Компот із смородини на зиму
Компот із смородини , заготовлений на зиму, буде прекрасним джерелом вітамінів та просто смачним напоєм. Смородину можна доповнювати смаком інших ягід або використовувати мікс різних її сортів.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
стиглі ягоди чорної смородини – 280 м;
стиглі ягоди червоної смородини – 280 м;
стиглі ягоди малини – 300 г;
цукровий пісок – 400 г;
вода – 23 л.
Приготування
Малину, чорну і червону смородину перебираємо, позбавляє від порченных і примятых ягід, промиваємо в холодній проточній воді і даємо стекти. Зелені хвостики на червоній смородині можна не прибирати. Потім пересипаємо їх у заздалегідь простерилизованную і висушену банку. Воду підігріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, проварюємо п'ять хвилин, і заливаємо отриманим киплячим сиропом ягоди в банку. Тут же закорковуємо їх стерильною кришкою, перевертаємо банку дном догори і залишаємо в такому положенні під ковдрою або пледом, поки повністю не охолоне.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
стиглі ягоди вишні – 350 г;
стиглі ягоди смородини (чорної або червоної) – 300 г;
цукровий пісок – 800 г;
вода фільтрована – 25 л.
Приготування
Ягідки вишні і смородини гарненько промиваємо проточною водою і просушуємо. Банку моєму содовим розчином, пропарюють над киплячою водою десять хвилин і просушуємо. Складаємо в неї підготовлені ягоди і заливаємо їх окропом фільтрованою водою і залишаємо на сім хвилин, прикривши стерильною кришкою. Потім воду повертаємо назад в каструлю, додаємо цукровий пісок з розрахунку приблизно чотириста грам на один літр або по своєму смаку і проварюємо сім хвилин. Тепер вже заливаємо сиропом ягідки в банку і закатуємо кришку. Перевертаємо банку кришкою вниз і поміщаємо під теплу ковдру для самостерилизации і до повного охолодження.
Узвар по цьому рецепту виходить досить концентрованим. Перед вживанням розбавляємо його за смаком кип'яченою водою.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди білої смородини – 250 г;
ягоди червоної смородини – 250 г;
цукровий пісок – 400 г;
вода – 25 л.
Приготування
Першим ділом готуємо посуд для консервування компоту. Банки промиваємо содовим розчином або гірчичним порошком і пропарюють над киплячою водою за десять хвилин кожну і просушуємо. Кришки складаємо в каструльку з киплячою водою і проварюємо п'ятнадцять хвилин.
Тепер займемося ягодами. Смородину за бажанням позбавляємо від хвостиків (можна цього не робити) складаємо в друшляк, промиваємо добряче водою і даємо стекти. Насипаємо ягоди в банки і заливаємо підігрітою до кипіння водою на сім хвилин. Потім воду зливаємо, додаємо цукровий пісок з розрахунку чотириста грам на два з половиною літри води і проварюємо п'ять хвилин. Розливаємо цукровий сироп по банкам і закочує їх кришками. Поміщаємо компот під теплу ковдру до повного охолодження, перевернувши кожну банку догори дном для самостерилизации.
Всі перераховані вище рецепти припускають заготівлю компоту з смородини на зиму без стерилізації. Для шанувальників стерилізованої консервації пропонуємо варіант нижче.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди білої смородини;
ягоди червоної смородини;
ягоди чорної смородини;
цукровий пісок;
вода очищена.
Приготування
Ягоди чорної, білої і червоної смородини, взяті в рівних пропорціях, промиваємо проточною холодною водою, просушуємо і укладаємо в чисті сухі банки, наповнюючи їх по плічка. Наливаємо в підходящу ємність воду, підігріваємо до кипіння і додаємо цукровий пісок з розрахунку сімсот грам на один літр. Проварюємо цукровий сироп п'ять хвилин, і заливаємо їм ягоди в банках. Прикриваємо банки кришками і поміщаємо в посудину з гарячою водою для стерилізації. Літрові банки витримуємо в киплячій воді десять, а трилітрові двадцять хвилин. Потім кришки закатуємо, банки перевертаємо догори дном. Коли охолонуть, прибираємо на зберігання.
