Яблучне варення з апельсином на зиму - рецепт
Щоб урізноманітнити смак яблучного варення, пропонуємо додати в нього апельсин. Вам неодмінно сподобається новий гармонійне поєднання компонентів в ласощах, його свіжий аромат і приголомшливий бурштиновий зовнішній вигляд.
Інгредієнти:
яблука – 950 г;
апельсини – 350 г;
пісок цукровий – 955 г;
вода фільтрована – 210 мл;
кориця мелена – 1 середня щіпка.
Приготування
Спочатку готуємо всі компоненти для приготування варення. Яблучка споліскуємо, розрізаємо спочатку навпіл, позбавляє від серцевини, а потім розрізаємо на шматочки. Апельсин очистити, розбираємо також на часточки і знімаємо всі білі волокна. Щоб скибочки фруктів не потемніли, можна полити їх лимонним соком або помістити на час в підкислену воду.
Тепер готуємо сироп. Для цього цукровий пісок з'єднуємо в каструлі з водою очищеною і ставимо на помірний вогонь. Прогріваємо суміш при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів, після чого даємо закипіти, і викладаємо в неї підготовлені яблука. Даємо повторно заготівлі закипіти, проварюємо пару хвилин, і знімаємо з плити. Залишаємо посудину з варенням години на чотири або до повного охолодження.
По закінченні часу знову маємо ємність із заготівлею на конфорки плити, даємо вмісту закипіти, і варимо при ледь помітних ознак томління хвилин дванадцять. На наступному етапі додаємо апельсинові дольки і тушкуємо варення ще хвилин десять. На завершення кидаємо щіпку кориці меленої, розмішуємо і розливаємо по стерильним і сухим скляних посудин. Укупориваем ласощі прокип'яченими кришками, даємо охолонути, і ставимо на зберігання в комору.
Інгредієнти:
яблука – 950 г;
груші – 950 г;
апельсини – 450 г;
лимон – 140 г;
пісок цукровий – 12 кг.
Приготування
Яблучно-грушеве варення з апельсином і лимоном виходить просто божественним на смак.
Готуємо яблука, як і в попередньому випадку, помивши, очистивши від серцевини і нарізавши скибочками. Тим же манером готуємо і грушеві плоди. Віджимаємо з лимона сік і поливаємо їм фруктові скибочки. Пересипаємо їх також цукром і залишаємо на деякий час, щоб виділилося достатньо соку.
Тепер маємо заготовку на плиті, даємо їй закипіти на вогні з інтенсивністю трохи нижче середньої, після чого варимо протягом півгодини. Апельсини очищаємо в цей час, розбираємо на часточки і нарізаємо їх дрібно. Можна і зовсім перемолоти цитрусові в блендері. Додаємо апельсинову масу в варення, проварюємо ще хвилин десять, розливаємо кипляче ласощі по стерильним судинах і герметично укупориваем. Кришки повинні бути прокип'ячені протягом п'яти хвилин.
Інгредієнти:
яблука – 460 м;
горіхи волоські очищені – 110 г;
апельсини – 250 г;
лимон – 140 г;
коньяк – 20 мл;
пісок цукровий – 140 р.
Приготування
Варення за цим рецептом виходить незвичайним, пікантним, але дуже смачним. А готувати його ми будемо в мультиварці.
Вимиті і очищені яблучка нарізаємо дрібно, а апельсини позбавляємо від шкірки і перемелюємо в блендері, попередньо позбавивши часточки від кісточок. Складаємо яблучні шматочки і апельсинову масу в мультикастрюлю, додаємо воду, цукровий пісок, за бажанням апельсинову цедру і ретельно перемішуємо. Готуємо ласощі в режимі «Смаження» п'ятнадцять хвилин, після чого додаємо подрібнені горіхи і коньяк і продовжуємо приготування ще протягом десяти хвилин.
Готове ласощі розкладаємо по стерильним скляним судинах, закатуємо кришками і визначаємо в зручний затемнене місце для зберігання.
