Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити сливове варення без кісточок?

Як варити сливове варення без кісточок?

23-09-2016, 08:20
713
Як варити сливове варення без кісточок?
Даний матеріал допоможе вам зварити смачне і ароматне варення з слив без кісточок. Реалізувати ідею можна як за допомогою мультиварки так і на плиті в каструлі.

Як зварити смачне густе сливове варення без кісточок – рецепт в мультиварці


Інгредієнти:

  • сливи без кісточок – 08 кг;

  • цукровий пісок – 06 кг;

  • лимонний сік – 45 мл;

  • стиглі банани середнього розміру – 3 шт.


  • Приготування
    Використовувати мультиварку для варіння варення дуже зручно. Заготівля не пригорить і вийде насиченим на смак при мінімальних тимчасових витратах. Під час приготування варення необхідно буде перешкодити всього кілька разів на відміну від приготування такого ласощі на плиті в каструлі.
    Як ви вже встигли помітити, в компонентах у даному рецепті присутні банани. І це не випадково. Вони додадуть варенню бажану густоту, пом'якшать смак і зроблять його більш збалансованим.
    Приступаючи до приготування, вимиті сливи позбавляємо від кісточок і укладаємо в мультикастрюлю, пересипаючи шари цукровим піском. Включаємо режим «Випічка» і залишаємо плоди з цукром готуватися на сорок хвилин, пару раз за весь час їх перемішавши.
    Чекаємо завершення програми, після чого додаємо очищені і подрібнені блендером банани і продовжуємо роботу пристрою в тому ж режимі ще хвилин на двадцять. Тепер залишилося тільки додати лимонний сік, перемішати і розкласти заготовку за заздалегідь підготовленим стерильним скляним баночках. Укупориваем ласощі прокип'яченими кришками і ставимо під ковдру дном догори для повільного остигання і самостерилизации.

    Як варити прозоре сливове варення «П'ятихвилинка» без кісточок часточками – рецепт з ваніліном


    Інгредієнти:

  • сливи без кісточок – 12 кг;

  • цукор – 06 кг;

  • ванілін – 1 щіпка.


  • Приготування
    Реалізація даного рецепту дозволить отримати прозору заготовку з цілими сливовими часточками. Такий результат стане можливим завдяки недовгою термічній обробці плодів. Крім гарного зовнішнього вигляду, таке варення виходить надзвичайно ароматним і свіжим на смак. А для ще більш цікавого «букета» можна додати щіпку ваніліну.
    Щоб при варінні ласощі часточки збереглися цілими, необхідно взяти стиглі, але пружні плоди зі щільною м'якоттю. Попередньо ополоснувши сливи під проточною водою, розрізаємо їх ножем по периметру уздовж на дві половинки і виймаємо кісточки. М'якоть викладаємо в посудину для варіння варення, пересипаючи при цьому її цукром.
    Тепер необхідно дати сливам виділити достатню кількість соку. Для цього залишаємо ємність із заготівлею на дванадцять-п'ятнадцять годин при кімнатних умовах, після чого маємо її на вогні і проварюємо після закипання п'ять хвилин. Щоб часточки добре просочилися сиропом, повністю їх остуджуємо при кімнатних умовах, а потім знову даємо закипіти, додавши на даному етапі ванілін, і відразу ж розливаємо по стерильним і сухим судинах. Укупориваем ласощі і залишаємо для повільного остигання і самостерилизации під теплим пледом або ковдрою.

    Сливове варення без кісточок - рецепт з корицею


    Інгредієнти:

  • сливи без кісточок – 06 кг;

  • цукровий пісок – 06 кг;

  • кориця мелена – 2/3 ч. ложки.


  • Приготування
    Для варення з корицею промиті сливи розрізаємо навпіл і отримуємо кісточку. Половинки пересипаємо в ємності для варення цукром і залишаємо мінімум години на чотири. Маємо посудину на вогні трохи нижче середнього, і після закипання тушкуємо сливи при ледь помітному кипінні двадцять хвилин. Даємо заготівлі охолонути, і прибираємо її на дванадцять годин на полицю холодильника. Додаємо в ємність з ласощами корицю, перемішуємо і проварюємо ще хвилин двадцять. Гарячим розкладаємо варення по стерильним і сухим ємкостей, укупориваем і даємо йому охолонути повільно, обгорнувши гарненько.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сливове варення без кісточок - рецепт
    Сливове варення без кісточок - рецепт
    Поповнити асортимент домашніх зимових заготовок рекомендуємо чудовим сливовим варенням. Розповімо, як зварити ласощі без кісточок за п'ять хвилин і
    Яблучно-сливове варення
    Яблучно-сливове варення
    Дозрівання слив і яблук відбувається в один час, а тому неодмінно потрібно поєднати ці прекрасні фрукти в одному чудове ласощі. Розповімо, як зварити
    Сливове варення з какао
    Сливове варення з какао
    Таке варення і варенням то назвати складно. Пропонуємо створити абсолютно незвичайне ласощі зі слив, наповнивши складу несподіваним інгредієнтом -
    Яблучне варення з апельсином на зиму - рецепт
    Яблучне варення з апельсином на зиму - рецепт
    Урізноманітнити склад звичайного яблучного варення можна апельсином. Таке частування неодмінно вийде дивно смачним, чудово ароматним і точно всім
    Сливове варення «П'ятихвилинка» — рецепт
    Сливове варення «П'ятихвилинка» — рецепт
    Легкий спосіб позбутися від врожаю слив - зварити чудову, а головне швидке ласощі. Далі підкажемо декілька оригінальних рецептів найпростішого
    Варення з терну без кісточок
    Варення з терну без кісточок
    Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його