Компот з аличі на зиму
Алича є різновидом слив, яка має прекрасний смак, як в свіжому вигляді, так і в самих різноманітних заготовки на зиму. Ми сьогодні розглянемо, як правильно варити на зиму компот з аличі.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
алича – 550 г;
цукровий пісок – 490 г;
вода фільтрована – 24 л.
Приготування
Банку промиваємо водою з додаванням соди, стерилізуємо на пару п'ятнадцять хвилин і висушуємо. Аличу перебираємо, позбавляємося від порченных і м'ятих плодів. Потім промиваємо її гарненько в холодній проточній воді, даємо стекти, і закладаємо в підготовлену раніше банку. Наливаємо в каструлю фільтровану воду, підігріваємо до кипіння і заливаємо в банку. Даємо постояти п'ятнадцять хвилин, і зливаємо рідину назад в каструлю. Додаємо цукровий пісок, кип'ятити п'ять хвилин, і заливаємо отриманим киплячим сиропом аличу в банку. Потім відразу ж укупориваем її прокип'яченої кришкою і ставимо дном догори під теплу ковдру до повного охолодження.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
червона алича – 400 г;
яблука – 400 г;
цукровий пісок – 300 г;
вода – 25 л.
Приготування
Аличу перебираємо, при необхідності позбавляє від хвостиків, гарненько промиваємо холодною проточною водою і даємо стекти. Яблука обмиваємо, вирізаємо серцевину з насінням, розрізаємо на великі часточки і складаємо в суху стерильну банку. Туди ж відправляємо підготовлену аличу. Воду прогріваємо до температури кипіння, заливаємо в банку і залишаємо на п'ятнадцять хвилин, прикривши стерильною кришкою. Потім накриваємо кришкою з дірочками, зливаємо рідину назад в каструлю, висипаємо в неї цукровий пісок, прокипячиваем п'ять хвилин, і заливаємо отриманий сироп в банку. Тут же закорковуємо кришку і ставимо під ковдру кришкою вниз на самостерилизацию до повного охолодження.
Інгредієнти:
алича – 500 г;
абрикоси – 900 г;
цукровий пісок – 450 г;
вода – 1 л.
Приготування
Банки для компоту гарненько промиваємо содовим розчином і гарячою водою.
Аличу і абрикоси перебираємо, промиваємо холодною проточною водою і даємо стекти. Розкладаємо плоди по підготовленим банкам «по плечики». Воду підігріваємо до температури кипіння, додаємо цукровий пісок і перемішуємо до його розчинення. Розливаємо отриманий сироп по банкам, які прикривають кришками і поміщаємо в посудину з гарячою водою. Після закипання стерилізуємо трилітрові ємності - тридцять, літрові - двадцять, а півлітрові - дванадцять хвилин. Потім закорковуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, даємо охолонути в такому положенні, а потім поміщаємо в темне місце для зберігання.
Інгредієнти:
алича – 17 кг;
груші – 17 кг;
цукровий пісок – 800 г;
кислота лимонна – 40 г;
гілочки м'яти – 2 шт.
Приготування
Банки гарненько промиваємо содовим розчином і стерилізуємо над парою десять хвилин.
Аличу і груші моєму холодною проточною водою і просушуємо. Груші позбавляємо від серцевини і ділимо на кілька частин. Розкладаємо плоди по підготовленим банкам, заповнюючи ємності трохи більше, ніж на половину. У кожну банку кладемо по гілочці м'яти. Запропонованого рецептом кількості вистачить на дві трилітрові ємності. Воду підігріваємо до кипіння, розливаємо по банках і даємо постояти п'ятнадцять хвилин. Потім, скориставшись кришкою з отворами, зливаємо її назад в каструлю, додаємо цукровий пісок, лимонну кислоту, проварюємо п'ять хвилин і знову заливаємо в банки. Тут же закатуємо кришками і поміщаємо під теплу ковдру для самостерилизации, перевернувши банки догори дном. Приблизно через добу, коли компот повністю охолоне, прибираємо його в слушний для зберігання місце.
Компот з аличі з кісточками на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Банку промиваємо водою з додаванням соди, стерилізуємо на пару п'ятнадцять хвилин і висушуємо. Аличу перебираємо, позбавляємося від порченных і м'ятих плодів. Потім промиваємо її гарненько в холодній проточній воді, даємо стекти, і закладаємо в підготовлену раніше банку. Наливаємо в каструлю фільтровану воду, підігріваємо до кипіння і заливаємо в банку. Даємо постояти п'ятнадцять хвилин, і зливаємо рідину назад в каструлю. Додаємо цукровий пісок, кип'ятити п'ять хвилин, і заливаємо отриманим киплячим сиропом аличу в банку. Потім відразу ж укупориваем її прокип'яченої кришкою і ставимо дном догори під теплу ковдру до повного охолодження.
Компот із червоної аличі і яблук на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Аличу перебираємо, при необхідності позбавляє від хвостиків, гарненько промиваємо холодною проточною водою і даємо стекти. Яблука обмиваємо, вирізаємо серцевину з насінням, розрізаємо на великі часточки і складаємо в суху стерильну банку. Туди ж відправляємо підготовлену аличу. Воду прогріваємо до температури кипіння, заливаємо в банку і залишаємо на п'ятнадцять хвилин, прикривши стерильною кришкою. Потім накриваємо кришкою з дірочками, зливаємо рідину назад в каструлю, висипаємо в неї цукровий пісок, прокипячиваем п'ять хвилин, і заливаємо отриманий сироп в банку. Тут же закорковуємо кришку і ставимо під ковдру кришкою вниз на самостерилизацию до повного охолодження.
Компот з аличі і абрикосів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Банки для компоту гарненько промиваємо содовим розчином і гарячою водою.
Аличу і абрикоси перебираємо, промиваємо холодною проточною водою і даємо стекти. Розкладаємо плоди по підготовленим банкам «по плечики». Воду підігріваємо до температури кипіння, додаємо цукровий пісок і перемішуємо до його розчинення. Розливаємо отриманий сироп по банкам, які прикривають кришками і поміщаємо в посудину з гарячою водою. Після закипання стерилізуємо трилітрові ємності - тридцять, літрові - двадцять, а півлітрові - дванадцять хвилин. Потім закорковуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, даємо охолонути в такому положенні, а потім поміщаємо в темне місце для зберігання.
Компот з аличі і груш на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Банки гарненько промиваємо содовим розчином і стерилізуємо над парою десять хвилин.
Аличу і груші моєму холодною проточною водою і просушуємо. Груші позбавляємо від серцевини і ділимо на кілька частин. Розкладаємо плоди по підготовленим банкам, заповнюючи ємності трохи більше, ніж на половину. У кожну банку кладемо по гілочці м'яти. Запропонованого рецептом кількості вистачить на дві трилітрові ємності. Воду підігріваємо до кипіння, розливаємо по банках і даємо постояти п'ятнадцять хвилин. Потім, скориставшись кришкою з отворами, зливаємо її назад в каструлю, додаємо цукровий пісок, лимонну кислоту, проварюємо п'ять хвилин і знову заливаємо в банки. Тут же закатуємо кришками і поміщаємо під теплу ковдру для самостерилизации, перевернувши банки догори дном. Приблизно через добу, коли компот повністю охолоне, прибираємо його в слушний для зберігання місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з кабачків і аличі
Поєднавши кисленькую аличу з нейтральним кабачком, отримаємо напій, який за смаком нагадає солодкий ананасовий сироп. М'якоть овочу в цьому компоті
Компот з персиків з кісточкою
Всупереч поширеній помилці, консервування персикового компоту – процес простий і швидкий. Цей напій стане чудовим солодким доповненням до зимового
Компот з малини на зиму без стерилізації
Заготівля компоту на зиму без стерилізації, найбільш простий спосіб консервації, який дозволяє зберегти більше вітамінів за рахунок короткого часу
Компот з білої черешні на зиму
У даній статті зібрані відразу кілька абсолютно різних рецептів компоту з білої черешні. Для тих, кому не до душі нудотна солодкість цієї ягоди, ми
Компот із черешні та полуниці на зиму
Черешневий компот виходить досить нудною. Інша справа, якщо зварити його разом з ароматною полуницею - вийде дуже смачний напій зі збалансованим
Компот із смородини на зиму
Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.