Компот з малини та смородини на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Малину, чорну і червону смородину перебираємо, позбавляє від порченных і примятых ягід, промиваємо в холодній проточній воді і даємо стекти. Зелені хвостики на червоній смородині можна не прибирати. Потім пересипаємо їх у заздалегідь простерилизованную і висушену банку. Воду підігріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, проварюємо п'ять хвилин, і заливаємо отриманим киплячим сиропом ягоди в банку. Тут же закорковуємо їх стерильною кришкою, перевертаємо банку дном догори і залишаємо в такому положенні під ковдрою або пледом, поки повністю не охолоне.
Компот з вишні і смородини на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Ягідки вишні і смородини гарненько промиваємо проточною водою і просушуємо. Банку моєму содовим розчином, пропарюють над киплячою водою десять хвилин і просушуємо. Складаємо в неї підготовлені ягоди і заливаємо їх окропом фільтрованою водою і залишаємо на сім хвилин, прикривши стерильною кришкою. Потім воду повертаємо назад в каструлю, додаємо цукровий пісок з розрахунку приблизно чотириста грам на один літр або по своєму смаку і проварюємо сім хвилин. Тепер вже заливаємо сиропом ягідки в банку і закатуємо кришку. Перевертаємо банку кришкою вниз і поміщаємо під теплу ковдру для самостерилизации і до повного охолодження.
Узвар по цьому рецепту виходить досить концентрованим. Перед вживанням розбавляємо його за смаком кип'яченою водою.
Компот з білої і червоної смородини на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Першим ділом готуємо посуд для консервування компоту. Банки промиваємо содовим розчином або гірчичним порошком і пропарюють над киплячою водою за десять хвилин кожну і просушуємо. Кришки складаємо в каструльку з киплячою водою і проварюємо п'ятнадцять хвилин.
Тепер займемося ягодами. Смородину за бажанням позбавляємо від хвостиків (можна цього не робити) складаємо в друшляк, промиваємо добряче водою і даємо стекти. Насипаємо ягоди в банки і заливаємо підігрітою до кипіння водою на сім хвилин. Потім воду зливаємо, додаємо цукровий пісок з розрахунку чотириста грам на два з половиною літри води і проварюємо п'ять хвилин. Розливаємо цукровий сироп по банкам і закочує їх кришками. Поміщаємо компот під теплу ковдру до повного охолодження, перевернувши кожну банку догори дном для самостерилизации.
Всі перераховані вище рецепти припускають заготівлю компоту з смородини на зиму без стерилізації. Для шанувальників стерилізованої консервації пропонуємо варіант нижче.
Компот-концентрат з міксу смородини на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Ягоди чорної, білої і червоної смородини, взяті в рівних пропорціях, промиваємо проточною холодною водою, просушуємо і укладаємо в чисті сухі банки, наповнюючи їх по плічка. Наливаємо в підходящу ємність воду, підігріваємо до кипіння і додаємо цукровий пісок з розрахунку сімсот грам на один літр. Проварюємо цукровий сироп п'ять хвилин, і заливаємо їм ягоди в банках. Прикриваємо банки кришками і поміщаємо в посудину з гарячою водою для стерилізації. Літрові банки витримуємо в киплячій воді десять, а трилітрові двадцять хвилин. Потім кришки закатуємо, банки перевертаємо догори дном. Коли охолонуть, прибираємо на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із черешні та полуниці на зиму
Черешневий компот виходить досить нудною. Інша справа, якщо зварити його разом з ароматною полуницею - вийде дуже смачний напій зі збалансованим
Компот з вишні і полуниці
Ідеальне поєднання двох абсолютно різних смаків - кисленькой вишні і солодкої полуниці - такий компот точно нікого не залишить байдужим. Його варять
Компот із шовковиці без стерилізації
Шовковиця - корисна ягода, яку дуже часто незаслужено ігнорують. А адже з неї можна приготувати багато різних заготовок на зиму: від заморозки до
Компот із червоної смородини на зиму
Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
Компот з полуниці на зиму без стерилізації
Заготовивши компот з ягід полуниці, в поєднанні з іншими улюбленими плодами на ваш смак, ви зможете в холодну пору радувати близьких чудовим смаком
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити