З гарбуза виходять дуже смачні, а до того ж ще й дуже корисні десерти. Як зробити варення з гарбуза з апельсинами, зараз розповімо.
Варення з гарбуза з апельсином – рецепт
Інгредієнти: великий апельсин – 1 шт.; гарбуз – 15 кг; питна вода – 190 мл; цукор – 1 кг. Приготування Гарбуз миємо, чистимо шкірку і прибираємо насінну частину. Нарізаємо кубиками гарбуз. Апельсин моєму, знімаємо шкірку, насіння вибираємо, а м'якоть подрібнюємо на м'ясорубці. На дно каструльки викладаємо шар гарбуза, посипаємо цукром, а зверху тоненьким шаром викладаємо апельсинову кашку. Потім знову йде шар гарбуза, цукор, апельсин. Залишаємо заготовку на 12 годин. Вливаємо воду, даємо масі закипіти і близько півгодини проварюємо на малому вогні. Якщо хочеться, щоб джем був повністю однорідним, перетираємо його заглибним блендером. Готовий джем розкладаємо по ємностей і закриваємо їх. Джем з гарбуза, яблук і апельсина
Інгредієнти: яблука кисло-солодкі – 1 кг; помаранчева гарбуз – 1 кг; цукор – 1 кг; апельсин – 400 р. Приготування Гарбуз очищаємо і шаткуємо її тоненькими пластинками. Половину яблук чистимо і нарізаємо часточками, поливаємо їх соком апельсина. Додаємо цукор, ретельно розмішуємо і даємо постояти 1 годину. Решта яблука подрібнюємо великою теркою і додаємо до основної маси. Варимо хвилин 25 на малому вогні, помішуючи. Пюрируем масу, проварюємо ще хвилин 5. Варення з гарбуза з апельсином на зиму
Інгредієнти: гарбуз – 1 кг; великий апельсин – 1 шт.; цукровий пісок – 900 г; лимонна кислота – 1/2 ч. ложки. Приготування Очищену гарбуз чистимо від шкірки і нарізаємо довільними шматочками. Пересипаємо їх цукром, щоб гарбуз випустила сік. Апельсин нарізаємо часточками, злегка відварюємо. Гарбузі у власному соку даємо закипіти, додаємо апельсин, кислоту лимонну, проварюємо 10 хвилин, потім на годинку відставляємо. Знову проварюємо 10 хвилин, знову відставляємо на годину, проварюємо 10 хвилин. Потім пюрируем заглибним блендером і проварюємо 5 хвилин. Гарячий джем розподіляємо по стерилізованим баночках і тут же закриваємо. Варення-варення з гарбуза з апельсином
Інгредієнти: цукор – 850 г; апельсин – 200 г; мигдаль – 180 г; гарбуз очищена – 1 кг; бутони гвоздики – 6 шт. Приготування Вимиту гарбуз чистимо і виймаємо насіння. Нарізаємо його невеликими брусочками. Вимитий апельсин шаткуємо часточками. У каструлю викладаємо гарбуз, присипаємо цукром, перемішуємо. Зверху покласти шматочки апельсина. Наполягаємо близько 3 годин. Мигдаль опускаємо в окріп і витримуємо чверть години. Потім мигдаль проціджуємо, звільняючи його від лушпиння. Гарбуз в каструлі прогріваємо. У разі, якщо виділилося замало соку, можна влити трохи води. Проварюємо близько чверті години, наполягаємо близько 8 годин. Знову 15 хвилин варимо і 8 годин наполягаємо. При останньому заході додаємо мигдаль і додаємо бутончики гвоздики. Готове варення-джем розподіляємо по вимитим і пропаренным баночках і укупориваем. Як приготувати варення з гарбуза з апельсином?
Інгредієнти: гарбуз – 3 кг; великі апельсини – 2 шт.; цукор; лимон великий – 1 шт. Приготування Гарбуз чистимо і ріжемо невеликими шматочками. Таким же чином подрібнюємо і апельсини з лимоном разом з цедрою. Все це гарненько розмішуємо, додаємо цукор і знову перемішуємо. Поміщаємо масу на малий вогонь і після закипання тушкуємо 10 хвилин. Потім знімаємо каструлю з майбутнім джемом з плити і 1 годину наполягаємо. Приготовлену масу пюрируем, 10 хвилин на дуже маленькому вогні проварюємо і розкладаємо джем з підготовленим стерилізованим баночках і закриваємо. Приємного всім чаювання!