Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з малини на зиму без стерилізації

Компот з малини на зиму без стерилізації

28-07-2015, 21:11
995
Компот з малини на зиму без стерилізації
З усіх способів консервування, заготівля компоту з малини на зиму без стерилізації найбільш простий і, водночас, зберігає більше вітамінів і корисних властивостей за рахунок мінімального часу термічної обробки ягід.
Нижче з наших рецептів ви зможете дізнатися, як закрити смачний компот з малини на зиму таким способом.

Рецепт компоту з малини на зиму


Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • ягоди малини – 300-400 г;

  • цукровий пісок – 03 кг;

  • вода очищена – приблизно 27 л.


  • Приготування
    Якщо ви збирали малину в своєму саду, вона чиста, і ви одразу ж після збору пускаєте її в переробку, то мити її немає необхідності. В інших випадках ягоди малини викладаємо в друшляк, кілька разів опускаємо в глибоку посуд з холодною водою, змиваючи, таким чином, забруднення, і даємо стекти.
    Потім перекладаємо ягідки у підготовлену заздалегідь вимиту і простерилизованную трилітрову банку, або в три літрових, і заливаємо потихеньку, щоб банка не лопнула, киплячим сиропом, який ми приготуємо, додавши у воду цукровий пісок, і проваримо п'ять хвилин. Тут же закатуємо стерильною кришкою і поміщаємо під ковдру і залишаємо на двадцять чотири години або до повного охолодження.
    Дуже цікавий компот, приготований на зиму із суміші ягід вишні і малини, які при поєднанні створюють неповторний дует смаку і аромату.

    Компот з малини та вишні з кісточками на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • ягоди вишні з кісточками – 1 кг;

  • ягоди малини – 100 г;

  • цукровий пісок – 03 кг;

  • вода очищена – приблизно 27 л.


  • Приготування
    Ягоди вишні промиваємо в проточній холодній воді, даємо стекти, і складаємо в чисту, простерилизованную банку. Туди ж відправляємо дбайливо промиті ягоди малини. Додаємо цукровий пісок, вливаємо трохи киплячої води, перемішуємо до розчинення цукру і доливаємо банку по плічка. Відразу ж скачуємо її прокип'яченої заздалегідь кришкою, перевертаємо догори дном і ставимо під теплу ковдру до повного охолодження.
    Чудово доповнюють один одного в компоті ароматна солодка малина і смородина, як чорна, так і червона, з яскраво вираженою кислинкою. Головне вибрати найбільш вдалі їх пропорції для гармонійного поєднання.

    Компот з малини та смородини на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • ягоди малини – 200 г;

  • ягоди смородини – 200 г;

  • цукровий пісок – 035 кг;

  • вода очищена – приблизно 27 л.


  • Приготування
    Свіжі ягідки малини промиваємо дбайливо в холодній воді і даємо стекти. Вимиті ягоди смородини (можна брати як червону, так і чорну смородину або їх суміш) закладаємо в чисту стерильну банку, туди ж відправляємо малину. Воду підігріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, проварюємо три-п'ять хвилин і тут же заливаємо отриманим сиропом ягідки в банку. Закатуємо прокип'яченої кришкою і поміщаємо під теплу ковдру, поки повністю не охолоне, приблизно на добу, перевернувши догори дном.
    Додавання ягід малини в компот з агрусу, врятує напій від досить нерадісного, одноманітного смаку і наситить його прекрасним ароматом і додасть вишуканості.

    Компот з малини та аґрусу на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • ягоди малини – 200 г;
  • Компот з малини на зиму без стерилізації

  • ягоди агрусу – 200 г;

  • цукровий пісок – 035 кг;

  • вода очищена – приблизно 27 л.


  • Приготування
    Агрус промиваємо в проточній холодній воді, а малину, опустивши друшляк з ягодою в ємність з водою. Даємо стекти, і укладаємо в підготовлену чисту і простерилизованную банку. З води і цукрового піску готуємо сироп, проварюємо його три хвилини і заливаємо потроху в банку, заповнивши її по плічка. Тут же укупориваем стерильною кришкою, перевертаємо догори дном і закутуємо чим-небудь теплим до повного остигання, у середньому на добу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із черешні та полуниці на зиму
    Компот із черешні та полуниці на зиму
    Черешневий компот виходить досить нудною. Інша справа, якщо зварити його разом з ароматною полуницею - вийде дуже смачний напій зі збалансованим
    Компот із смородини на зиму
    Компот із смородини на зиму
    Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
    Компот з вишні і полуниці
    Компот з вишні і полуниці
    Ідеальне поєднання двох абсолютно різних смаків - кисленькой вишні і солодкої полуниці - такий компот точно нікого не залишить байдужим. Його варять
    Компот з полуниці на зиму без стерилізації
    Компот з полуниці на зиму без стерилізації
    Заготовивши компот з ягід полуниці, в поєднанні з іншими улюбленими плодами на ваш смак, ви зможете в холодну пору радувати близьких чудовим смаком
    Компот з малини на зиму
    Компот з малини на зиму
    Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити