Приголомшливе смакове поєднання м'якоті гарбуза і апельсина неодмінно варто зберегти на зиму. Для цього рекомендуємо скористатися простими та доступними рецептами, викладеними нижче.
Пюре з гарбуза з апельсином на зиму
Інгредієнти: мускатний гарбуз (м'якоть) – 995 г; апельсини – 650 г; кислота лимонна – щіпка; цукор-пісок – 140 р. Приготування Щоб приготувати на зиму смачне і корисне пюре з гарбуза з додаванням апельсина, попередньо вимитий овоч очищаємо від зовнішньої шкірки і внутрішньої волокнистої м'якоті з насінням, а щільну м'якоть нарізаємо довільними шматочками. Апельсини теж чистимо, знімаючи шкірку, і розбираємо на часточки, видаливши при наявності кісточки. Перекручуємо апельсинову і гарбузову м'якоть через м'ясорубку, викладаємо в емальований посуд, додаємо цукровий пісок і проварюємо на слабкому вогні до м'якості. В кінці варіння додаємо лимонну кислоту і при бажанні пробиваємо масу заглибним блендером. Гаряче пюре з гарбуза і апельсина розфасовуємо за простерилизованным баночках , укупориваем їх щільно стерильними кришками і перевертаємо догори дном під теплу «шубу» для природної стерилізації. Напій із гарбуза з апельсином і лимоном на зиму
Інгредієнти: мускатний гарбуз (м'якоть) – 620 г; апельсини – 850 г; вода фільтрована – 2-27 л; лимон – 160 г; цукор-пісок – за смаком. Приготування Для приготування напою очищені і розібрані на часточки апельсини подрібнюємо додатково, видаливши кісточки, і засипаємо цукром на деякий час. Тепер беремося за підготовку гарбузової м'якоті, позбавивши плід від шкірки і насіння. Шаткуємо овоч кубиками, заливаємо водою фільтрованої і ставимо на плиту. Варимо гарбузову масу хвилин десять-п'ятнадцять, після чого додаємо апельсини з цукром і сік лимона, проварюємо ще пару хвилин, після чого пробиваємо компоненти заглибним блендером. Ще раз прогріваємо напій на вогні, даємо хвилину прокипіти, тут же розливаємо його по і сухим стерильним скляним банкам і герметично укупориваем. Використовувані кришки також повинні бути заздалегідь простерилізовані. Перевертаємо ємності дном догори, закутуємо гарненько теплою ковдрою і залишаємо для природної стерилізації заготовки та її повільного остигання. Варення з гарбуза з апельсином на зиму
Інгредієнти: мускатний гарбуз (м'якоть) – 995 г; апельсини – 350 г; вода очищена – 140 мл; кислота лимонна – щіпка; цукор-пісок – 995 р. Приготування Неймовірно смачним і корисним вдається приготований на зиму варення з гарбуза і апельсинів. Для реалізації рецепта гарбузову і апельсинову м'якоть без шкірки і кісточок перекручуємо через м'ясорубку і змішати з цукром. Через пару годин вливаємо до заготівлі воду і розташовуємо її на конфорки плити. Уварюємо джем протягом тридцяти хвилин при помішуванні, після чого розкладаємо ласощі по стерильної тарі, укупориваем її і залишаємо дном догори стерилізуватися під теплою ковдрою.