Сьогодні ми розповімо вам, як швидко зробити цукати з кавунових кірок, які можна використовувати в десертах або самостійно вживати із чаєм.
Як зробити цукати з кавунових кірок в мультиварці?
Інгредієнти: кавунові скоринки – 12 кг; цукровий пісок – 18 кг; вода – 12 л; цукрова пудра. Приготування Для приготування цукатів придатні кавунові кірки товстостінного кавуна. Після того як м'якоть буде з'їдена, можна приступати до переробки залишилися кірок.
Для початку зрізаємо з них гострим ножем зелену шкірку. Решту нарізаємо шматочками бажаної форми, викладаємо їх в емальовану ємність і замочуємо в холодній воді на п'ять днів. Водичку щодня міняємо на свіжу.
Вимочені кірки кладемо в ємність мультиварки, заливаємо холодною водою, налаштовуємо пристрій на режим «Варка на пару» і виставляємо двадцять хвилин. Після сигналу про завершення процесу зливаємо воду, відкинувши кавунові кірки на друшляк. Повертаємо скоринки в чашу, засипаємо цукровим піском, заливаємо водою, перемішуємо і включаємо режим «Плов». Після сигналу виймаємо цукати з ємності мультиварки і розкладаємо на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером. Просушуємо до бажаної густини, обсипаємо цукровою пудрою і складаємо в контейнер для зберігання.
Цукати з кавунових кірок - швидкий рецепт
Інгредієнти: кавунові скоринки – 1 кг; цукровий пісок – 05-075 кг; вода (при необхідності) – 90 мл; ваніль або есенція фруктова – за смаком; цукрова пудра. Приготування Кавунові кірки позбавляємо від жорсткої зеленої шкірки. Потім промиваємо їх добряче, складаємо в емальовану каструлю, пересипаємо цукром-піском і забуваємо про них на сім-десять годин.
Після закінчення часу перемішуємо масу. Якщо виділилося достатньо соку, то воду не додаємо, в іншому випадку вливаємо трохи водички. Додаємо ваніль або будь-фруктову есенцію, прогріваємо до кипіння і проварюємо на
повільному вогні, поки шматочки не стануть прозорими. Зазвичай це відбувається через двадцять-тридцять хвилин.
Далі остуджуємо цукати до кімнатної температури, розкладаємо їх на пергаментним папері, попередньо застелене на деко і ставимо в тепле місце для просушування. Можна прогріти до 60 градусів духовку і визначити в неї деко з цукатами, періодично перевертаючи їх. Також для цієї мети можна, за наявності, використовувати сушарку. Ступінь висушування визначаємо по своєму смаку.
Потім обсипаємо цукати цукровою пудрою і складаємо в контейнер для зберігання.