» » Яблучне варення з апельсином на зиму - рецепт

Яблучне варення з апельсином на зиму - рецепт

Яблучне варення з апельсином на зиму - рецепт
Щоб урізноманітнити смак яблучного варення, пропонуємо додати в нього апельсин. Вам неодмінно сподобається новий гармонійне поєднання компонентів в ласощах, його свіжий аромат і приголомшливий бурштиновий зовнішній вигляд.

Янтарне яблучне варення часточками з апельсином і корицею – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • яблука – 950 г;

  • апельсини – 350 г;

  • пісок цукровий – 955 г;

  • вода фільтрована – 210 мл;

  • кориця мелена – 1 середня щіпка.


  • Приготування
    Спочатку готуємо всі компоненти для приготування варення. Яблучка споліскуємо, розрізаємо спочатку навпіл, позбавляє від серцевини, а потім розрізаємо на шматочки. Апельсин очистити, розбираємо також на часточки і знімаємо всі білі волокна. Щоб скибочки фруктів не потемніли, можна полити їх лимонним соком або помістити на час в підкислену воду.
    Тепер готуємо сироп. Для цього цукровий пісок з'єднуємо в каструлі з водою очищеною і ставимо на помірний вогонь. Прогріваємо суміш при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів, після чого даємо закипіти, і викладаємо в неї підготовлені яблука. Даємо повторно заготівлі закипіти, проварюємо пару хвилин, і знімаємо з плити. Залишаємо посудину з варенням години на чотири або до повного охолодження.
    По закінченні часу знову маємо ємність із заготівлею на конфорки плити, даємо вмісту закипіти, і варимо при ледь помітних ознак томління хвилин дванадцять. На наступному етапі додаємо апельсинові дольки і тушкуємо варення ще хвилин десять. На завершення кидаємо щіпку кориці меленої, розмішуємо і розливаємо по стерильним і сухим скляних посудин. Укупориваем ласощі прокип'яченими кришками, даємо охолонути, і ставимо на зберігання в комору.

    Як приготувати яблучне варення з апельсином, грушею і лимоном?


    Інгредієнти:

  • яблука – 950 г;

  • груші – 950 г;

  • апельсини – 450 г;

  • лимон – 140 г;

  • пісок цукровий – 12 кг.


  • Приготування
    Яблучно-грушеве варення з апельсином і лимоном виходить просто божественним на смак.
    Готуємо яблука, як і в попередньому випадку, помивши, очистивши від серцевини і нарізавши скибочками. Тим же манером готуємо і грушеві плоди. Віджимаємо з лимона сік і поливаємо їм фруктові скибочки. Пересипаємо їх також цукром і залишаємо на деякий час, щоб виділилося достатньо соку.
    Тепер маємо заготовку на плиті, даємо їй закипіти на вогні з інтенсивністю трохи нижче середньої, після чого варимо протягом півгодини. Апельсини очищаємо в цей час, розбираємо на часточки і нарізаємо їх дрібно. Можна і зовсім перемолоти цитрусові в блендері. Додаємо апельсинову масу в варення, проварюємо ще хвилин десять, розливаємо кипляче ласощі по стерильним судинах і герметично укупориваем. Кришки повинні бути прокип'ячені протягом п'яти хвилин.

    Яблучне варення з апельсинами і волоським горіхом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яблука – 460 м;

  • горіхи волоські очищені – 110 г;

  • апельсини – 250 г;

  • лимон – 140 г;

  • коньяк – 20 мл;

  • пісок цукровий – 140 р.


  • Приготування
    Варення за цим рецептом виходить незвичайним, пікантним, але дуже смачним. А готувати його ми будемо в мультиварці.
    Вимиті і очищені яблучка нарізаємо дрібно, а апельсини позбавляємо від шкірки і перемелюємо в блендері, попередньо позбавивши часточки від кісточок. Складаємо яблучні шматочки і апельсинову масу в мультикастрюлю, додаємо воду, цукровий пісок, за бажанням апельсинову цедру і ретельно перемішуємо. Готуємо ласощі в режимі «Смаження» п'ятнадцять хвилин, після чого додаємо подрібнені горіхи і коньяк і продовжуємо приготування ще протягом десяти хвилин.
    Готове ласощі розкладаємо по стерильним скляним судинах, закатуємо кришками і визначаємо в зручний затемнене місце для зберігання.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:20
    Переглядів: 116