Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з дині з апельсином

Варення з дині з апельсином

18-11-2016, 21:06
1 370
Варення з дині з апельсином
Варення з дині саме по собі неймовірно смачне і ароматне, а в поєднанні з апельсином та іншими фруктами перетворюється в божественне ласощі, яким особливо приємно буде насолодитися в студену зимову пору.

Як зварити варення з дині з апельсином і лимоном – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • диня (м'якоть) – 995 г;

  • апельсини – 280 м;

  • лимон – 110 г;

  • вода фільтрована – 420 мл;

  • цукор-пісок – 995 г;

  • коричневий цукор – 55 г;

  • стручок ванілі – 1/2 шт.


  • Приготування
    Спочатку готуємо необхідну кількість динної м'якоті, розрізаємо плід навпіл, вичистивши насіння з супроводжуючою їх м'якоттю, а також позбавивши диню від шкірки. Шаткуємо отримане чиста сировина для варення середнього розміру кубиками і беремося за апельсини. Плоди очищаємо від шкірки, після чого розбираємо на часточки і розрізаємо на фрагменти ідентичні за розміром скибочкам дині. Тепер у воду додаємо коричневий цукор, ставимо ємність на плиту, прогріваємо до розчинення всіх кристалів і закладаємо підготовлені скибочки дині і апельсина. Проварюємо вміст посудини протягом двадцяти хвилин, після чого всипаємо білий цукор-пісок, віджимаємо до заготівлі сік лимона і продовжуємо варіння варення до отримання бажаної густоти ласощі.
    Наприкінці варіння розрізаємо половину ванільного стручка уздовж навпіл і вичищаємо з нього ароматні насіння, які закладаємо в варення і перемішуємо. Залишилося тільки розфасувати ароматне і смачне варення з сухим і стерильним баночках і після закупорювання поставити на деякий час під теплу ковдру.

    Варення з дині з апельсином і бананом – рецепт


    Інгредієнти:

  • диня (м'якоть) – 995 г;

  • великі банани – 3 шт.;

  • апельсини – 550 г;

  • вода фільтрована – 270 мл;

  • цукор-пісок – 995 р.


  • Приготування
    Особливим варення з дині з апельсином зроблять банани. Для приготування заготовки такого роду, підготовлену з урахуванням вищевикладених рекомендацій м'якоть дині пересипаємо цукром-піском і ставимо на кілька годин або на ніч на полицю холодильника. По закінченні часу додаємо в посудину з заготівлею воду очищену і розташовуємо її на конфорки плити для варіння. Не забуваємо помішувати основу варення щоб уникнути пригорання. Після закипання проварюємо ласощі хвилин п'ять-сім, після чого додаємо очищені і нарізані невеликими гуртками або полукружками банани, а також подрібнену м'якоть апельсина (без шкірки з цедрою).
    Продовжуємо варити варення після повторного закипання до бажаної консистенції. Вогонь під спудом з варенням повинен бути мінімальним, щоб фрукти в сиропі не вирували, а тільки трохи нудьгували.
    По готовності розкладаємо готове ароматне варення по заздалегідь простерилизованным банках, які відразу ж укупориваем і розташовуємо в перевернутому вигляді під теплою ковдрою.

    Варення з дині і апельсина в мультиварці


    Інгредієнти:

  • диня (м'якоть) – 995 г;

  • апельсини (м'якоть) – 380 г;

  • вода фільтрована – 120 мл;

  • цукор-пісок – 870.


  • Приготування
    Перед тим як приступати до приготування варення з дині з апельсином в мультиварці, спочатку готуємо і нарізаємо м'якоть дині і апельсина, звільнивши фрукти від шкірки, засипаємо однією третиною від загального обсягу цукрового піску і залишаємо на три-чотири години для виділення соку.
    Тепер наливаємо у мультикастрюлю трохи водички очищеної і перекладаємо кубики дині і апельсина разом з соком. Засипаємо залишився цукор-пісок, перемішуємо і встановлюємо на одну годину програму «Варення» або «Гасіння».
    Після сигналу перевіряємо консистенцію заготовки і при необхідності продовжуємо приготування в тому ж режимі ще на деякий час, поки ласощі не увариться до бажаної густоти. У цьому випадку кришку пристрою не закриваємо, щоб волога випарувалася швидше. По готовності гаряче варення розкладаємо по стерильним судинах, укупориваем і залишаємо для природної стерилізації під теплою «шубою».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гарбуз з апельсином на зиму
    Гарбуз з апельсином на зиму
    Погодьтеся, смак гарбуза подобається далеко не кожному, а постійно вигадувати, як цікаво її приготувати не завжди є час. Тому рекомендуємо доповнити
    Варення з дині на зиму - простий рецепт
    Варення з дині на зиму - простий рецепт
    Якщо ви ще не пробували динне варення - неодмінно виправте цю несправедливість! Далі підкажемо, як зварити дивно неймовірно смачне і солодке
    Варення з дині з лимоном
    Варення з дині з лимоном
    Диня – фрукт, про який навряд чи подумаєш при згадці рецептів варення. Тим не менш, це не виключає того, що динне варення є приголомшливо смачним
    Варення з дині на зиму — рецепти
    Варення з дині на зиму — рецепти
    Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити з нашим простим рецептами. Далі опишемо кілька способів виготовлення шалено ароматного, ніжного і
    Варення з дині в мультиварці
    Варення з дині в мультиварці
    З усіх солодких заготовок, це ласощі неодмінно прикрасить поличку в коморі яскравим, насиченим кольором. Динне варення - чудове на смак, але в його
    Варення з дині
    Варення з дині
    Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,