Гарбузовий сік з апельсинами на зиму
У вас у городі виросла гарбуз, а ви вже не знаєте, як її заготовити про запас? У цьому вам допоможе наш рецепт, як приготувати гарбузовий сік з апельсином. Такий напій порадує вас зимовими днями і зарядить не тільки вітамінами, але і енергією, а також очистить організм від токсинів, шлаків, заспокоїть нервову систему.
Інгредієнти:
гарбуз – 8 кг;
апельсини свіжі – 15 кг;
цукор – 2 кг;
кислота лимонна – 5 ч. ложок;
вода фільтрована – 6 л.
Приготування
Отже, гарбуз спочатку промиваємо, очищаємо і акуратно виймаємо середину з насінням. М'якоть нарізаємо невеликими кубиками і складаємо в миску. З апельсинів акуратно знімаємо цедру і натираємо її на тертці. Змішуємо гарбуз з цедрою, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Проварюємо 20 хвилин до м'якого стану, а потім даємо вмісту каструлі трохи охолонути. Далі збиваємо все блендером, додати апельсиновий сік, кидаємо лимонку і цукор. Ретельно перемішуємо, доводимо до закипання і тушкуємо хвилин 5 а потім відразу розливаємо гарбузовий сік з апельсином за скляним банкам і закатуємо.
Інгредієнти:
курага – 500 г;
цукор – 13 кг;
гарбуз – 5 кг;
апельсин – 2 шт.;
лимонна дрібна кислота – 15 г;
вода фільтрована – 3 л.
Приготування
Гарбуз обробляємо і нарізаємо м'якоть невеликими скибочками. Апельсин промиваємо подрібнюємо в блендері разом з цедрою. Курагу замочуємо на 10 хвилин в теплій воді, а потім шаткуємо на кілька частин. Тепер перекладаємо всі підготовлені інгредієнти в глибоку алюмінієву каструлю, заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь. Після закипання, накриваємо посуд кришкою і варимо близько 2 годин. Потім знімаємо каструлю з плити, охолодити її вміст, відвар акуратно перелити в миску, а шматочки кураги і гарбуза пюрируем блендером до отримання однорідної маси. Після цього вливаємо трохи злитої рідини, перемішуємо і додаємо за смаком цукровий пісок і лимонну кислоту. Доводимо до закипання і варимо, помішуючи, поки кристали повністю не розчиняться. Далі доливаємо відвар, знову перемішуємо, кип'ятимо і розливаємо по чистим банкам, закорковуємо і прибираємо для тривалого зберігання в темне прохолодне місце.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 шт.;
лимонна кислота – 10 г;
цукор – 200 г;
апельсини – 3 шт.;
вода фільтрована.
Приготування
Гарбуз обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в чашу мультиварки і заливаємо водою так, щоб вона закривала всі шматочки. Виставляємо програму «Випічка» і після закипання, вимикаємо прилад. Гарбуз охолоджуємо, а потім перетираємо через ситечко і повертаємо масу в чашу мультиварки. Додаємо за смаком цукровий пісок і лимонну кислоту. Апельсини промиваємо, вичавлюємо з нього сік і додаємо його до гарбузової маси. Вибираємо режим «Випічка», доводимо до кипіння і відразу розливаємо фруктовий сік по банкам.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 шт.;
цукор – 300 г;
лимон – 2 шт.;
вода фільтрована;
апельсин – 2 шт.
Приготування
Гарбуз обробляємо, нарізаємо м'якоть невеликими скибочками, викладаємо в каструлю і заливаємо чистою водою. Після закипання, проварюємо хвилин 15 а потім знімаємо посуд з плити і охолодити весь вміст. Потім перетираємо все через дрібне металеве ситечко, і всипаємо цукор. З цитрусів вичавлюємо весь сік і додаємо його до гарбузової маси. Після цього перемішуємо напій і кип'ятимо 5 хвилин, розливаємо по заздалегідь підготовленим банкам і закатуємо кришками.
