Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гарбузовий сік з апельсином

Гарбузовий сік з апельсином

18-11-2016, 20:14
1 656
Гарбузовий сік з апельсином
Враховуючи всі цінні властивості гарбуза, можна уявити, наскільки корисний сік з цього дивного овоча. Але знайдеться чимало ентузіастів, які погодяться вживати його в чистому вигляді, адже смак такого напою, скажімо так, на любителя.
Рекомендуємо приготувати гарбузовий сік з апельсином. В такому виконанні смак напою покращується в рази, так і цінні властивості примножуються за рахунок містяться в цитрусових вітамінів.

Рецепт приготування ароматного гарбузового соку з апельсином на зиму


Інгредієнти:

  • гарбуз (м'якоть) – 47 кг;

  • апельсини – 750 г;

  • очищена вода – 3 л;

  • кислота лимонна – 25 ч. ложки;

  • цукор-пісок – 12 кг.


  • Приготування
    Спочатку моєму плоди гарбуза, позбавляє її від насіння з супроводжуючою їх м'якоттю і від шкірки, а м'якоть нарізаємо дрібно або перетираємо на крупній тертці. З вимитих апельсинів зрізаємо шкірку, скориставшись ножем для чищення овочів, і змішуємо її з гарбузової м'якоттю. Заливаємо отриману масу водою в каструлі і маємо посудину на конфорки плити. Після закипання варимо вміст при помірному томлінні до м'якості овочевих скибочок протягом приблизно двадцяти хвилин.
    Даємо відвару з м'якоттю трохи охолонути, після чого пробиває його блендером ретельно або ж перетираємо через ситечко. Тепер віджимаємо в основу напою сік з апельсинів і ставимо ємність знову на плиту. Додаємо цукровий пісок і кислоту лимонну, даємо соку закипіти при частому помішуванні і проварюємо протягом п'яти хвилин. Відразу ж гарячим розливаємо напій по завчасно простерилизованным сухим баночках, укупориваем їх провареними кришками і перевертаємо судини під теплу ковдру для природної стерилізації і повільного остигання.

    Як приготувати в домашніх умовах смачний і корисний гарбузовий сік з апельсином і лимоном?


    Інгредієнти:

  • гарбуз (м'якоть) – 16 кг;

  • апельсини – 12 кг;

  • очищена вода – 25 л;

  • лимони – 240 г;

  • мед – по смаку.


  • Приготування
    Якщо вас бентежить наявність у гарбузовому соку лимонної кислоти, то приготуйте його з лимоном. Цукор можна замінити медом, що зробить напій ще корисніше.
    Для реалізації рецепта в даному випадку також як і в попередньому готуємо м'якоть гарбуза, подрібнюємо її, заливаємо водою і ставимо на конфорки плити, налаштовану на помірний вогонь варитися до м'якості. У цей час очистити апельсини від шкірки, поділяємо їх на часточки, позбавляє від кісточок і нарізаємо дрібно. Додаємо до апельсинової масі мед, перемішуємо й даємо трохи постояти.
    До провареної гарбузі викладаємо апельсинову м'якоть з медом, додаємо віджатий з лимонів сік і знову даємо суміші закипіти. Знімаємо посудину з плити, охолодити вміст і пробиваємо заглибним блендером. Пробуємо сік на смак, додаємо ще при необхідності мед і можемо пробувати.
    Щоб заготовити сік з гарбуза з апельсином і лимоном на зиму замість меду краще використовувати цукор-пісок, додавши його до смаку, а перед консервуванням проварити напій протягом п'яти хвилин і відразу ж закатати.

    Гарбузовий сік з апельсином в соковарці


    Інгредієнти:

  • гарбуз (м'якоть) – 11 кг;

  • апельсини – 350 г;

  • лимони – 90 г;

  • цукор-пісок – 120 р.


  • Приготування
    Значно спрощує приготування гарбузового соку з апельсином наявність кухонного агрегату під назвою соковарка. Для цього нам потрібно буде лише правильно підготувати м'якоть гарбуза, апельсинів і лимонів, очистивши плоди від шкірки, насіння і кісточок, дрібно нарізавши її й поклавши у верхнє відділення пристрою. Цукровий пісок додаємо відразу ж, перемішавши його з підготовленими компонентами.
    Тепер залишилося налити воду в спеціальне відділення, зібрати прилад, встановити його на вогонь і дочекатися закінчення циклу варіння соку. Готовий напій зливаємо в підходящу стерильну посудину, після чого розливаємо його по підготовленим банкам і укупориваем герметично. Для стерилізації необхідно укутати гарячі банки чим-небудь теплим до остаточного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарбуз з апельсином на зиму
    Гарбуз з апельсином на зиму
    Погодьтеся, смак гарбуза подобається далеко не кожному, а постійно вигадувати, як цікаво її приготувати не завжди є час. Тому рекомендуємо доповнити
    Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
    Повидло з гарбуза з апельсином і лимоном
    З гарбуза не часто варять варення та інші солодощі. Однак, якщо вже братися за цю справу, то тільки використовуючи наші рецепти. Далі підкажемо, як
    Варення з гарбуза з апельсином
    Варення з гарбуза з апельсином
    Погодьтеся, джем з однієї лише гарбуза може не всім сподобатися, а от якщо доповнити рецепт цитрусовими, смак зміниться кардинально! Скористайтеся
    Компот з гарбуза з апельсином на зиму
    Компот з гарбуза з апельсином на зиму
    З яскравим чудовим смаком виходить компот на основі гарбуза з додаванням апельсинів. Таке частування неодмінно стане фаворитом серед подібних
    Гарбузовий сік з апельсинами на зиму
    Гарбузовий сік з апельсинами на зиму
    Серед шикарного різноманітності страв, які готують з гарбуза в сезон її дозрівання, неодмінно повинно знайтися час для заготівлі її в прок. Зварити
    Сік з гарбуза
    Сік з гарбуза
    Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час