Варення з дині на зиму - простий рецепт
Пропонуємо рецепти просто божественного на смак і аромат солодкого ласощі – варення з дині. Її можна використовувати для заготовки в компанії з іншими фруктами, скажімо, грушами або яблуками. Кожен раз отримаємо новий, але не менш цікавий смак варення.
Інгредієнти:
диня – 990 м;
цукровий пісок – 700 г;
кислота лимонна – 15 р.
Приготування
Диню для варення нарізаємо невеликими кубиками, засипаємо піском цукровий, додаємо лимонну кислоту і залишаємо масу на кілька годин для відділення соку. Тепер маємо ємність із заготівлею на плиті на вогні трохи вище середнього і прогріваємо масу при безперервному помішуванні до розчинення всіх цукрових кристалів і кипіння. Хвилин через сім вимикаємо вогонь і залишаємо варення на п'ять годин остигати і настоюватися.
Знову даємо ласощів закипіти, проваритися сім хвилин і повністю охолонути. Після цього проварюємо заготівлю ще десять хвилин, а потім розливаємо варення по стерильним і сухим баночках і маємо під теплою ковдрою для повільного остигання і самостерилизации.
Залежно від ступеня соковитості дині варення з неї може вийти різної консистенції - від дуже рідкої до густої. При недостатній соковитості плода можна додати трохи очищеної води, а якщо соку виходить дуже багато, то його можна злити і приготувати з нього желе. Як варіант можна також зварити варення з дині на зиму з желатином, додавши його в кінці останнього етапу варіння перед розливом по банках.
Інгредієнти:
диня – 990 м;
груші – 990 м;
цукровий пісок – 990 м;
кислота лимонна – 20 р.
Приготування
Приступаючи до приготування варення, м'якоть дині нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо в посудину, що підходить для варіння варення. Споліскуємо також, витираємо насухо і позбавляє від серцевин з насінням і плодоніжок груші, після чого нарізаємо плоди тим же манером що і дині і відправляємо до них в ємність. Пересипаємо фрукти цукровим піском і залишаємо для відділення соку на кілька годин. Тепер додаємо лимонну кислоту і ставимо посудину з заготівлею на конфорки плити. Даємо варенню закипіти при безперервному помішуванні, а потім знижуємо інтенсивність вогню і уварюємо заготовку при ледь помітному кипінні до бажаної густоти.
Готове варення розливаємо по завчасно простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришечками і даємо повільно охолонути під теплою ковдрою.
Аналогічним чином можна заготовити на зиму варення з дині з яблуками, замінивши ними груші. Вийде теж дуже смачно.
Інгредієнти:
шкірки дині – 990 м;
ванілін – 1 щіпка;
цукровий пісок – 990 м;
кислота лимонна – 10 р.
Приготування
Якщо самої дині для варення не залишилося, то ласощі можна зварити і з кірок. Тим більше, що дуже часто, в залежності від сорту плоду, на них залишається досить м'якоті, яку саме час пустити в справу. Для цього очищаємо залишилися скоринки від самої жорсткої зовнішньої частини. Зручно для цього скористатися овочечисткою. Отриману м'якоть нарізаємо невеликими кубиками, засипаємо цукром-піском і даємо трохи постояти. Тепер ставимо на заготівлю плиту для варіння. Після закипання при безперервному помішуванні витримуємо посудину на вогні сім-десять хвилин, а потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Повторюємо процедуру чотири рази, після чого додаємо лимонну кислоту, ванілін, проварюємо хвилин п'ять, і можемо розливати по банках і закупорювати. Останні неодмінно повинні бути стерильними і сухими.
Як зварити варення з дині на зиму – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Диню для варення нарізаємо невеликими кубиками, засипаємо піском цукровий, додаємо лимонну кислоту і залишаємо масу на кілька годин для відділення соку. Тепер маємо ємність із заготівлею на плиті на вогні трохи вище середнього і прогріваємо масу при безперервному помішуванні до розчинення всіх цукрових кристалів і кипіння. Хвилин через сім вимикаємо вогонь і залишаємо варення на п'ять годин остигати і настоюватися.
Знову даємо ласощів закипіти, проваритися сім хвилин і повністю охолонути. Після цього проварюємо заготівлю ще десять хвилин, а потім розливаємо варення по стерильним і сухим баночках і маємо під теплою ковдрою для повільного остигання і самостерилизации.
Залежно від ступеня соковитості дині варення з неї може вийти різної консистенції - від дуже рідкої до густої. При недостатній соковитості плода можна додати трохи очищеної води, а якщо соку виходить дуже багато, то його можна злити і приготувати з нього желе. Як варіант можна також зварити варення з дині на зиму з желатином, додавши його в кінці останнього етапу варіння перед розливом по банках.
Варення з груш і дині на зиму – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування варення, м'якоть дині нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо в посудину, що підходить для варіння варення. Споліскуємо також, витираємо насухо і позбавляє від серцевин з насінням і плодоніжок груші, після чого нарізаємо плоди тим же манером що і дині і відправляємо до них в ємність. Пересипаємо фрукти цукровим піском і залишаємо для відділення соку на кілька годин. Тепер додаємо лимонну кислоту і ставимо посудину з заготівлею на конфорки плити. Даємо варенню закипіти при безперервному помішуванні, а потім знижуємо інтенсивність вогню і уварюємо заготовку при ледь помітному кипінні до бажаної густоти.
Готове варення розливаємо по завчасно простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришечками і даємо повільно охолонути під теплою ковдрою.
Аналогічним чином можна заготовити на зиму варення з дині з яблуками, замінивши ними груші. Вийде теж дуже смачно.
Варення з кірок дині на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Якщо самої дині для варення не залишилося, то ласощі можна зварити і з кірок. Тим більше, що дуже часто, в залежності від сорту плоду, на них залишається досить м'якоті, яку саме час пустити в справу. Для цього очищаємо залишилися скоринки від самої жорсткої зовнішньої частини. Зручно для цього скористатися овочечисткою. Отриману м'якоть нарізаємо невеликими кубиками, засипаємо цукром-піском і даємо трохи постояти. Тепер ставимо на заготівлю плиту для варіння. Після закипання при безперервному помішуванні витримуємо посудину на вогні сім-десять хвилин, а потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Повторюємо процедуру чотири рази, після чого додаємо лимонну кислоту, ванілін, проварюємо хвилин п'ять, і можемо розливати по банках і закупорювати. Останні неодмінно повинні бути стерильними і сухими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сливове варення без кісточок - рецепт
Поповнити асортимент домашніх зимових заготовок рекомендуємо чудовим сливовим варенням. Розповімо, як зварити ласощі без кісточок за п'ять хвилин і
Варення з дині з лимоном
Диня – фрукт, про який навряд чи подумаєш при згадці рецептів варення. Тим не менш, це не виключає того, що динне варення є приголомшливо смачним
Варення з терну без кісточок
Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його
Варення з дині на зиму — рецепти
Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити з нашим простим рецептами. Далі опишемо кілька способів виготовлення шалено ароматного, ніжного і
Варення з дині в мультиварці
З усіх солодких заготовок, це ласощі неодмінно прикрасить поличку в коморі яскравим, насиченим кольором. Динне варення - чудове на смак, але в його
Варення з дині
Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,