» » Варення з дині з лимоном

Варення з дині з лимоном

Варення з дині з лимоном
p>Цей матеріал ми вирішили присвятити варіацій варення з дині з лимоном, так як цитруси добре відтіняють і доповнюють солодкість плодів.

Варення з дині з лимоном і ваніллю – рецепт


Варто поєднати диню і ваніль в одному рецепті, як ви отримаєте дивовижний і, як не дивно, екзотичний смак варення, який вам тільки доводилося куштувати. Таке ласощі краще заготовлювати у великих обсягах, а потім подавати до чаю просто так або використовувати в рецептах випічки.
Інгредієнти:

  • диня – 12 кг;

  • цукровий пісок – 330 г;

  • стручок ванілі – 1 шт.;

  • цедра одного лимона;

  • лимонний сік – 15 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати варення з дині з лимоном, поставте банки і кришки на стерилізацію. Динну м'якоть очистіть від насіння і шкірки, а потім помістіть в будь емальованому посуді і засипте цукровим піском. Слідом покладіть стручок ванілі, влийте лимонний сік і додайте цедру. Залиште ємність з динями на середньому вогні, помішуючи, поки маса не стане густою і не почне пузиритися. Процес варіння займе близько 20 хвилин.
    Після, динне варення розподіляють у стерильній тарі і закочують.

    Варення з дині з бананом і лимоном


    Інгредієнти:

  • банани – 3 шт.;

  • сік одного лимона;

  • цукор – 440 г;

  • м'якоть дині – 14 кг


  • Приготування
    М'якоть дині наріжте невеликими кубиками, посипте цукром і залиште в холодильнику на 12 годин. За цей час фрукти встигнуть пустити сік. По закінченні часу покладіть в каструльку до диням нарізані банани, видавіть сік лимона і відправте все на середній вогонь. Після закипання зменшіть жар і залиште суміш вирувати протягом години.
    За цей час ви встигнете простерилізувати необхідну посуд, якщо збираєтеся законсервувати заготовку. Коли варення стане густим і більш однорідним – можна розливати його по банках і закочувати.

    Варення з дині з апельсином і лимоном


    Оскільки диня містить мало пектину, то для того, щоб варення вийшло густим, його необхідно уварювати на протязі тривалого часу, але можна піти й іншим шляхом, додавши трохи пектину для прискорення загустіння.
    Інгредієнти:

  • диня – 680 г;

  • цукор – 135 г;

  • лимонний сік – 75 мл;

  • цедра одного апельсина;

  • пектин – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Очистіть динну м'якоть від кісточок і шкірки, додайте до неї склянку води і залиште на середньому вогні, злегка розминаючи виделкою. Додайте цукор, цедру апельсина і сік лимона, потім, помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Проваріть варення не менше 15-20 хвилин. Додайте трохи солі, пектин і залиште варення активно вирувати протягом 2 хвилин. Готове варення відразу загорніть у стерильні банки або попередньо охолодіть і подавайте.

    Варення з груш з динею і лимоном


    Інгредієнти:

  • велика диня - 1 шт.;

  • груші – 3-4 шт.;

  • сік одного лимона;

  • цукор – 340 р.


  • Приготування
    Відокремте очищену від насіння динну м'якоть від шкірки і наріжте великими кубиками. З груш видаліть серцевини, а м'якоть дрібно наріжте. Покладіть дині і груші в емальований посуд, засипте цукром, влийте сік лимона, після чого накрийте посуд з фруктами і залиште в холодильнику на 12 годин.
    Розмістіть фруктову суміш на сильному вогні і варіть 20-25 хвилин, періодично перемішуючи. Варення буде готове, коли придбає бажану консистенцію.
    Ви також можете зробити варення з дині з лимоном в мультиварці, використовуючи режим «Випічка» і встановивши таймер на 40 хвилин.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:21
    Переглядів: 92