Рецепт гарбузового соку з апельсинами на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Отже, гарбуз спочатку промиваємо, очищаємо і акуратно виймаємо середину з насінням. М'якоть нарізаємо невеликими кубиками і складаємо в миску. З апельсинів акуратно знімаємо цедру і натираємо її на тертці. Змішуємо гарбуз з цедрою, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Проварюємо 20 хвилин до м'якого стану, а потім даємо вмісту каструлі трохи охолонути. Далі збиваємо все блендером, додати апельсиновий сік, кидаємо лимонку і цукор. Ретельно перемішуємо, доводимо до закипання і тушкуємо хвилин 5 а потім відразу розливаємо гарбузовий сік з апельсином за скляним банкам і закатуємо.
Гарбузовий сік з апельсинами і курагою на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз обробляємо і нарізаємо м'якоть невеликими скибочками. Апельсин промиваємо подрібнюємо в блендері разом з цедрою. Курагу замочуємо на 10 хвилин в теплій воді, а потім шаткуємо на кілька частин. Тепер перекладаємо всі підготовлені інгредієнти в глибоку алюмінієву каструлю, заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь. Після закипання, накриваємо посуд кришкою і варимо близько 2 годин. Потім знімаємо каструлю з плити, охолодити її вміст, відвар акуратно перелити в миску, а шматочки кураги і гарбуза пюрируем блендером до отримання однорідної маси. Після цього вливаємо трохи злитої рідини, перемішуємо і додаємо за смаком цукровий пісок і лимонну кислоту. Доводимо до закипання і варимо, помішуючи, поки кристали повністю не розчиняться. Далі доливаємо відвар, знову перемішуємо, кип'ятимо і розливаємо по чистим банкам, закорковуємо і прибираємо для тривалого зберігання в темне прохолодне місце.
Гарбузовий сік з апельсином в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в чашу мультиварки і заливаємо водою так, щоб вона закривала всі шматочки. Виставляємо програму «Випічка» і після закипання, вимикаємо прилад. Гарбуз охолоджуємо, а потім перетираємо через ситечко і повертаємо масу в чашу мультиварки. Додаємо за смаком цукровий пісок і лимонну кислоту. Апельсини промиваємо, вичавлюємо з нього сік і додаємо його до гарбузової маси. Вибираємо режим «Випічка», доводимо до кипіння і відразу розливаємо фруктовий сік по банкам.
Гарбузовий сік з апельсином і лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз обробляємо, нарізаємо м'якоть невеликими скибочками, викладаємо в каструлю і заливаємо чистою водою. Після закипання, проварюємо хвилин 15 а потім знімаємо посуд з плити і охолодити весь вміст. Потім перетираємо все через дрібне металеве ситечко, і всипаємо цукор. З цитрусів вичавлюємо весь сік і додаємо його до гарбузової маси. Після цього перемішуємо напій і кип'ятимо 5 хвилин, розливаємо по заздалегідь підготовленим банкам і закатуємо кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбуз з цукром, запечений часточками в духовці
Про користь гарбуза відомо всім, однак, як приготувати її оригінально, знає не кожен. Спробуємо урізноманітнити ваше осіннє меню чудовим солодким
Гарбузове пюре на зиму - рецепт
Багато малюки люблять різні солодкі муси або пюре. Приготувати в період масового дозрівання фруктів і овочів тощо вітамінне ласощі не проблематично,
Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
Гарбузово-морквяний сік на зиму
Гарбузово-морквяний сік - це чудовий напій, в якому міститься велика кількість вітамінів. Він корисний для зору, крові, покращує травні процеси.
Варення з гарбуза з апельсинами
В осінній період багато господині займаються заготовками на зиму. Сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька новаторських рецептів смачного варення
Апельсиновий сік
Апельсиновий сік має кисло-солодким смаком і приємним захопливим ароматом. Звичайно ж, найбільш корисний саме свіжовичавлений сік. І в нашій статті