p>Цей матеріал ми вирішили присвятити варіацій варення з дині з лимоном, так як цитруси добре відтіняють і доповнюють солодкість плодів.
Варення з дині з лимоном і ваніллю – рецепт
Варто поєднати диню і ваніль в одному рецепті, як ви отримаєте дивовижний і, як не дивно, екзотичний смак варення, який вам тільки доводилося куштувати. Таке ласощі краще заготовлювати у великих обсягах, а потім подавати до чаю просто так або використовувати в рецептах випічки.
Інгредієнти: диня – 12 кг; цукровий пісок – 330 г; стручок ванілі – 1 шт.; цедра одного лимона; лимонний сік – 15 мл Приготування Перед тим, як приготувати варення з дині з лимоном, поставте банки і кришки на стерилізацію. Динну м'якоть очистіть від насіння і шкірки, а потім помістіть в будь емальованому посуді і засипте цукровим піском. Слідом покладіть стручок ванілі, влийте лимонний сік і додайте цедру. Залиште ємність з динями на середньому вогні, помішуючи, поки маса не стане густою і не почне пузиритися. Процес варіння займе близько 20 хвилин.
Після, динне варення розподіляють у стерильній тарі і закочують.
Варення з дині з бананом і лимоном
Інгредієнти: банани – 3 шт.; сік одного лимона; цукор – 440 г; м'якоть дині – 14 кг Приготування М'якоть дині наріжте невеликими кубиками, посипте цукром і залиште в холодильнику на 12 годин. За цей час фрукти встигнуть пустити сік. По закінченні часу покладіть в каструльку до диням нарізані банани, видавіть сік лимона і відправте все на середній вогонь. Після закипання зменшіть жар і залиште суміш вирувати протягом години.
За цей час ви встигнете простерилізувати необхідну посуд, якщо збираєтеся законсервувати заготовку. Коли варення стане густим і більш однорідним – можна розливати його по банках і закочувати.
Варення з дині з апельсином і лимоном
Оскільки диня містить мало пектину, то для того, щоб варення вийшло густим, його необхідно уварювати на протязі тривалого часу, але можна піти й іншим шляхом, додавши трохи пектину для прискорення загустіння.
Інгредієнти: диня – 680 г; цукор – 135 г; лимонний сік – 75 мл; цедра одного апельсина; пектин – 1 ч. ложка. Приготування Очистіть динну м'якоть від кісточок і шкірки, додайте до неї склянку води і залиште на середньому вогні, злегка розминаючи виделкою. Додайте цукор, цедру апельсина і сік лимона, потім, помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Проваріть варення не менше 15-20 хвилин. Додайте трохи солі, пектин і залиште варення активно вирувати протягом 2 хвилин. Готове варення відразу загорніть у стерильні банки або попередньо охолодіть і подавайте.
Варення з груш з динею і лимоном
Інгредієнти: велика диня - 1 шт.; груші – 3-4 шт.; сік одного лимона; цукор – 340 р. Приготування Відокремте очищену від насіння динну м'якоть від шкірки і наріжте великими кубиками. З груш видаліть серцевини, а м'якоть дрібно наріжте. Покладіть дині і груші в емальований посуд, засипте цукром, влийте сік лимона, після чого накрийте посуд з фруктами і залиште в холодильнику на 12 годин.
Розмістіть фруктову суміш на сильному вогні і варіть 20-25 хвилин, періодично перемішуючи. Варення буде готове, коли придбає бажану консистенцію.
Ви також можете зробити варення з дині з лимоном в мультиварці, використовуючи режим «Випічка» і встановивши таймер на 40 хвилин.