Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з кавунових кірок на зиму

Варення з кавунових кірок на зиму

14-09-2015, 20:34
443
Варення з кавунових кірок на зиму
Ми звикли насолоджуватися соковитою червоною кавунової м'якоттю і відправляти білі кірки у відро для сміття, але на ділі, їх можна перетворити у приголомшливе варення, рецепт якого має дуже довгу історію. Відродити незаслужено забуте ласощі беремося у цьому матеріалі, де будемо розбиратися з тим, як приготувати варення з кавунових кірок і зберегти його протягом всієї холодної пори.

Варення з кавунових кірок з апельсином


Інгредієнти:

  • кавунові кірки - 12 кг;

  • цукровий пісок - 12 кг;

  • апельсини - 2 шт.;

  • вода - 22 л;

  • сода - 5 р.


  • Приготування
    Зріжте червону м'якоть і смугасту шкірку з кавунових кірок. Очищені кірки промийте і наріжте кубиками середнього розміру. Тепер вам належить виконати копітку, але вдячну роботу – наколоти кожен шматочок виделкою, щоб він увібрав в себе якомога більше сиропу, зберігши при цьому форму. Для того, щоб варення набуло характерний бурштиновий відлив, кірки слід попередньо залити розчином соди в півтора літрах води. Залиште кірки настоятися протягом 4 годин, потім воду злийте, а шматочки добре сполосніть водою, залишаючи їх відмокати в чистій воді двічі за півгодини перед кожним наступним промиванням.
    Залишилася воду змішайте з цукровим піском і доведіть до кипіння. У киплячий сироп покладіть кірки разом з смужками апельсинової цедри і варіть ласощі до загустіння, близько півгодини. Ще гарячим, розлийте варення з кавунових кірок в банки і закатайте на зиму.

    Варення з кавунових кірок з м'ятою


    Інгредієнти:

  • кавунові кірки - 12 кг;

  • цукровий пісок - 12 кг;

  • вода - 780 мл;

  • лимон - 1 шт.;

  • пучок м'яти .


  • Приготування
    Очищені, нарізані і наколоті виделкою кавунові кірки заливаємо розчином соди (5 г соди на 28 л води) і залишаємо
    Варення з кавунових кірок на зиму
    на 6 годин. Промиваємо і вимочуємо кірки в чистій воді двічі по півгодини. Готуємо простий цукровий сироп , змішавши пісок з водою і довівши його до кипіння. У сироп кладемо кавунові шматочки і варимо їх близько півгодини. Додаємо м'яту, скибочки лимона і залишаємо ласощі на 8 годин. Повторюємо процедуру ще два рази, а після фінального кип'ятіння переливаємо варення в банку і закатуємо.
    При бажанні, рецепт варення з кавунових кірок можна повторити в мультиварці, для цього варіть варення в режимі «Випічка», чергуючи процес активної варіння з «Підігрівом» на 2-3 години. Далі залишається, як зазвичай, перелити ласощі в чисту тару і закрити.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з кавунових кірок в мультиварці
    Варення з кавунових кірок в мультиварці
    Напевно, всі люблять кавун і з задоволенням їдять його соковиту червону м'якоть. Однак, не всі знають, що з кірочок, які зазвичай йдуть в сміття,
    Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
    Найпростіший рецепт варення з кавунових кірок
    Купуючи в кінці літа кавун і з'ївши всю його смачну і солодку м'якоть, багато нещадно викидають шкірку. Але адже з неї можна робити чудове ласощі на
    Найпростіший рецепт цукатів з кавунових кірок
    Найпростіший рецепт цукатів з кавунових кірок
    В кінці літа всі намагаються вдосталь насолодитися свіжими фруктами, особливо кавунами. Але не поспішайте викидати кавунову шкірку. Адже з неї можна
    Варення з кавунових кірок
    Варення з кавунових кірок
    Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок
    Варення з апельсинових кірок
    Варення з апельсинових кірок
    Якщо ви любите апельсини, то вас повинен цікавити питання: «Що робити з апельсиновими кірками?» Відповідь на нього простий: зваріть варення! Так-так,
    Мармелад з кавунових кірок
    Мармелад з кавунових кірок
    Кавуновий мармелад - це смачне частування, яке приведе в захват і дорослих і дітей. А приготований в домашніх умовах, він ще і корисний. У нашій