Варення з винограду на зиму
Варення з винограду на зиму здатне здивувати навіть бувалого ласуна, оскільки відрізняється багатогранним і не банальним смаком. Завдяки цьому воно здатне вигідно виділитися на фоні інших заготовок на вашій полиці.
Займаючись заготівлею виноградного варення, приділіть особливу увагу підготовці ягід перед консервуванням. Оскільки поверхня винограду багата дикими дріжджами, ласощі може легко заграти, саме тому краще максимально ретельно промивати ягоди перед консервуванням.
Перед початком консервування спробуйте виноград, щоб визначити його початкову цукристість. Виходячи з цього, розраховуйте і підсумкове кількість цукру в рецепті.
Інгредієнти:
виноград – 11 кг;
цукор – 1 кг;
вода – 220 мл
Приготування
Зрізані з грон ягоди ретельно промийте і бланшируйте в киплячій воді протягом пари хвилин – цей крок дозволить напевно позбутися залишків дріжджів на поверхні і зробить шкірку на ягодах тонше, тому сироп буде охочіше проникати всередину. Поки ягоди бланшируются, поставте суміш води і цукру на сусідню конфорку. Коли сироп дійде до кипіння, зменшіть жар і опустіть в нього ягоди. Варіть виноград 20 хвилин, зніміть посуд з вогню і залиште охолоджуватися на всю ніч. Потім знову поверніть посуд на вогонь і варіть ягоди ще 40 хвилин після закипання. Розкладіть виноград по чистим банкам, а сироп залиште варитися ще 15 хвилин. Залийте вміст банок киплячим сиропом і загорніть все ошпареними кришками.
Сорт кишмиш примітний тим, що в ньому практично відсутні кісточки, що значно полегшує та прискорює роботу кулінару, який вирішив зайнятися підготовкою. Крім іншого, саме кишмиш вважається одним з найбільш солодких сортів, а тому при його заготівлі можна помітно заощадити на цукрі.
Інгредієнти:
виноград – 580 г;
цукор – 260 г;
вода – 115 мл
Приготування
Ретельно промийте кишмиш, попередньо знявши ягоди з грона. Приготуйте густий цукровий сироп, змішавши воду разом з цукром і довівши до кипіння. У вируючий сироп всипте ягоди і проваріть протягом 20 хвилин. Зніміть ємність з вогню і залиште на 8 годин. Повторіть кип'ятіння-охолодження ще двічі. Після останнього охолодження залиште ягоди варитися у сиропі до тих пір, поки вони не опустяться на дно. Перелийте варення в чисту банку, накрийте її і залиште на стерилізацію. Час стерилізації варення з винограду без кісточок на зиму залежить від обсягу варення і методу, якому ви вирішили віддати перевагу.
Інгредієнти:
яблука – 28 кг;
виноград – 12 кг;
цукор – 18 кг;
вода – 780 мл
Приготування
Ретельно промивши зняті з кисті ягоди, і розділивши яблука на часточки, покладіть фруктову суміш в емальований каструлю. Змішайте цукор і воду разом, поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння. Залийте фрукти і ягоди киплячим сиропом, залиште охолоджуватися на протязі всієї ночі. Повторіть кип'ятіння/охолодження ще двічі. Після фінального кип'ятіння розлийте варення з яблук з виноградом на зиму по банкам і закатайте стерильними кришками.
Інгредієнти:
вода – 320 мл;
виноград – 16 кг;
цукор – 14 кг
Приготування
Приготуйте слабкий цукровий сироп з води і 300 г цукру. Покладіть на вируючий сироп зняті з кисті ягоди винограду і проваріть 15 хвилин. Охолодіть основу заготовки, потім знову поверніть на вогонь і всипте залишився цукровий пісок. Залиште варення варитися ще півгодини, а потім переходьте до розкладання по банкам і стерилізації.
Варення з винограду на зиму – рецепт
Займаючись заготівлею виноградного варення, приділіть особливу увагу підготовці ягід перед консервуванням. Оскільки поверхня винограду багата дикими дріжджами, ласощі може легко заграти, саме тому краще максимально ретельно промивати ягоди перед консервуванням.
Перед початком консервування спробуйте виноград, щоб визначити його початкову цукристість. Виходячи з цього, розраховуйте і підсумкове кількість цукру в рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Зрізані з грон ягоди ретельно промийте і бланшируйте в киплячій воді протягом пари хвилин – цей крок дозволить напевно позбутися залишків дріжджів на поверхні і зробить шкірку на ягодах тонше, тому сироп буде охочіше проникати всередину. Поки ягоди бланшируются, поставте суміш води і цукру на сусідню конфорку. Коли сироп дійде до кипіння, зменшіть жар і опустіть в нього ягоди. Варіть виноград 20 хвилин, зніміть посуд з вогню і залиште охолоджуватися на всю ніч. Потім знову поверніть посуд на вогонь і варіть ягоди ще 40 хвилин після закипання. Розкладіть виноград по чистим банкам, а сироп залиште варитися ще 15 хвилин. Залийте вміст банок киплячим сиропом і загорніть все ошпареними кришками.
Варення з винограду кишмиш на зиму
Сорт кишмиш примітний тим, що в ньому практично відсутні кісточки, що значно полегшує та прискорює роботу кулінару, який вирішив зайнятися підготовкою. Крім іншого, саме кишмиш вважається одним з найбільш солодких сортів, а тому при його заготівлі можна помітно заощадити на цукрі.
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промийте кишмиш, попередньо знявши ягоди з грона. Приготуйте густий цукровий сироп, змішавши воду разом з цукром і довівши до кипіння. У вируючий сироп всипте ягоди і проваріть протягом 20 хвилин. Зніміть ємність з вогню і залиште на 8 годин. Повторіть кип'ятіння-охолодження ще двічі. Після останнього охолодження залиште ягоди варитися у сиропі до тих пір, поки вони не опустяться на дно. Перелийте варення в чисту банку, накрийте її і залиште на стерилізацію. Час стерилізації варення з винограду без кісточок на зиму залежить від обсягу варення і методу, якому ви вирішили віддати перевагу.
Варення з винограду на зиму - простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промивши зняті з кисті ягоди, і розділивши яблука на часточки, покладіть фруктову суміш в емальований каструлю. Змішайте цукор і воду разом, поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння. Залийте фрукти і ягоди киплячим сиропом, залиште охолоджуватися на протязі всієї ночі. Повторіть кип'ятіння/охолодження ще двічі. Після фінального кип'ятіння розлийте варення з яблук з виноградом на зиму по банкам і закатайте стерильними кришками.
Як приготувати варення з винограду ізабелла на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте слабкий цукровий сироп з води і 300 г цукру. Покладіть на вируючий сироп зняті з кисті ягоди винограду і проваріть 15 хвилин. Охолодіть основу заготовки, потім знову поверніть на вогонь і всипте залишився цукровий пісок. Залиште варення варитися ще півгодини, а потім переходьте до розкладання по банкам і стерилізації.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з винограду кишмиш
Безсумнівно, у більшості ласунів найулюбленіший сорт винограду - кишмиш, головною перевагою якого є відсутність кісточок. І цей факт чудово
Маринований виноград на зиму
Незважаючи на те, що в наших краях виноград частіше використовують в якості бази для вина, на ділі у ягід є маса різноманітних, куди більш
Компот з винограду на зиму – рецепти
Якщо кінець літа порадував вас великою кількістю винограду, який не можна використовувати в свіжому вигляді, то спробуйте рецепти компоту, які далі
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
Компот з винограду
Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до