Варення з гарбуза з апельсином
З гарбуза виходять дуже смачні, а до того ж ще й дуже корисні десерти. Як зробити варення з гарбуза з апельсинами, зараз розповімо.
Варення з гарбуза з апельсином – рецепт
Інгредієнти:
великий апельсин – 1 шт.;
гарбуз – 15 кг;
питна вода – 190 мл;
цукор – 1 кг.
Приготування
Гарбуз миємо, чистимо шкірку і прибираємо насінну частину. Нарізаємо кубиками гарбуз.
Апельсин моєму, знімаємо шкірку, насіння вибираємо, а м'якоть подрібнюємо на м'ясорубці.
На дно каструльки викладаємо шар гарбуза, посипаємо цукром, а зверху тоненьким шаром викладаємо апельсинову кашку. Потім знову йде шар гарбуза, цукор, апельсин.
Залишаємо заготовку на 12 годин.
Вливаємо воду, даємо масі закипіти і близько півгодини проварюємо на малому вогні. Якщо хочеться, щоб джем був повністю однорідним, перетираємо його заглибним блендером.
Готовий джем розкладаємо по ємностей і закриваємо їх.
Джем з гарбуза, яблук і апельсина
Інгредієнти:
яблука кисло-солодкі – 1 кг;
помаранчева гарбуз – 1 кг;
цукор – 1 кг;
апельсин – 400 р.
Приготування
Гарбуз очищаємо і шаткуємо її тоненькими пластинками.
Половину яблук чистимо і нарізаємо часточками, поливаємо їх соком апельсина.
Додаємо цукор, ретельно розмішуємо і даємо постояти 1 годину.
Решта яблука подрібнюємо великою теркою і додаємо до основної маси.
Варимо хвилин 25 на малому вогні, помішуючи.
Пюрируем масу, проварюємо ще хвилин 5.
Варення з гарбуза з апельсином на зиму
Інгредієнти:
гарбуз – 1 кг;
великий апельсин – 1 шт.;
цукровий пісок – 900 г;
лимонна кислота – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Очищену гарбуз чистимо від шкірки і нарізаємо довільними шматочками. Пересипаємо їх цукром, щоб гарбуз випустила сік.
Апельсин нарізаємо часточками, злегка відварюємо.
Гарбузі у власному соку даємо закипіти, додаємо апельсин, кислоту лимонну, проварюємо 10 хвилин, потім на годинку відставляємо.
Знову проварюємо 10 хвилин, знову відставляємо на годину, проварюємо 10 хвилин. Потім пюрируем заглибним блендером і проварюємо 5 хвилин.
Гарячий джем розподіляємо по стерилізованим баночках і тут же закриваємо.
Варення-варення з гарбуза з апельсином
Інгредієнти:
цукор – 850 г;
апельсин – 200 г;
мигдаль – 180 г;
гарбуз очищена – 1 кг;
бутони гвоздики – 6 шт.
Приготування
Вимиту гарбуз чистимо і виймаємо насіння.
Нарізаємо його невеликими брусочками.
Вимитий апельсин шаткуємо часточками.
У каструлю викладаємо гарбуз, присипаємо цукром, перемішуємо. Зверху покласти шматочки апельсина. Наполягаємо близько 3 годин.
Мигдаль опускаємо в окріп і витримуємо чверть години. Потім мигдаль проціджуємо, звільняючи його від лушпиння.
Гарбуз в каструлі прогріваємо. У разі, якщо виділилося замало соку, можна влити трохи води.
Проварюємо близько чверті години, наполягаємо близько 8 годин.
Знову 15 хвилин варимо і 8 годин наполягаємо.
При останньому заході додаємо мигдаль і додаємо бутончики гвоздики.
Готове варення-джем розподіляємо по вимитим і пропаренным баночках і укупориваем.
Як приготувати варення з гарбуза з апельсином?
Інгредієнти:
гарбуз – 3 кг;
великі апельсини – 2 шт.;
цукор;
лимон великий – 1 шт.
Приготування
Гарбуз чистимо і ріжемо невеликими шматочками. Таким же чином подрібнюємо і апельсини з лимоном разом з цедрою.
Все це гарненько розмішуємо, додаємо цукор і знову перемішуємо.
Поміщаємо масу на малий вогонь і після закипання тушкуємо 10 хвилин.
Потім знімаємо каструлю з майбутнім джемом з плити і 1 годину наполягаємо.
Приготовлену масу пюрируем, 10 хвилин на дуже маленькому вогні проварюємо і розкладаємо джем з підготовленим стерилізованим баночках і закриваємо.
Приємного всім чаювання!
Варення з гарбуза з апельсином – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Джем з гарбуза, яблук і апельсина
Інгредієнти:
Приготування
Варення з гарбуза з апельсином на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Варення-варення з гарбуза з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати варення з гарбуза з апельсином?
Інгредієнти:
Приготування
Приємного всім чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз з апельсином на зиму
Погодьтеся, смак гарбуза подобається далеко не кожному, а постійно вигадувати, як цікаво її приготувати не завжди є час. Тому рекомендуємо доповнити
Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
З гарбуза не часто варять варення та інші солодощі. Однак, якщо вже братися за цю справу, то тільки використовуючи наші рецепти. Далі підкажемо, як
Гарбуз, запечений шматочками з цукром в духовці
Приготувавши з гарбуза яскраві, надзвичайно ароматні і неймовірно смачні часточки з цукром - ви неодмінно порадуєте малюків, так і дорослі напевно не
Гарбуз з цукром, запечений часточками в духовці
Про користь гарбуза відомо всім, однак, як приготувати її оригінально, знає не кожен. Спробуємо урізноманітнити ваше осіннє меню чудовим солодким
Компот з гарбуза на зиму
Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти
Варення з гарбуза з апельсинами
В осінній період багато господині займаються заготовками на зиму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька новаторських рецептів смачного варення