Вернуться назад Распечатать

Гарбузовий сік з апельсинами на зиму

Гарбузовий сік з апельсинами на зиму
У вас у городі виросла гарбуз, а ви вже не знаєте, як її заготовити про запас? У цьому вам допоможе наш рецепт, як приготувати гарбузовий сік з апельсином. Такий напій порадує вас зимовими днями і зарядить не тільки вітамінами, але і енергією, а також очистить організм від токсинів, шлаків, заспокоїть нервову систему.

Рецепт гарбузового соку з апельсинами на зиму


Інгредієнти:

  • гарбуз – 8 кг;

  • апельсини свіжі – 15 кг;

  • цукор – 2 кг;

  • кислота лимонна – 5 ч. ложок;

  • вода фільтрована – 6 л.


  • Приготування
    Отже, гарбуз спочатку промиваємо, очищаємо і акуратно виймаємо середину з насінням. М'якоть нарізаємо невеликими кубиками і складаємо в миску. З апельсинів акуратно знімаємо цедру і натираємо її на тертці. Змішуємо гарбуз з цедрою, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Проварюємо 20 хвилин до м'якого стану, а потім даємо вмісту каструлі трохи охолонути. Далі збиваємо все блендером, додати апельсиновий сік, кидаємо лимонку і цукор. Ретельно перемішуємо, доводимо до закипання і тушкуємо хвилин 5 а потім відразу розливаємо гарбузовий сік з апельсином за скляним банкам і закатуємо.

    Гарбузовий сік з апельсинами і курагою на зиму


    Інгредієнти:

  • курага – 500 г;

  • цукор – 13 кг;

  • гарбуз – 5 кг;

  • апельсин – 2 шт.;

  • лимонна дрібна кислота – 15 г;

  • вода фільтрована – 3 л.


  • Приготування
    Гарбуз обробляємо і нарізаємо м'якоть невеликими скибочками. Апельсин промиваємо подрібнюємо в блендері разом з цедрою. Курагу замочуємо на 10 хвилин в теплій воді, а потім шаткуємо на кілька частин. Тепер перекладаємо всі підготовлені інгредієнти в глибоку алюмінієву каструлю, заливаємо чистою водою і ставимо на вогонь. Після закипання, накриваємо посуд кришкою і варимо близько 2 годин. Потім знімаємо каструлю з плити, охолодити її вміст, відвар акуратно перелити в миску, а шматочки кураги і гарбуза пюрируем блендером до отримання однорідної маси. Після цього вливаємо трохи злитої рідини, перемішуємо і додаємо за смаком цукровий пісок і лимонну кислоту. Доводимо до закипання і варимо, помішуючи, поки кристали повністю не розчиняться. Далі доливаємо відвар, знову перемішуємо, кип'ятимо і розливаємо по чистим банкам, закорковуємо і прибираємо для тривалого зберігання в темне прохолодне місце.

    Гарбузовий сік з апельсином в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 шт.;

  • лимонна кислота – 10 г;

  • цукор – 200 г;

  • апельсини – 3 шт.;

  • вода фільтрована.


  • Приготування
    Гарбуз обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в чашу мультиварки і заливаємо водою так, щоб вона закривала всі шматочки. Виставляємо програму «Випічка» і після закипання, вимикаємо прилад. Гарбуз охолоджуємо, а потім перетираємо через ситечко і повертаємо масу в чашу мультиварки. Додаємо за смаком цукровий пісок і лимонну кислоту. Апельсини промиваємо, вичавлюємо з нього сік і додаємо його до гарбузової маси. Вибираємо режим «Випічка», доводимо до кипіння і відразу розливаємо фруктовий сік по банкам.

    Гарбузовий сік з апельсином і лимоном


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 шт.;

  • цукор – 300 г;

  • лимон – 2 шт.;

  • вода фільтрована;
  • Гарбузовий сік з апельсинами на зиму

  • апельсин – 2 шт.


  • Приготування
    Гарбуз обробляємо, нарізаємо м'якоть невеликими скибочками, викладаємо в каструлю і заливаємо чистою водою. Після закипання, проварюємо хвилин 15 а потім знімаємо посуд з плити і охолодити весь вміст. Потім перетираємо все через дрібне металеве ситечко, і всипаємо цукор. З цитрусів вичавлюємо весь сік і додаємо його до гарбузової маси. Після цього перемішуємо напій і кип'ятимо 5 хвилин, розливаємо по заздалегідь підготовленим банкам і закатуємо кришками.