Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
Всім відомо про корисні властивості і смакові якості кавуна . Але ми звикли вживати в їжу тільки червону м'якоть, а кавунові скоринки незаслужено викидаються у смітник. А адже з них можна приготувати дуже гідне варення, яке за своїми смаковими характеристиками не поступається будь-яким іншим солодким заготівлях, але про це мало хто знає.
Ми беремося виправити це прикре непорозуміння, і пропонуємо найбільш прості рецепти приготування варення з кавунових кірок.
Для приготування ласощів підійдуть свіжі кірки стиглого товстостінного кавуна з невеликою кількістю залишеної червоної м'якоті. З кірочок обов'язково необхідно зрізати тверду зелену шкірку.
Для додання кислинки і особливого смаку в варення найчастіше додають цитрусові, а іноді кидають ваніль, кардамон.
Інгредієнти:
кавунові кірки – 1 кг;
цукровий пісок -12 кг;
лимон – 1 шт.
Приготування
Для приготування варення нам знадобляться кавунові кірки, з яких потрібно зрізати зелену (смугасту) шкірку. Нарізаємо частину на невеликі шматочки і складаємо в підходящу для варіння варення ємність. Пересипаємо всі цукровим піском і визначаємо в холодильник на кілька годин або на ніч. Потім ставимо на вогонь, прогріваємо до кипіння, помішуючи, і проварюємо двадцять п'ять хвилин. За п'ять хвилин до кінця кидаємо нарізаний лимон, не забуваючи попередньо добре вимити.
Даємо варенню повністю охолонути, і знову проварюємо приблизно такий же час. Скоринки повинні стати прозорими та придбати трохи золотистий колір. Тепер розливаємо ще гаряче варення по заздалегідь приготовленим простерилизованным баночках і закатуємо прокип'яченими, сухими кришками.
Після охолодження варення, визначаємо його на зберігання до інших заготовок.
Інгредієнти:
кавунові кірки – 1 кг;
цукровий пісок – 07 кг;
пектин – 1 пакетик.
Приготування
Кавунові скоринки позбавляємо від зеленої шкірки, акуратно зрізавши її гострим ножем, і нарізаємо кубиками або соломкою. Ідеально, якщо на корочки залишиться трохи червоної м'якоті.
Складаємо підготовлені шматочки в ємність мультиварки, налаштовану на режим «Суп» або «Гасіння», засипаємо пектином, перемішуємо і проварюємо після закипання п'ять хвилин. Потім додаємо цукровий пісок і варимо, періодично перемішуючи, до бажаної густоти. Зазвичай для цього достатньо від двадцяти до сорока хвилин.
Розливаємо готове гаряче варення по стерильним баночках, укупориваем кришками і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.
Інгредієнти:
кавунові кірки – 12 кг;
цукровий пісок – 12 кг;
вода – 750 мл;
апельсин -1 шт.;
лимон – 1 шт.
Приготування
Кавунові скоринки позбавляємо від жорсткої зеленої шкірки, нарізаємо довільними невеликими шматочками і складаємо в підходящу для варіння варення ємність.
Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, додаємо сік і цедру лимона і апельсина і проварюємо до розчинення солодких кристалів. Заливаємо отриманим сиропом кавунові скоринки і визначаємо на вогонь. Проварюємо після закипання сім хвилин, і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі. Потім прогріваємо до кипіння і знову проварюємо десять хвилин і охолоджуємо. Поступаємо так до бажаної густоти і гарячим розливаємо по стерильним баночках. Укупориваем прокип'яченими кришками, даємо повністю охолонути, і визначаємо на зберігання в темне місце.
Ми беремося виправити це прикре непорозуміння, і пропонуємо найбільш прості рецепти приготування варення з кавунових кірок.
Для приготування ласощів підійдуть свіжі кірки стиглого товстостінного кавуна з невеликою кількістю залишеної червоної м'якоті. З кірочок обов'язково необхідно зрізати тверду зелену шкірку.
Для додання кислинки і особливого смаку в варення найчастіше додають цитрусові, а іноді кидають ваніль, кардамон.
Як зварити варення з кавунових кірок - швидкий рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування варення нам знадобляться кавунові кірки, з яких потрібно зрізати зелену (смугасту) шкірку. Нарізаємо частину на невеликі шматочки і складаємо в підходящу для варіння варення ємність. Пересипаємо всі цукровим піском і визначаємо в холодильник на кілька годин або на ніч. Потім ставимо на вогонь, прогріваємо до кипіння, помішуючи, і проварюємо двадцять п'ять хвилин. За п'ять хвилин до кінця кидаємо нарізаний лимон, не забуваючи попередньо добре вимити.
Даємо варенню повністю охолонути, і знову проварюємо приблизно такий же час. Скоринки повинні стати прозорими та придбати трохи золотистий колір. Тепер розливаємо ще гаряче варення по заздалегідь приготовленим простерилизованным баночках і закатуємо прокип'яченими, сухими кришками.
Після охолодження варення, визначаємо його на зберігання до інших заготовок.
Рецепт варення з кавунових кірок в мультиварці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Кавунові скоринки позбавляємо від зеленої шкірки, акуратно зрізавши її гострим ножем, і нарізаємо кубиками або соломкою. Ідеально, якщо на корочки залишиться трохи червоної м'якоті.
Складаємо підготовлені шматочки в ємність мультиварки, налаштовану на режим «Суп» або «Гасіння», засипаємо пектином, перемішуємо і проварюємо після закипання п'ять хвилин. Потім додаємо цукровий пісок і варимо, періодично перемішуючи, до бажаної густоти. Зазвичай для цього достатньо від двадцяти до сорока хвилин.
Розливаємо готове гаряче варення по стерильним баночках, укупориваем кришками і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.
Простий рецепт варення з кавунових кірок в сиропі з апельсином і лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Кавунові скоринки позбавляємо від жорсткої зеленої шкірки, нарізаємо довільними невеликими шматочками і складаємо в підходящу для варіння варення ємність.
Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, додаємо сік і цедру лимона і апельсина і проварюємо до розчинення солодких кристалів. Заливаємо отриманим сиропом кавунові скоринки і визначаємо на вогонь. Проварюємо після закипання сім хвилин, і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі. Потім прогріваємо до кипіння і знову проварюємо десять хвилин і охолоджуємо. Поступаємо так до бажаної густоти і гарячим розливаємо по стерильним баночках. Укупориваем прокип'яченими кришками, даємо повністю охолонути, і визначаємо на зберігання в темне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з кавунових кірок в мультиварці
Напевно, всі люблять кавун і з задоволенням їдять його соковиту червону м'якоть. Однак, не всі знають, що з кірочок, які зазвичай йдуть в сміття,
Варення з кавунових кірок на зиму
Насолоджуючись чудовим смаком річного плода кавуна, не поспішайте викидати шкірку. Адже з неї вийде неперевершене, ароматне варення. Розповімо, як
Найпростіший рецепт цукатів з кавунових кірок
В кінці літа всі намагаються вдосталь насолодитися свіжими фруктами, особливо кавунами. Але не поспішайте викидати кавунову шкірку. Адже з неї можна
Варення з шовковиці з лимоном
Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Варення з кавунових кірок
Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок