Гарбузове пюре на зиму - рецепт
Нагодувати влітку дитини домашнім овочевими пюре не складе ніякої праці. Але, що ж робити, якщо на вулиці зима? Звичайно, можна запасатися овочами на зиму, використовуючи морозилку, а можна поступити трохи по-іншому – приготувати гарбузове пюре на зиму.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 шт.
Приготування
Гарбуз розрізаємо навпіл, очистити від насіння. Потім викладаємо половинки гарбуза на деко зрізом вниз і наколюємо виделкою. Прогріваємо духовку на 180 градусів і запікаємо гарбуз близько 1 години. Після цього акуратно виймаємо її, остуджуємо, виймаємо ложкою всю м'якоть і збиваємо її в блендері до стану пюре. Далі розкладаємо його в пластикові контейнери, щільно закриваємо кришкою і прибираємо для зберігання в морозилку. Використовуємо таке пюре для приготування супів або каш.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 шт.;
цукор – 1 ст.;
вода фільтрована – 1 л;
журавлина 200 г;
гвоздика – щіпка.
Приготування
Гарбуз очищаємо від насіння і нарізаємо на невеликі шматочки. В емальованому посуді змішуємо воду з цукровим піском і викладаємо гарбузове шматочки. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Вичавлюємо сік з журавлини і виливаємо його до гарбузі. Варимо ще 20 хвилин, а за 5 хвилин до готовності додаємо кілька зерняток гвоздики. Далі воду обережно зливаємо, а вміст перемелюємо в блендері. Поки овочеве пюре остигає, готуємо баночки, кришки і висушуємо їх у гарячій духовці. Після цього розкладаємо пюре по банкам і закорковуємо.
Інгредієнти:
яблука – 1 кг;
очищена гарбуз – 1 кг;
цукор – 300 р.
Приготування
Отже, гарбуз обробляємо і акуратно зрізаємо волокнисту частину. Розрізаємо на шматочки, зрізаємо шкірку і шаткуємо м'якоть на невеликі шматочки. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і рубаємо кубиками. Перекладаємо все в каструлю і, засипавши цукром, залишаємо на деякий час, періодично перемішуючи. Коли з продуктів виділиться багато соку, відварюємо яблучно-гарбузову суміш на невеликому вогні до м'якості, а потім збиваємо ручним блендером до однорідності. Знову доводимо масу до закипання і розливаємо пюре з гарбуза по стерилізованим невеликим баночках. Накриваємо їх кришками, переставляємо у велику каструлю з гарячою водою, на дні якої викладено рушник, і стерилізуємо 10-15 хвилин. Потім щільно закручуємо кришки і прибираємо в льох.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 шт.;
цукор коричневий – 300 г;
вода фільтрована – 1 л;
журавлина – 300 р.
Приготування
Беремо невеликий гарбуз, розрізаємо її навпіл і акуратно виймаємо все насіння. Потім розрізаємо її на шматочки, складаємо в каструлю з водою, засипаємо цукром і варимо на повільному вогні до розм'якшення. З журавлини видавлюємо весь сік і виливаємо його в каструлю з гарбузом. Потім знімаємо посуд з плити і збиваємо вміст блендером до стану пюре. Розкладаємо його в чисті стерилізовані баночки і закатуємо кришками.
Інгредієнти:
гарбуз – 1 шт.;
згущене молоко – 05 банки;
вода – 05 склянки;
цукор – 025 ст.
Приготування
Отже, гарбуз обробляємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю, наливаємо трохи води і тушкуємо на повільному вогні. Потім всипаємо цукор, перемішуємо і доводимо до закипання. Додаємо згущене молоко, пробуємо на смак і кип'ятимо масу ще 5 хвилин, а потім збиваємо вміст блендером до однорідного стану. Після розкладаємо пюре в баночки і закриваємо кришками.
Гарбузове пюре в домашніх умовах на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз розрізаємо навпіл, очистити від насіння. Потім викладаємо половинки гарбуза на деко зрізом вниз і наколюємо виделкою. Прогріваємо духовку на 180 градусів і запікаємо гарбуз близько 1 години. Після цього акуратно виймаємо її, остуджуємо, виймаємо ложкою всю м'якоть і збиваємо її в блендері до стану пюре. Далі розкладаємо його в пластикові контейнери, щільно закриваємо кришкою і прибираємо для зберігання в морозилку. Використовуємо таке пюре для приготування супів або каш.
Рецепт гарбузового пюре на зиму для дітей
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз очищаємо від насіння і нарізаємо на невеликі шматочки. В емальованому посуді змішуємо воду з цукровим піском і викладаємо гарбузове шматочки. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Вичавлюємо сік з журавлини і виливаємо його до гарбузі. Варимо ще 20 хвилин, а за 5 хвилин до готовності додаємо кілька зерняток гвоздики. Далі воду обережно зливаємо, а вміст перемелюємо в блендері. Поки овочеве пюре остигає, готуємо баночки, кришки і висушуємо їх у гарячій духовці. Після цього розкладаємо пюре по банкам і закорковуємо.
Яблучно-гарбузове пюре на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Отже, гарбуз обробляємо і акуратно зрізаємо волокнисту частину. Розрізаємо на шматочки, зрізаємо шкірку і шаткуємо м'якоть на невеликі шматочки. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і рубаємо кубиками. Перекладаємо все в каструлю і, засипавши цукром, залишаємо на деякий час, періодично перемішуючи. Коли з продуктів виділиться багато соку, відварюємо яблучно-гарбузову суміш на невеликому вогні до м'якості, а потім збиваємо ручним блендером до однорідності. Знову доводимо масу до закипання і розливаємо пюре з гарбуза по стерилізованим невеликим баночках. Накриваємо їх кришками, переставляємо у велику каструлю з гарячою водою, на дні якої викладено рушник, і стерилізуємо 10-15 хвилин. Потім щільно закручуємо кришки і прибираємо в льох.
Як приготувати гарбузове пюре на зиму з журавлиною?
Інгредієнти:
Приготування
Беремо невеликий гарбуз, розрізаємо її навпіл і акуратно виймаємо все насіння. Потім розрізаємо її на шматочки, складаємо в каструлю з водою, засипаємо цукром і варимо на повільному вогні до розм'якшення. З журавлини видавлюємо весь сік і виливаємо його в каструлю з гарбузом. Потім знімаємо посуд з плити і збиваємо вміст блендером до стану пюре. Розкладаємо його в чисті стерилізовані баночки і закатуємо кришками.
Гарбузове пюре зі згущеним молоком на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Отже, гарбуз обробляємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю, наливаємо трохи води і тушкуємо на повільному вогні. Потім всипаємо цукор, перемішуємо і доводимо до закипання. Додаємо згущене молоко, пробуємо на смак і кип'ятимо масу ще 5 хвилин, а потім збиваємо вміст блендером до однорідного стану. Після розкладаємо пюре в баночки і закриваємо кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пюре з гарбуза для грудничка
Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час
Морквяний сік на зиму
На зиму можна заготовляти не тільки соління, консервацію, варення, але і зробити чудовий і корисний морквяний сік. А наші цікаві ті рецепти, які
Гарбузово-морквяний сік на зиму
Гарбузово-морквяний сік - це чудовий напій, в якому міститься велика кількість вітамінів. Він корисний для зору, крові, покращує травні процеси.
Яблучне пюре зі згущеним молоком
Яблучне пюре зі згущеним молоком - це дивовижне ласощі, яке можна приготувати досить просто без особливих зусиль. Ми розповімо вам 2 рецепта, як його
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і