Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сливове варення без кісточок - рецепт

Сливове варення без кісточок - рецепт

23-09-2016, 08:22
814
Сливове варення без кісточок - рецепт
Пропонуємо рецепти приготування смачного і ароматного сливового варення без кісточок. Ласощі можна зварити в каструлі на плиті, так і в мультиварці. А для фанатів незвичайних заготовок – варіант варення з слив часточками з какао і шоколадом.

Як приготувати смачне сливове варення «П'ятихвилинка» без кісточок – рецепт без води


Інгредієнти:

  • сливи – 22 кг;

  • пісок цукровий – 11 кг;

  • цукор ванільний – 10 р.


  • Приготування
    Для варення вибираємо стиглі, але пружні плоди, промиваємо під проточною прохолодною водою, поділяємо на половинки і позбавляємося від кісточок. Укладаємо продукт в емальовану ємність для варення, пересипаючи в процесі цукровим піском, і залишаємо на дванадцять-чотирнадцять годин для відділення соку. По закінченні часу маємо посудина із заготівлею на плиті і прогріваємо при помішуванні до інтенсивного кипіння. Варимо ласощі протягом п'яти хвилин, вимикаємо вогонь і даємо постояти варенню, щоб повністю охололо. Знову даємо заготівлі закипіти, додавши в процесі прогрівання пакетик ванільного цукру, після чого тут же розкладаємо по завчасно підготовленим стерильним баночках , укупориваем ємності, що герметично і даємо їм повільно охолонути в перевернутому догори дном вигляді під теплим пледом або ковдрою.

    Густе сливове варення без кісточок – рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сливи без кісточок – 11 кг;

  • цукровий пісок – 11 кг;

  • пектин (суміш для варення) – 1 пакет.


  • Приготування
    Варення з слив можна приготувати і за допомогою мультиварки. В даному випадку для отримання більш густою текстурою ласощі ми додамо в нього пектин (суху желирующую суміш для варення). Спочатку моєму сливи і позбавляє від кісточок, вимірюємо отриманий вага, викладаємо в мультикастрюлю і на один кілограм продукту додаємо пакетик пектину і акуратно перемішуємо.
    Включаємо функцію «Суп» і прогріваємо сливи з пектином в даному режимі протягом п'яти хвилин при безперервному помішуванні. Як тільки почне відділятися сік, засипаємо цукровий пісок і продовжуємо варіння в тому ж режимі при періодичному помішуванні ще протягом п'яти-десяти хвилин. Не забуваємо знімати час від часу пінку. Якщо цукровий пісок розчинився, а сливові часточки рівномірно розподілилися в сиропі - значить, варення готове. Розкладаємо його по стерильним, сухим баночках, укупориваем герметично і даємо повільно охолонути під теплою ковдрою.

    Сливове варення без кісточок - рецепт часточками з шоколадом і какао


    Інгредієнти:

  • сливи без кісточок – 2 кг;

  • пісок цукровий – 16 кг;

  • какао – 60 г;

  • шоколад темний – 55 г;

  • цукор ванільний – 10 г;

  • сода харчова – 25 г;

  • вода – 1 л.


  • Приготування
    Для приготування шоколадного варення з слив готуємо необхідну кількість плодів, промивши їх і звільнивши від кісточок, після чого замочуємо заготовки в розчині соди. Для цього в одному літрі води розчиняємо столову ложку соди і заливаємо отриманим розчином сливи на чотири години.
    По закінченні часу содову воду зливаємо і промиваємо половинки чистою проточною водою.
    Тепер поміщаємо промиті плоди в ємність для варення і проварюємо їх після закипання протягом десяти хвилин, після чого додаємо цукровий пісок, розмішуємо варення до розчинення всіх кристалів і уварюємо ласощі протягом п'ятнадцяти хвилин. Знімаємо посудину з вогню і залишаємо заготівлю годин на чотирнадцять. Повторюємо процедуру закипання і настоювання ще один раз, після чого знову даємо закипіти, всипаємо порошок какао, додаємо шматочки шоколаду, ретельно розмішуємо і даємо прокипіти ласощів ще хвилин двадцять. Хвилини за три до завершення процесу варіння додаємо в заготовку цукор ванільний.
    Розкладаємо гаряче варення з сухим, простерилизованным баночках, укупориваем їх і поміщаємо під ковдру для повільного остигання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з кизилу
    Варення з кизилу
    Кизилове варення має кислуватий, трохи терпкий смак, густу текстуру та гарний колір. Крім іншого, відомо, що ласощі має певні лікувальні властивості.
    Як варити сливове варення без кісточок?
    Як варити сливове варення без кісточок?
    Погодьтеся, просто зварити варення не складно, і смак звичайного частування вже нікого не здивує. Тому пропонуємо рецепти дивно смачного сливового
    Сливове варення з какао
    Сливове варення з какао
    Таке варення і варенням то назвати складно. Пропонуємо створити абсолютно незвичайне ласощі зі слив, наповнивши складу несподіваним інгредієнтом -
    Сливове варення «П'ятихвилинка» — рецепт
    Сливове варення «П'ятихвилинка» — рецепт
    Легкий спосіб позбутися від врожаю слив - зварити чудову, а головне швидке ласощі. Далі підкажемо декілька оригінальних рецептів найпростішого
    Варення з терну без кісточок
    Варення з терну без кісточок
    Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його
    Варення з жовтої сливи
    Варення з жовтої сливи
    Жовті сливи відрізняються від синіх більш солодким смаком, ще їх називають медовими. Звичайно ж страви із жовтої сливи виходять незвичайно ароматними