» » Варення з гарбуза з апельсином

Варення з гарбуза з апельсином

Варення з гарбуза з апельсином
З гарбуза виходять дуже смачні, а до того ж ще й дуже корисні десерти. Як зробити варення з гарбуза з апельсинами, зараз розповімо.
Варення з гарбуза з апельсином – рецепт
Інгредієнти:

  • великий апельсин – 1 шт.;

  • гарбуз – 15 кг;

  • питна вода – 190 мл;

  • цукор – 1 кг.


  • Приготування

  • Гарбуз миємо, чистимо шкірку і прибираємо насінну частину. Нарізаємо кубиками гарбуз.

  • Апельсин моєму, знімаємо шкірку, насіння вибираємо, а м'якоть подрібнюємо на м'ясорубці.

  • На дно каструльки викладаємо шар гарбуза, посипаємо цукром, а зверху тоненьким шаром викладаємо апельсинову кашку. Потім знову йде шар гарбуза, цукор, апельсин.

  • Залишаємо заготовку на 12 годин.

  • Вливаємо воду, даємо масі закипіти і близько півгодини проварюємо на малому вогні. Якщо хочеться, щоб джем був повністю однорідним, перетираємо його заглибним блендером.

  • Готовий джем розкладаємо по ємностей і закриваємо їх.


  • Джем з гарбуза, яблук і апельсина
    Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі – 1 кг;

  • помаранчева гарбуз – 1 кг;

  • цукор – 1 кг;

  • апельсин – 400 р.


  • Приготування

  • Гарбуз очищаємо і шаткуємо її тоненькими пластинками.

  • Половину яблук чистимо і нарізаємо часточками, поливаємо їх соком апельсина.

  • Додаємо цукор, ретельно розмішуємо і даємо постояти 1 годину.

  • Решта яблука подрібнюємо великою теркою і додаємо до основної маси.

  • Варимо хвилин 25 на малому вогні, помішуючи.

  • Пюрируем масу, проварюємо ще хвилин 5.


  • Варення з гарбуза з апельсином на зиму
    Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;

  • великий апельсин – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 900 г;

  • лимонна кислота – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування

  • Очищену гарбуз чистимо від шкірки і нарізаємо довільними шматочками. Пересипаємо їх цукром, щоб гарбуз випустила сік.

  • Апельсин нарізаємо часточками, злегка відварюємо.

  • Гарбузі у власному соку даємо закипіти, додаємо апельсин, кислоту лимонну, проварюємо 10 хвилин, потім на годинку відставляємо.

  • Знову проварюємо 10 хвилин, знову відставляємо на годину, проварюємо 10 хвилин. Потім пюрируем заглибним блендером і проварюємо 5 хвилин.

  • Гарячий джем розподіляємо по стерилізованим баночках і тут же закриваємо.


  • Варення-варення з гарбуза з апельсином
    Інгредієнти:

  • цукор – 850 г;

  • апельсин – 200 г;

  • мигдаль – 180 г;

  • гарбуз очищена – 1 кг;

  • бутони гвоздики – 6 шт.


  • Приготування

  • Вимиту гарбуз чистимо і виймаємо насіння.

  • Нарізаємо його невеликими брусочками.

  • Вимитий апельсин шаткуємо часточками.

  • У каструлю викладаємо гарбуз, присипаємо цукром, перемішуємо. Зверху покласти шматочки апельсина. Наполягаємо близько 3 годин.

  • Мигдаль опускаємо в окріп і витримуємо чверть години. Потім мигдаль проціджуємо, звільняючи його від лушпиння.

  • Гарбуз в каструлі прогріваємо. У разі, якщо виділилося замало соку, можна влити трохи води.

  • Проварюємо близько чверті години, наполягаємо близько 8 годин.

  • Знову 15 хвилин варимо і 8 годин наполягаємо.

  • При останньому заході додаємо мигдаль і додаємо бутончики гвоздики.

  • Готове варення-джем розподіляємо по вимитим і пропаренным баночках і укупориваем.


  • Як приготувати варення з гарбуза з апельсином?
    Інгредієнти:

  • гарбуз – 3 кг;

  • великі апельсини – 2 шт.;

  • цукор;

  • лимон великий – 1 шт.


  • Приготування

  • Гарбуз чистимо і ріжемо невеликими шматочками. Таким же чином подрібнюємо і апельсини з лимоном разом з цедрою.

  • Все це гарненько розмішуємо, додаємо цукор і знову перемішуємо.

  • Поміщаємо масу на малий вогонь і після закипання тушкуємо 10 хвилин.

  • Потім знімаємо каструлю з майбутнім джемом з плити і 1 годину наполягаємо.

  • Приготовлену масу пюрируем, 10 хвилин на дуже маленькому вогні проварюємо і розкладаємо джем з підготовленим стерилізованим баночках і закриваємо.


  • Приємного всім чаювання!
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:01
    Переглядів: 43