасовуємо по підготовленій стерильної тарі, укупориваем її щільно і перевертаємо догори дном під «шубу» до повного охолодження.
Як зварити ароматне повидло з мускатного гарбуза з апельсином і лимоном на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати повидло з яблук, гарбуза і цедри лимона і апельсина на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз з апельсином на зиму
Погодьтеся, смак гарбуза подобається далеко не кожному, а постійно вигадувати, як цікаво її приготувати не завжди є час. Тому рекомендуємо доповнити
Варення з гарбуза з апельсином
Погодьтеся, джем з однієї лише гарбуза може не всім сподобатися, а от якщо доповнити рецепт цитрусовими, смак зміниться кардинально! Скористайтеся
Компот з гарбуза з апельсином на зиму
З яскравим чудовим смаком виходить компот на основі гарбуза з додаванням апельсинів. Таке частування неодмінно стане фаворитом серед подібних
Яблучне повидло - простий рецепт
Ідеальний фрукт для варіння повидла - яблука. Для приготування саме такого ласощі вам не будуть потрібні різні загусники, так як в яблуках міститься
Повидло з гарбуза
Напевно не має сенсу в черговий раз вихваляти всі корисні властивості гарбуза. І чимало страв ми знаємо з цього чудового продукту. А чи чули ви про