Найпростіший рецепт цукатів з кавунових кірок
Сьогодні ми розповімо вам, як швидко зробити цукати з кавунових кірок, які можна використовувати в десертах або самостійно вживати із чаєм.
Інгредієнти:
кавунові скоринки – 12 кг;
цукровий пісок – 18 кг;
вода – 12 л;
цукрова пудра.
Приготування
Для приготування цукатів придатні кавунові кірки товстостінного кавуна. Після того як м'якоть буде з'їдена, можна приступати до переробки залишилися кірок.
Для початку зрізаємо з них гострим ножем зелену шкірку. Решту нарізаємо шматочками бажаної форми, викладаємо їх в емальовану ємність і замочуємо в холодній воді на п'ять днів. Водичку щодня міняємо на свіжу.
Вимочені кірки кладемо в ємність мультиварки, заливаємо холодною водою, налаштовуємо пристрій на режим «Варка на пару» і виставляємо двадцять хвилин. Після сигналу про завершення процесу зливаємо воду, відкинувши кавунові кірки на друшляк. Повертаємо скоринки в чашу, засипаємо цукровим піском, заливаємо водою, перемішуємо і включаємо режим «Плов». Після сигналу виймаємо цукати з ємності мультиварки і розкладаємо на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером. Просушуємо до бажаної густини, обсипаємо цукровою пудрою і складаємо в контейнер для зберігання.
Інгредієнти:
кавунові скоринки – 1 кг;
цукровий пісок – 05-075 кг;
вода (при необхідності) – 90 мл;
ваніль або есенція фруктова – за смаком;
цукрова пудра.
Приготування
Кавунові кірки позбавляємо від жорсткої зеленої шкірки. Потім промиваємо їх добряче, складаємо в емальовану каструлю, пересипаємо цукром-піском і забуваємо про них на сім-десять годин.
Після закінчення часу перемішуємо масу. Якщо виділилося достатньо соку, то воду не додаємо, в іншому випадку вливаємо трохи водички. Додаємо ваніль або будь-фруктову есенцію, прогріваємо до кипіння і проварюємо на повільному вогні, поки шматочки не стануть прозорими. Зазвичай це відбувається через двадцять-тридцять хвилин.
Далі остуджуємо цукати до кімнатної температури, розкладаємо їх на пергаментним папері, попередньо застелене на деко і ставимо в тепле місце для просушування. Можна прогріти до 60 градусів духовку і визначити в неї деко з цукатами, періодично перевертаючи їх. Також для цієї мети можна, за наявності, використовувати сушарку. Ступінь висушування визначаємо по своєму смаку.
Потім обсипаємо цукати цукровою пудрою і складаємо в контейнер для зберігання.
Як зробити цукати з кавунових кірок в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цукатів придатні кавунові кірки товстостінного кавуна. Після того як м'якоть буде з'їдена, можна приступати до переробки залишилися кірок.
Для початку зрізаємо з них гострим ножем зелену шкірку. Решту нарізаємо шматочками бажаної форми, викладаємо їх в емальовану ємність і замочуємо в холодній воді на п'ять днів. Водичку щодня міняємо на свіжу.
Вимочені кірки кладемо в ємність мультиварки, заливаємо холодною водою, налаштовуємо пристрій на режим «Варка на пару» і виставляємо двадцять хвилин. Після сигналу про завершення процесу зливаємо воду, відкинувши кавунові кірки на друшляк. Повертаємо скоринки в чашу, засипаємо цукровим піском, заливаємо водою, перемішуємо і включаємо режим «Плов». Після сигналу виймаємо цукати з ємності мультиварки і розкладаємо на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером. Просушуємо до бажаної густини, обсипаємо цукровою пудрою і складаємо в контейнер для зберігання.
Цукати з кавунових кірок - швидкий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кавунові кірки позбавляємо від жорсткої зеленої шкірки. Потім промиваємо їх добряче, складаємо в емальовану каструлю, пересипаємо цукром-піском і забуваємо про них на сім-десять годин.
Після закінчення часу перемішуємо масу. Якщо виділилося достатньо соку, то воду не додаємо, в іншому випадку вливаємо трохи водички. Додаємо ваніль або будь-фруктову есенцію, прогріваємо до кипіння і проварюємо на повільному вогні, поки шматочки не стануть прозорими. Зазвичай це відбувається через двадцять-тридцять хвилин.
Далі остуджуємо цукати до кімнатної температури, розкладаємо їх на пергаментним папері, попередньо застелене на деко і ставимо в тепле місце для просушування. Можна прогріти до 60 градусів духовку і визначити в неї деко з цукатами, періодично перевертаючи їх. Також для цієї мети можна, за наявності, використовувати сушарку. Ступінь висушування визначаємо по своєму смаку.
Потім обсипаємо цукати цукровою пудрою і складаємо в контейнер для зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з кавунових кірок
Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок
Варення з апельсинових кірок
Якщо ви любите апельсини, то вас повинен цікавити питання: «Що робити з апельсиновими кірками?» Відповідь на нього простий: зваріть варення! Так-так,
Цукати з мандаринових корок
Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як
Цитрусові цукати
Цитрусові цукати можна готувати із звичних апельсинових і мандаринових корок, а можна віддати перевагу їм скоринки помело, лимони, манго - вони більш
Цукати з апельсинів
Ми вже розглядали рецепти приготування цукатів, але от про апельсинових солодощах поки не говорили. Пора це виправити. Сьогодні ми розповімо вам, як
Мармелад з кавунових кірок
Кавуновий мармелад - це смачне частування, яке приведе в захват і дорослих і дітей. А приготований в домашніх умовах, він ще і корисний. У нашій