Неймовірно ароматним і оригінальним виходить повидло, якщо його приготувати з гарбуза з додаванням апельсина і лимона. Рекомендуємо зробити таку солодку заготівлю будинку і оцінити її чудові смакові якості.
Як зварити ароматне повидло з мускатного гарбуза з апельсином і лимоном на зиму
Інгредієнти: мускатний гарбуз (м'якоть) – 620 г; великий апельсин – 1 шт.; великий лимон – 1 шт.; гвоздика у бутонах – 3-4 шт.; цукор-пісок – 370 р. Приготування Приступаючи до приготування повидла, готуємо м'якоть мускатного гарбуза, зрізавши шкірку і выскоблив насіння з волокнами. Тепер перетираємо овоч на тертці або подрібнюємо в комбайні або блендері. Апельсин і лимон занурюємо на пару хвилин у киплячу воду, після чого подрібнюємо тим же методом, що і гарбуз. Якщо кухонної техніки немає, то можна просто нарізати плоди цитрусових як можна дрібніше. Тепер з'єднуємо підготовлені компоненти в ємності для варіння повидла, засипаємо їх цукром і перемішуємо. Даємо масі постояти пару годин, після чого маємо ємність на плиті і прогріваємо при безперервному помішуванні до кипіння і розчинення всіх солодких кристалів. Тепер зменшуємо температуру до самого мінімального і варимо ласощі, періодично розмішуючи, протягом вісімдесяти хвилин. Наприкінці варіння кидаємо в солодку масу бутони гвоздики і даємо ще п'ять хвилин покипіти. Готове ароматне повидло розфасовуємо за завчасно підготовленим простерилизованным баночках, укупориваем їх провареними кришками і залишаємо під «шубою» для самостерилизации і поступового повільного остигання. Як приготувати повидло з яблук, гарбуза і цедри лимона і апельсина на зиму
Інгредієнти: мускатний гарбуз (м'якоть) – 620 г; яблука (вже очищені) – 480 г; вода фільтрована – 115 мл; цедра апельсина – 35 г; цедра лимона – 15 г; цукор-пісок – 615 р. Приготування Приготувати повидло з гарбуза з яблуками з цедрою також просто, як і з м'якоттю цитрусових. Для цього, як і в попередньому випадку, готуємо овочеву м'якоть і подрібнюємо її будь-яким доступним способом як можна дрібніше. Тим же манером готуємо і яблучка. Їх необхідно попередньо очистити від шкірки і нутрощів, а тільки тоді приступати до подрібнення. Тепер з'єднуємо гарбузову і яблучну м'якоть, вливаємо воду, всипаємо цукор-пісок і перемішуємо. Маємо ємність із заготівлею на плиті і варимо повидло при частому розмішуванні протягом тридцяти хвилин. Цедру апельсина і лимона додаємо відразу ж після закипання ласощі. Готове повидло розфасовуємо по підготовленій стерильної тарі, укупориваем її щільно і перевертаємо догори дном під «шубу» до повного охолодження.