Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з винограду кишмиш

Варення з винограду кишмиш

22-09-2016, 21:05
797
Варення з винограду кишмиш
Варення з винограду кишмиш виходить ароматним, смачним і апетитним. Відсутність кісточок в виноградинах грає на користь вигляд заготівлі, так як завдяки цьому отримуємо бурштинове ласощі з цілими ягідками.

Як зварити варення з винограду кишмиш – рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • виноград кишмиш – 14 кг;

  • пісок цукровий – 11-13 кг;

  • ванілін – 1 щіпка;

  • фільтрована вода – 220 мл


  • Приготування
    Щоб приготувати варення з винограду кишмиш за даним рецептом, акуратно, щоб не пошкодити м'якоть, знімаємо ягідки з грон і споліскують їх під проточною водою. Тепер заливаємо їх на пару хвилин окропом, після чого воду зливаємо і даємо стекти.
    З цукру і необхідної кількості фільтрованої води варимо сироп і опускаємо в нього бланшований виноград. Знімаємо посудину з вогню, прикриваємо кришкою і залишаємо остигати при кімнатних умовах годин на вісім. По закінченні часу зливаємо сироп в іншу ємність і ставимо на вогонь. Даємо йому закипіти при періодичному помішуванні, проварюємо сім хвилин, і опускаємо в нього виноградини. Знову залишаємо заготівлю остигати і настоюватися годин на вісім, після чого повторюємо ще раз процедуру проварювання сиропу. Після третьої заливки і охолодження прогріваємо сироп до кипіння вже разом з ягодами, і тушкуємо на помірному вогні до отримання бажаної текстури і густини ласощі. В кінці варіння додаємо в варення при бажанні за смаком ванілін, перемішуємо його ретельно і розкладаємо по заздалегідь підготовленим і сухим стерильним скляним ємкостей.
    Після повного охолодження посудин з ласощами в перевернутому кришками вниз вигляді переміщаємо їх на зберігання до інших заготовок.

    Варення із чорного винограду кишмиш з лимоном і медом


    Інгредієнти:

  • чорний виноград кишмиш – 19 кг;

  • мед квітковий – 1 кг;

  • лимони – 275 г;

  • бутони гвоздики (за бажанням) – 3-4 шт.;

  • паличка кориці (за бажанням) – 1 шт.;

  • фільтрована вода – 220 мл


  • Приготування
    Особливо смачним, неймовірно апетитною і надзвичайно красивою на вигляд виходить варення із чорного винограду кишмиш. Для приготування ласощів акуратно знімаємо виноградинки з грон, споліскують проточною водою і обсушуємо. Проколюємо кожну ягоду голочкою, щоб зберегти цілісність в процесі термічної обробки.
    В окремій посудині з'єднуємо фільтровану воду і мед, віджимаємо в суміш сік двох лимонів середнього розміру і закладаємо при бажанні бутони гвоздики і паличку кориці. Прогріваємо медовий сироп при частому помішуванні до кипіння і знімаємо з плити. Коли температура солодкої основи варення знизиться до сімдесяти градусів, опускаємо в неї підготовлені ягоди винограду, маємо заготовку на плиті і прогріваємо практично до кипіння, але не кип'ятимо. Залишаємо ласощі остигати і настоюватися на сім-вісім годин, після чого повторюємо цикл нагрівання-охолодження ще пару разів. Після останнього нагрівання залишаємо заготівлю настоюватися на добу, після чого ставимо на плиту, даємо закипіти, проварюємо хвилин п'ять і тут же розкладаємо по заздалегідь підготовленим і сухим стерильним скляним судинах. Перевертаємо їх дном догори і закутуємо для повільного остигання і природної самостерилизации.

    Варення з винограду кишмиш з горіхами


    Інгредієнти:

  • виноград кишмиш – 15 кг;

  • цукровий пісок – 15 кг;

  • лимони – 275 г;

  • волоські горіхи – 190 г;

  • ванілін – 1 щіпка;

  • вишневі листочки – 3 шт.;

  • фільтрована вода – 110 мл


  • Приготування
    Спочатку промиваємо виноград, знявши ягоди з грон. Прогріваємо воду до кипіння, кидаємо в неї кілька вишневих листя і закладаємо підготовлені виноградини на пару хвилин.
    Одночасно в іншій ємності з'єднуємо півсклянки води з цукровим піском і прогріваємо при частому помішуванні до розчинення кристалів і кипіння.
    Бланшований виноград відкидаємо на друшляк, даємо стекти і викладаємо в киплячий сироп. Після повторного закипання варимо заготівлю хвилин сім, даємо їй охолонути, знову нагріваємо, закладаємо подрібнені горіхи, ваніль і проварюємо хвилин десять. Тепер можна розливати ласощі по підготовленим стерильним ємкостей, закупорювати і після охолодження визначати на зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з винограду на зиму
    Варення з винограду на зиму
    Восени, коли виноградна пора досягає свого піку, а ягоди стають максимально солодкими, саме час задуматися про заготівлю домашньої консервації з них.
    Яблучне варення з апельсином – рецепт
    Яблучне варення з апельсином – рецепт
    Доповнивши звичайне яблучне варення апельсиновим смаком, ви отримаєте шалено смачне, дивно смачне частування, яке неодмінно сподобається всім
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Компот з винограду і яблук на зиму
    Заповнювати комору можна нескінченною кількістю різноманітних заготовок, але краще нехай вони будуть смачними й незвичайними. Наприклад, виноградний
    Варення з мандаринів з шкіркою
    Варення з мандаринів з шкіркою
    Неймовірно яскраве, чудово ароматне і неймовірно смачне ласощі можна зробити з найбільш зимових фруктів. Мандаринове варення з шкіркою виходить
    Варення з груш з корицею
    Варення з груш з корицею
    З груш завжди виходять прекрасні заготовки. Компоти, повидло, варення - це не повний список улюбленої консервації з цим чудовим фруктом. Про
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як