Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот із черешні та полуниці на зиму

Компот із черешні та полуниці на зиму

28-07-2015, 21:09
796
Компот із черешні та полуниці на зиму
Одним з лідерів за смаковими якостями серед компотів є компот з полуниці і черешні, а заготовивши його на зиму можна насолоджуватися прекрасним напоєм круглий рік. Для досягнення найбільш гармонійного поєднання краще брати ці ягоди в однакових пропорціях, а концентрацію і солодкість можна варіювати за своїм смаком.
Як правильно закрити на зиму компот з полуниці і черешні читайте нижче в нашій статті.
Консервування компоту з черешні та полуниці за таким рецептом передбачає одержання достатньо концентрованого напою, який перед вживанням потрібно розбавити кип'яченою водою по своєму смаку.

Рецепт літнього компоту з черешні та полуниці на зиму


Інгредієнти:
На одну трилітрову банку:

  • стиглі ягоди черешні – 550 г;

  • стиглі ягоди полуниці – 550 г;

  • цукровий пісок – 500 г;

  • вода очищена– 25 л.


  • Приготування
    Банку промиваємо содовим розчином, стерилізуємо на пару п'ятнадцять хвилин, і даємо просохнути. Полуницю і черешню перебираємо, позбавляємося від порченных і м'ятих ягід, обриваємо з полуниці чашолистки, а у черешні хвостики. Потім промиваємо ягідки в холодній воді, даємо стекти, і закладаємо в підготовлену раніше банку. Доводимо очищену воду в каструлі до кипіння, висипаємо цукровий пісок, варимо приблизно п'ять хвилин, і заливаємо отриманим сиропом наші ягоди. Робимо це акуратно і повільно, намагаючись не потрапляти окропом на стінки банки, щоб уникнути її розколу від перепаду температури. Потім відразу ж укупориваем її прокип'яченої кришкою і ставимо дном догори під теплу ковдру до повного охолодження.
    Дуже насиченим, з оригінальним і свіжим смаком виходить компот із черешні та полуниці, якщо в нього додати свіже яблуко і м'яту. Нижче рецепт такого напою на зиму.

    Компот із черешні, суниці і яблук з м'ятою


    Інгредієнти:
    На одну трилітрову банку:

  • стиглі ягоди черешні – 250 г;

  • стиглі ягоди полуниці – 250 г;

  • яблука – 200 г;
  • Компот із черешні та полуниці на зиму

  • гілочки м'яти – 2 шт.;

  • вода очищена– 25 л.


  • Приготування
    Полуниць і вишень перебираємо, очищаємо від хвостиків, гарненько промиваємо холодною водою і даємо стекти. Яблука обмиваємо, вирізаємо серцевину, ріжемо на дольки і складаємо в суху стерильну банку. Туди ж відправляємо ягоди і чисті гілочки м'яти. Воду підігріваємо до кипіння, висипаємо в неї цукровий пісок, проварюємо п'ять хвилин, і заливаємо отриманий сироп в банку. Тут же закатуємо стерильною кришкою і ставимо під ковдру кришечкою вниз до повного охолодження.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з малини на зиму без стерилізації
    Компот з малини на зиму без стерилізації
    Заготівля компоту на зиму без стерилізації, найбільш простий спосіб консервації, який дозволяє зберегти більше вітамінів за рахунок короткого часу
    Компот з білої черешні на зиму
    Компот з білої черешні на зиму
    У даній статті зібрані відразу кілька абсолютно різних рецептів компоту з білої черешні. Для тих, кому не до душі нудотна солодкість цієї ягоди, ми
    Компот із смородини на зиму
    Компот із смородини на зиму
    Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
    Компот з вишні і полуниці
    Компот з вишні і полуниці
    Ідеальне поєднання двох абсолютно різних смаків - кисленькой вишні і солодкої полуниці - такий компот точно нікого не залишить байдужим. Його варять
    Компот з полуниці на зиму без стерилізації
    Компот з полуниці на зиму без стерилізації
    Заготовивши компот з ягід полуниці, в поєднанні з іншими улюбленими плодами на ваш смак, ви зможете в холодну пору радувати близьких чудовим смаком
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.