Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з груш з корицею

Варення з груш з корицею

21-09-2015, 12:59
1 592
Варення з груш з корицею
Підходить до кінця пора заготівель і потрібно встигнути заповнити заповітними баночками залишилися порожнечі на полицях комори. При гарному врожаї груш зробити це можна дуже результативно. З них виходить неймовірно смачне варення, яке можна урізноманітнити додаванням кориці , ванілі, цитрусових та інших ароматних добавок.
З наших рецептів ви зможете вибрати найбільш підходящий варіант, що відповідає вашому смаку і приготувати чудове ласощі, яка дасть фору будь-якого десерту і стане чудовим доповненням до чаю холодними, зябкими вечорами в міжсезоння.

Варення з груш з корицею і лимоном - рецепт


Інгредієнти:

  • груші – 3 кг;

  • цукровий пісок – 25-3 кг;

  • кориця – 2 палички;

  • лимон – 2 шт.;

  • вода фільтрована – 550 мл


  • Приготування
    Ідеальним варіантом для варення будуть стиглі солодкі і кисло-солодкі груші, які попередньо необхідно вимити і просушити. Розрізаємо плоди на дві частини, витягаємо насінну коробку, видаляємо плодоніжки і шаткуємо половинки на дрібні часточки.
    Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок і розмішуємо до його розчинення. Додаємо сік двох лимонів, кип'ятити п'ять хвилин, і заливаємо отриманим сиропом нарізані груші, попередньо уклавши їх в емальовану ємність. Даємо масі закипіти, вимикаємо вогонь і залишаємо на сім годин.
    Після закінчення часу знову ставимо на вогонь, кидаємо паличку кориці, проварюємо п'ять хвилин і знову даємо повністю охолонути. Проробляємо таку маніпуляцію ще раз, при останньому кип'ятінні довариваем до готовності і бажаної густоти, гарячим розливаємо по сухим стерильним баночках і закатуємо прокип'яченими кришками. Перевертаємо ємності з варенням догори дном і визначаємо під теплу ковдру до повного охолодження.

    Варення з груш з корицею, ваніллю і лимоном - рецепт


    Інгредієнти:

  • груші – 2 кг;

  • цукровий пісок – 1-15 кг;

  • кориця – 2 палички;

  • ваніль – 1-2 стручки;

  • лимон – 1 шт.;

  • коньяк – 150 мл.


  • Приготування
    Груші моєму, позбавляє від плодоніжок і серцевини з насінням і нарізаємо кубиками, брусочками або часточками. Укладаємо їх в емальовану ємність, додаємо цедру і сік одного лимона і заливаємо гарячим сиропом. Для його приготування розчиняємо цукор в малій кількості води, кидаємо палички кориці і стручки ванілі, вливаємо коньяк і прогріваємо до кипіння.
    Ємність з грушами і сиропом визначаємо на вогонь, прогріваємо до кипіння і проварюємо п'ять хвилин. Потім вимикаємо плиту і даємо варенню повністю охолонути. Потім знову підігріваємо до кипіння і уварюють масу до повної прозорості грушевих скибочок. Гарячим розкладаємо варення з сухим стерильним баночках і укупориваем прокип'яченими кришечками. Після охолодження варення, в перевернутому стані визначаємо баночки на зберігання до інших заготовок.

    Варення з груш з апельсинами і меленою корицею


    Інгредієнти:

  • груші – 2 кг;

  • цукровий пісок – 2 кг;

  • кориця – 2 ч. ложки;

  • апельсин – 2 шт.;

  • вода – 250 мл


  • Приготування
    Груші промиваємо, позбавляє від насіннєвої коробки і нарізаємо шматочками або часточками. Апельсини миємо, чистимо від шкірки, розбираємо на часточки і розрізаємо їх на дрібні шматочки.
    Варення з груш з корицею

    У воду кидаємо апельсинові шкурки, підігріваємо до кипіння і проварюємо п'ять хвилин. Потім шкірку виймаємо і викидаємо, а у воду додаємо цукровий пісок, корицю і проварюємо до розчинення солодких кристалів.
    Заливаємо отриманим сиропом підготовлені груші з апельсинами і ставимо на вогонь. Проварюємо після закипання п'ять хвилин, і даємо варенню повністю охолонути. Потім знову доводимо його до кипіння і варимо до прозорості плодів.
    По готовності розливаємо гаряче варення з сухим простерилизованным баночках і закорковуємо кришками, попередньо прокип'ятити їх у воді п'ять хвилин і висушивши.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
    Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
    Купуючи в кінці літа кавун і з'ївши всю його смачну і солодку м'якоть, багато нещадно викидають шкірку. Але адже з неї можна робити чудове ласощі на
    Компот з аличі з кісточками на зиму
    Компот з аличі з кісточками на зиму
    Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо
    Компот з аличі на зиму
    Компот з аличі на зиму
    Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
    Варення з шовковиці з лимоном
    Варення з шовковиці з лимоном
    Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення
    Варення з лимонів
    Варення з лимонів
    Справжнім цінителям солодко-кислих фруктів пропонуємо спробувати незвичайне варення з лимонів, екзотичний смак якого не залишить байдужим нікого. Чай
    Конфітюр з груш
    Конфітюр з груш
    Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про