Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок

Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок

14-09-2015, 20:34
760
Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
Всім відомо про корисні властивості і смакові якості кавуна . Але ми звикли вживати в їжу тільки червону м'якоть, а кавунові скоринки незаслужено викидаються у смітник. А адже з них можна приготувати дуже гідне варення, яке за своїми смаковими характеристиками не поступається будь-яким іншим солодким заготівлях, але про це мало хто знає.
Ми беремося виправити це прикре непорозуміння, і пропонуємо найбільш прості рецепти приготування варення з кавунових кірок.
Для приготування ласощів підійдуть свіжі кірки стиглого товстостінного кавуна з невеликою кількістю залишеної червоної м'якоті. З кірочок обов'язково необхідно зрізати тверду зелену шкірку.
Для додання кислинки і особливого смаку в варення найчастіше додають цитрусові, а іноді кидають ваніль, кардамон.

Як зварити варення з кавунових кірок - швидкий рецепт?


Інгредієнти:

  • кавунові кірки – 1 кг;

  • цукровий пісок -12 кг;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Для приготування варення нам знадобляться кавунові кірки, з яких потрібно зрізати зелену (смугасту) шкірку. Нарізаємо частину на невеликі шматочки і складаємо в підходящу для варіння варення ємність. Пересипаємо всі цукровим піском і визначаємо в холодильник на кілька годин або на ніч. Потім ставимо на вогонь, прогріваємо до кипіння, помішуючи, і проварюємо двадцять п'ять хвилин. За п'ять хвилин до кінця кидаємо нарізаний лимон, не забуваючи попередньо добре вимити.
    Даємо варенню повністю охолонути, і знову проварюємо приблизно такий же час. Скоринки повинні стати прозорими та придбати трохи золотистий колір. Тепер розливаємо ще гаряче варення по заздалегідь приготовленим простерилизованным баночках і закатуємо прокип'яченими, сухими кришками.
    Після охолодження варення, визначаємо його на зберігання до інших заготовок.

    Рецепт варення з кавунових кірок в мультиварці на зиму


    Інгредієнти:

  • кавунові кірки – 1 кг;

  • цукровий пісок – 07 кг;

  • пектин – 1 пакетик.


  • Приготування
    Кавунові скоринки позбавляємо від зеленої шкірки, акуратно зрізавши її гострим ножем, і нарізаємо кубиками або соломкою. Ідеально, якщо на корочки залишиться трохи червоної м'якоті.
    Складаємо підготовлені шматочки в ємність мультиварки, налаштовану на режим «Суп» або «Гасіння», засипаємо пектином, перемішуємо і проварюємо після закипання п'ять хвилин. Потім додаємо цукровий пісок і варимо, періодично перемішуючи, до бажаної густоти. Зазвичай для цього достатньо від двадцяти до сорока хвилин.
    Розливаємо готове гаряче варення по стерильним баночках, укупориваем кришками і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження.

    Простий рецепт варення з кавунових кірок в сиропі з апельсином і лимоном


    Інгредієнти:

  • кавунові кірки – 12 кг;

  • цукровий пісок – 12 кг;

  • вода – 750 мл;

  • апельсин -1 шт.;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок

    Кавунові скоринки позбавляємо від жорсткої зеленої шкірки, нарізаємо довільними невеликими шматочками і складаємо в підходящу для варіння варення ємність.
    Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, додаємо сік і цедру лимона і апельсина і проварюємо до розчинення солодких кристалів. Заливаємо отриманим сиропом кавунові скоринки і визначаємо на вогонь. Проварюємо після закипання сім хвилин, і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі. Потім прогріваємо до кипіння і знову проварюємо десять хвилин і охолоджуємо. Поступаємо так до бажаної густоти і гарячим розливаємо по стерильним баночках. Укупориваем прокип'яченими кришками, даємо повністю охолонути, і визначаємо на зберігання в темне місце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з кавунових кірок в мультиварці
    Варення з кавунових кірок в мультиварці
    Напевно, всі люблять кавун і з задоволенням їдять його соковиту червону м'якоть. Однак, не всі знають, що з кірочок, які зазвичай йдуть в сміття,
    Варення з кавунових кірок на зиму
    Варення з кавунових кірок на зиму
    Насолоджуючись чудовим смаком річного плода кавуна, не поспішайте викидати шкірку. Адже з неї вийде неперевершене, ароматне варення. Розповімо, як
    Найпростіший рецепт цукатів з кавунових кірок
    Найпростіший рецепт цукатів з кавунових кірок
    В кінці літа всі намагаються вдосталь насолодитися свіжими фруктами, особливо кавунами. Але не поспішайте викидати кавунову шкірку. Адже з неї можна
    Варення з шовковиці з лимоном
    Варення з шовковиці з лимоном
    Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Варення з кавунових кірок
    Варення з кавунових кірок
    Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок