Яблучне варення з апельсином – рецепт
Варення з яблук прекрасно і в чистому вигляді без будь-яких добавок. Але поєднуючись з апельсинами або додатковими компонентами і прянощами, яблука абсолютно по-новому проявляють себе в ласощах, створюючи божественну на смак солодку композицію. Варіації рецептів такого варення ми представляємо нижче в нашому матеріалі.
Інгредієнти:
стиглі свіжі яблука – 955 г;
апельсини – 345 г;
цукор – 945 р;
вода – 215 мл;
кориця (мелена) – 1 щіпка.
Приготування
Для варення можна взяти яблучка будь-якого сорту, але ідеальними все ж будуть пізніші, навіть осінні фрукти. Вони повинні бути стиглими, без червоточин і вм'ятин, які при наявності потрібно обрізати і викинути. Очищаємо також плоди від шкірки і насіння з серцевиною, а решту м'якоть нарізаємо рівними за розміром шматочками.
Для того щоб варення вийшло насправді бурштиновим, ми не будемо піддавати яблучні скибочки інтенсивної варінні, а скористаємося методом томління в поєднанні з довгим просочуванням, настоюванням та охолодженням.
Для цього з води очищеної і цукрового піску варимо цукровий сироп, доводячи масу до кипіння при частому помішуванні, і заливаємо їм підготовлені яблучні скибочки відповідної для варення ємності. Маємо посудину з заготівлею на найменшому вогні і підсмажуємо до появи ледь помітних ознак кипіння. Вимикаємо вогонь і залишаємо майбутнє варення остигати і настоюватися. Знову після охолодження нагріваємо заготівлю практично до кипіння і ще раз даємо охолонути.
На даному етапі очистити апельсини від шкірки, розбираємо їх на часточки, які в свою чергу позбавляє від пленочек і додаємо до яблук в сиропі. Туди ж кидаємо за бажанням кілька щіпок меленої кориці. Нагріваємо варення ще раз, даємо йому потомитися після закипання хвилин п'ять і тут же розфасовуємо за сухим і стерильним судинах. Щоб заготовка змогла довго зберігатися і при кімнатних умовах її необхідно помістити для самостерилизации і повільного остигання під «шубу» кришками вниз.
Даний рецепт яблучного варення з апельсином називається «П'ятихвилинка», так як вариться воно фактично тільки п'ять хвилин.
Інгредієнти:
стиглі свіжі яблука – 955 г;
апельсини – 445 г;
лимони – 180 г;
пісок цукровий – 08 кг.
Приготування
Якщо яблука і апельсини, використовувані для варення, солодкі, то розбавити смак заготовки допоможе доданий в неї лимонний сік. Існують також і варіанти ласощі з лимонними часточками, нарізаними разом з шкіркою, але в цьому випадку треба бути готовим до того, що готове варення може трохи гірчити.
Фрукти для варення готуємо тим же методом, що і в попередньому випадку. Вимиті яблучка чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл і вирізаємо насінну коробку. Половинки м'якоті розрізаємо на шматочки і при бажанні ще додатково на кілька частин. З апельсинів також знімаємо шкірку, розбираємо їх на часточки, які в свою чергу також очищаємо від всіх плівочок. Можна залишити їх цілими або, як і яблучка, розрізати на кілька скибочок.
Засипаємо яблука цукром і залишаємо для виділення соку годин на п'ять. Після цього віджимаємо до яблучної маси лимонний сік і ставимо посудину з заготівлею на плиту. Після закипання зменшуємо вогонь до такої інтенсивності, щоб варення тільки злегка мліло, а не вирувало. Варимо ласощі при періодичному помішуванні сорок хвилин, після чого закладаємо апельсинові шматочки і даємо після повторного закипання проваритися ще хвилин десять.
Для зберігання необхідно ласощі ще гарячим розфасувати по стерильним судинах, герметично укупорить і дати йому охолонути.
Янтарне яблучне варення часточками з апельсином і корицею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для варення можна взяти яблучка будь-якого сорту, але ідеальними все ж будуть пізніші, навіть осінні фрукти. Вони повинні бути стиглими, без червоточин і вм'ятин, які при наявності потрібно обрізати і викинути. Очищаємо також плоди від шкірки і насіння з серцевиною, а решту м'якоть нарізаємо рівними за розміром шматочками.
Для того щоб варення вийшло насправді бурштиновим, ми не будемо піддавати яблучні скибочки інтенсивної варінні, а скористаємося методом томління в поєднанні з довгим просочуванням, настоюванням та охолодженням.
Для цього з води очищеної і цукрового піску варимо цукровий сироп, доводячи масу до кипіння при частому помішуванні, і заливаємо їм підготовлені яблучні скибочки відповідної для варення ємності. Маємо посудину з заготівлею на найменшому вогні і підсмажуємо до появи ледь помітних ознак кипіння. Вимикаємо вогонь і залишаємо майбутнє варення остигати і настоюватися. Знову після охолодження нагріваємо заготівлю практично до кипіння і ще раз даємо охолонути.
На даному етапі очистити апельсини від шкірки, розбираємо їх на часточки, які в свою чергу позбавляє від пленочек і додаємо до яблук в сиропі. Туди ж кидаємо за бажанням кілька щіпок меленої кориці. Нагріваємо варення ще раз, даємо йому потомитися після закипання хвилин п'ять і тут же розфасовуємо за сухим і стерильним судинах. Щоб заготовка змогла довго зберігатися і при кімнатних умовах її необхідно помістити для самостерилизации і повільного остигання під «шубу» кришками вниз.
Даний рецепт яблучного варення з апельсином називається «П'ятихвилинка», так як вариться воно фактично тільки п'ять хвилин.
Як приготувати яблучне варення з апельсинами і лимоном – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Якщо яблука і апельсини, використовувані для варення, солодкі, то розбавити смак заготовки допоможе доданий в неї лимонний сік. Існують також і варіанти ласощі з лимонними часточками, нарізаними разом з шкіркою, але в цьому випадку треба бути готовим до того, що готове варення може трохи гірчити.
Фрукти для варення готуємо тим же методом, що і в попередньому випадку. Вимиті яблучка чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл і вирізаємо насінну коробку. Половинки м'якоті розрізаємо на шматочки і при бажанні ще додатково на кілька частин. З апельсинів також знімаємо шкірку, розбираємо їх на часточки, які в свою чергу також очищаємо від всіх плівочок. Можна залишити їх цілими або, як і яблучка, розрізати на кілька скибочок.
Засипаємо яблука цукром і залишаємо для виділення соку годин на п'ять. Після цього віджимаємо до яблучної маси лимонний сік і ставимо посудину з заготівлею на плиту. Після закипання зменшуємо вогонь до такої інтенсивності, щоб варення тільки злегка мліло, а не вирувало. Варимо ласощі при періодичному помішуванні сорок хвилин, після чого закладаємо апельсинові шматочки і даємо після повторного закипання проваритися ще хвилин десять.
Для зберігання необхідно ласощі ще гарячим розфасувати по стерильним судинах, герметично укупорить і дати йому охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з винограду кишмиш
Безсумнівно, у більшості ласунів найулюбленіший сорт винограду - кишмиш, головною перевагою якого є відсутність кісточок. І цей факт чудово
Варення з апельсинів і лимонів
Всі ми звикли до вареньям, які прийнято варити влітку з сезонних фруктів і ягід. Але є і такі види цього ласощі, які можна варити навіть у холодні
Варення з яблук
Варення з яблук вважається самим традиційним варенням в нашій країні. Причиною цього стала невисока ціна і доступність яблук в період їх дозрівання
Варення з журавлини з апельсином
Осінь - це час смачних і корисних заготовок на зиму: соків, джемів, варення. І не тільки з традиційних яблук або вишні. Сьогодні ми пропонуємо кілька