Нагодувати влітку дитини домашнім овочевими пюре не складе ніякої праці. Але, що ж робити, якщо на вулиці зима? Звичайно, можна запасатися овочами на зиму, використовуючи морозилку, а можна поступити трохи по-іншому – приготувати гарбузове пюре на зиму.
Гарбузове пюре в домашніх умовах на зиму
Інгредієнти: гарбуз – 1 шт. Приготування Гарбуз розрізаємо навпіл, очистити від насіння. Потім викладаємо половинки гарбуза на деко зрізом вниз і наколюємо виделкою. Прогріваємо духовку на 180 градусів і запікаємо гарбуз близько 1 години. Після цього акуратно виймаємо її, остуджуємо, виймаємо ложкою всю м'якоть і збиваємо її в блендері до стану пюре. Далі розкладаємо його в пластикові контейнери, щільно закриваємо кришкою і прибираємо для зберігання в морозилку. Використовуємо таке пюре для приготування супів або каш.
Рецепт гарбузового пюре на зиму для дітей
Інгредієнти: гарбуз – 1 шт.; цукор – 1 ст.; вода фільтрована – 1 л; журавлина 200 г; гвоздика – щіпка. Приготування Гарбуз очищаємо від насіння і нарізаємо на невеликі шматочки. В емальованому посуді змішуємо воду з цукровим піском і викладаємо гарбузове шматочки. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Вичавлюємо сік з журавлини і виливаємо його до гарбузі. Варимо ще 20 хвилин, а за 5 хвилин до готовності додаємо кілька зерняток гвоздики. Далі воду обережно зливаємо, а вміст перемелюємо в блендері. Поки овочеве пюре остигає, готуємо баночки, кришки і висушуємо їх у гарячій духовці. Після цього розкладаємо пюре по банкам і закорковуємо.
Яблучно-гарбузове пюре на зиму
Інгредієнти: яблука – 1 кг; очищена гарбуз – 1 кг; цукор – 300 р. Приготування Отже, гарбуз обробляємо і акуратно зрізаємо волокнисту частину. Розрізаємо на шматочки, зрізаємо шкірку і шаткуємо м'якоть на невеликі шматочки. Яблука очищаємо, видаляємо серцевину і рубаємо кубиками. Перекладаємо все в каструлю і, засипавши цукром, залишаємо на деякий час, періодично перемішуючи. Коли з продуктів виділиться багато соку, відварюємо яблучно-гарбузову суміш на невеликому вогні до м'якості, а потім збиваємо ручним блендером до однорідності. Знову доводимо масу до закипання і розливаємо пюре з гарбуза по стерилізованим невеликим баночках. Накриваємо їх кришками, переставляємо у велику каструлю з гарячою водою, на дні якої викладено рушник, і стерилізуємо 10-15 хвилин. Потім щільно закручуємо кришки і прибираємо в льох.
Як приготувати гарбузове пюре на зиму з журавлиною?
Інгредієнти: гарбуз – 1 шт.; цукор коричневий – 300 г; вода фільтрована – 1 л; журавлина – 300 р. Приготування Беремо невеликий гарбуз, розрізаємо її навпіл і акуратно виймаємо все насіння. Потім розрізаємо її на шматочки, складаємо в каструлю з водою, засипаємо цукром і варимо на повільному вогні до розм'якшення. З журавлини видавлюємо весь сік і виливаємо його в каструлю з гарбузом. Потім знімаємо посуд з плити і збиваємо вміст блендером до стану пюре. Розкладаємо його в чисті стерилізовані баночки і закатуємо кришками.
Гарбузове пюре зі згущеним молоком на зиму
Інгредієнти: гарбуз – 1 шт.; згущене молоко – 05 банки; вода – 05 склянки; цукор – 025 ст. Приготування Отже, гарбуз обробляємо, нарізаємо кубиками, викладаємо в каструлю, наливаємо трохи води і тушкуємо на повільному вогні. Потім всипаємо цукор, перемішуємо і доводимо до закипання. Додаємо згущене молоко, пробуємо на смак і кип'ятимо масу ще 5 хвилин, а потім збиваємо вміст блендером до однорідного стану. Після розкладаємо пюре в баночки і закриваємо кришками.