Варення з груш з корицею

З наших рецептів ви зможете вибрати найбільш підходящий варіант, що відповідає вашому смаку і приготувати чудове ласощі, яка дасть фору будь-якого десерту і стане чудовим доповненням до чаю холодними, зябкими вечорами в міжсезоння.
Варення з груш з корицею і лимоном - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Ідеальним варіантом для варення будуть стиглі солодкі і кисло-солодкі груші, які попередньо необхідно вимити і просушити. Розрізаємо плоди на дві частини, витягаємо насінну коробку, видаляємо плодоніжки і шаткуємо половинки на дрібні часточки.
Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок і розмішуємо до його розчинення. Додаємо сік двох лимонів, кип'ятити п'ять хвилин, і заливаємо отриманим сиропом нарізані груші, попередньо уклавши їх в емальовану ємність. Даємо масі закипіти, вимикаємо вогонь і залишаємо на сім годин.
Після закінчення часу знову ставимо на вогонь, кидаємо паличку кориці, проварюємо п'ять хвилин і знову даємо повністю охолонути. Проробляємо таку маніпуляцію ще раз, при останньому кип'ятінні довариваем до готовності і бажаної густоти, гарячим розливаємо по сухим стерильним баночках і закатуємо прокип'яченими кришками. Перевертаємо ємності з варенням догори дном і визначаємо під теплу ковдру до повного охолодження.
Варення з груш з корицею, ваніллю і лимоном - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Груші моєму, позбавляє від плодоніжок і серцевини з насінням і нарізаємо кубиками, брусочками або часточками. Укладаємо їх в емальовану ємність, додаємо цедру і сік одного лимона і заливаємо гарячим сиропом. Для його приготування розчиняємо цукор в малій кількості води, кидаємо палички кориці і стручки ванілі, вливаємо коньяк і прогріваємо до кипіння.
Ємність з грушами і сиропом визначаємо на вогонь, прогріваємо до кипіння і проварюємо п'ять хвилин. Потім вимикаємо плиту і даємо варенню повністю охолонути. Потім знову підігріваємо до кипіння і уварюють масу до повної прозорості грушевих скибочок. Гарячим розкладаємо варення з сухим стерильним баночках і укупориваем прокип'яченими кришечками. Після охолодження варення, в перевернутому стані визначаємо баночки на зберігання до інших заготовок.
Варення з груш з апельсинами і меленою корицею
Інгредієнти:
Приготування
Груші промиваємо, позбавляє від насіннєвої коробки і нарізаємо шматочками або часточками. Апельсини миємо, чистимо від шкірки, розбираємо на часточки і розрізаємо їх на дрібні шматочки.

У воду кидаємо апельсинові шкурки, підігріваємо до кипіння і проварюємо п'ять хвилин. Потім шкірку виймаємо і викидаємо, а у воду додаємо цукровий пісок, корицю і проварюємо до розчинення солодких кристалів.
Заливаємо отриманим сиропом підготовлені груші з апельсинами і ставимо на вогонь. Проварюємо після закипання п'ять хвилин, і даємо варенню повністю охолонути. Потім знову доводимо його до кипіння і варимо до прозорості плодів.
По готовності розливаємо гаряче варення з сухим простерилизованным баночках і закорковуємо кришками, попередньо прокип'ятити їх у воді п'ять хвилин і висушивши.
Рекомендуємо добрі рецепти

Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
Купуючи в кінці літа кавун і з'ївши всю його смачну і солодку м'якоть, багато нещадно викидають шкірку. Але адже з неї можна робити чудове ласощі на

Компот з аличі з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо

Компот з аличі на зиму
Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес

Варення з шовковиці з лимоном
Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення

Варення з лимонів
Справжнім цінителям солодко-кислих фруктів пропонуємо спробувати незвичайне варення з лимонів, екзотичний смак якого не залишить байдужим нікого. Чай

Конфітюр з груш
Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про