Янтарне яблучне варення часточками з апельсином і корицею – рецепт на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо всі компоненти для приготування варення. Яблучка споліскуємо, розрізаємо спочатку навпіл, позбавляє від серцевини, а потім розрізаємо на шматочки. Апельсин очистити, розбираємо також на часточки і знімаємо всі білі волокна. Щоб скибочки фруктів не потемніли, можна полити їх лимонним соком або помістити на час в підкислену воду.
Тепер готуємо сироп. Для цього цукровий пісок з'єднуємо в каструлі з водою очищеною і ставимо на помірний вогонь. Прогріваємо суміш при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів, після чого даємо закипіти, і викладаємо в неї підготовлені яблука. Даємо повторно заготівлі закипіти, проварюємо пару хвилин, і знімаємо з плити. Залишаємо посудину з варенням години на чотири або до повного охолодження.
По закінченні часу знову маємо ємність із заготівлею на конфорки плити, даємо вмісту закипіти, і варимо при ледь помітних ознак томління хвилин дванадцять. На наступному етапі додаємо апельсинові дольки і тушкуємо варення ще хвилин десять. На завершення кидаємо щіпку кориці меленої, розмішуємо і розливаємо по стерильним і сухим скляних посудин. Укупориваем ласощі прокип'яченими кришками, даємо охолонути, і ставимо на зберігання в комору.
Як приготувати яблучне варення з апельсином, грушею і лимоном?
Інгредієнти:
Приготування
Яблучно-грушеве варення з апельсином і лимоном виходить просто божественним на смак.
Готуємо яблука, як і в попередньому випадку, помивши, очистивши від серцевини і нарізавши скибочками. Тим же манером готуємо і грушеві плоди. Віджимаємо з лимона сік і поливаємо їм фруктові скибочки. Пересипаємо їх також цукром і залишаємо на деякий час, щоб виділилося достатньо соку.
Тепер маємо заготовку на плиті, даємо їй закипіти на вогні з інтенсивністю трохи нижче середньої, після чого варимо протягом півгодини. Апельсини очищаємо в цей час, розбираємо на часточки і нарізаємо їх дрібно. Можна і зовсім перемолоти цитрусові в блендері. Додаємо апельсинову масу в варення, проварюємо ще хвилин десять, розливаємо кипляче ласощі по стерильним судинах і герметично укупориваем. Кришки повинні бути прокип'ячені протягом п'яти хвилин.
Яблучне варення з апельсинами і волоським горіхом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Варення за цим рецептом виходить незвичайним, пікантним, але дуже смачним. А готувати його ми будемо в мультиварці.
Вимиті і очищені яблучка нарізаємо дрібно, а апельсини позбавляємо від шкірки і перемелюємо в блендері, попередньо позбавивши часточки від кісточок. Складаємо яблучні шматочки і апельсинову масу в мультикастрюлю, додаємо воду, цукровий пісок, за бажанням апельсинову цедру і ретельно перемішуємо. Готуємо ласощі в режимі «Смаження» п'ятнадцять хвилин, після чого додаємо подрібнені горіхи і коньяк і продовжуємо приготування ще протягом десяти хвилин.
Готове ласощі розкладаємо по стерильним скляним судинах, закатуємо кришками і визначаємо в зручний затемнене місце для зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосове варення з апельсином
Надзвичайно смачну заготівлю рекомендуємо вам створити за описаним далі рецептами. Розповімо, як зварити напрочуд смачне варення з абрикосів і
Варення з терну без кісточок
Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його
Варення з винограду кишмиш
Безсумнівно, у більшості ласунів найулюбленіший сорт винограду - кишмиш, головною перевагою якого є відсутність кісточок. І цей факт чудово
Яблучне варення з апельсином – рецепт
Доповнивши звичайне яблучне варення апельсиновим смаком, ви отримаєте шалено смачне, дивно смачне частування, яке неодмінно сподобається всім
Варення з груш з корицею
З груш завжди виходять прекрасні заготовки. Компоти, повидло, варення - це не повний список улюбленої консервації з цим чудовим фруктом. Про
Варення з шовковиці з лимоном
Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення