Компот з малини на зиму без стерилізації
З усіх способів консервування, заготівля компоту з малини на зиму без стерилізації найбільш простий і, водночас, зберігає більше вітамінів і корисних властивостей за рахунок мінімального часу термічної обробки ягід.
Нижче з наших рецептів ви зможете дізнатися, як закрити смачний компот з малини на зиму таким способом.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди малини – 300-400 г;
цукровий пісок – 03 кг;
вода очищена – приблизно 27 л.
Приготування
Якщо ви збирали малину в своєму саду, вона чиста, і ви одразу ж після збору пускаєте її в переробку, то мити її немає необхідності. В інших випадках ягоди малини викладаємо в друшляк, кілька разів опускаємо в глибоку посуд з холодною водою, змиваючи, таким чином, забруднення, і даємо стекти.
Потім перекладаємо ягідки у підготовлену заздалегідь вимиту і простерилизованную трилітрову банку, або в три літрових, і заливаємо потихеньку, щоб банка не лопнула, киплячим сиропом, який ми приготуємо, додавши у воду цукровий пісок, і проваримо п'ять хвилин. Тут же закатуємо стерильною кришкою і поміщаємо під ковдру і залишаємо на двадцять чотири години або до повного охолодження.
Дуже цікавий компот, приготований на зиму із суміші ягід вишні і малини, які при поєднанні створюють неповторний дует смаку і аромату.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди вишні з кісточками – 1 кг;
ягоди малини – 100 г;
цукровий пісок – 03 кг;
вода очищена – приблизно 27 л.
Приготування
Ягоди вишні промиваємо в проточній холодній воді, даємо стекти, і складаємо в чисту, простерилизованную банку. Туди ж відправляємо дбайливо промиті ягоди малини. Додаємо цукровий пісок, вливаємо трохи киплячої води, перемішуємо до розчинення цукру і доливаємо банку по плічка. Відразу ж скачуємо її прокип'яченої заздалегідь кришкою, перевертаємо догори дном і ставимо під теплу ковдру до повного охолодження.
Чудово доповнюють один одного в компоті ароматна солодка малина і смородина, як чорна, так і червона, з яскраво вираженою кислинкою. Головне вибрати найбільш вдалі їх пропорції для гармонійного поєднання.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди малини – 200 г;
ягоди смородини – 200 г;
цукровий пісок – 035 кг;
вода очищена – приблизно 27 л.
Приготування
Свіжі ягідки малини промиваємо дбайливо в холодній воді і даємо стекти. Вимиті ягоди смородини (можна брати як червону, так і чорну смородину або їх суміш) закладаємо в чисту стерильну банку, туди ж відправляємо малину. Воду підігріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, проварюємо три-п'ять хвилин і тут же заливаємо отриманим сиропом ягідки в банку. Закатуємо прокип'яченої кришкою і поміщаємо під теплу ковдру, поки повністю не охолоне, приблизно на добу, перевернувши догори дном.
Додавання ягід малини в компот з агрусу, врятує напій від досить нерадісного, одноманітного смаку і наситить його прекрасним ароматом і додасть вишуканості.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди малини – 200 г;
ягоди агрусу – 200 г;
цукровий пісок – 035 кг;
вода очищена – приблизно 27 л.
Приготування
Агрус промиваємо в проточній холодній воді, а малину, опустивши друшляк з ягодою в ємність з водою. Даємо стекти, і укладаємо в підготовлену чисту і простерилизованную банку. З води і цукрового піску готуємо сироп, проварюємо його три хвилини і заливаємо потроху в банку, заповнивши її по плічка. Тут же укупориваем стерильною кришкою, перевертаємо догори дном і закутуємо чим-небудь теплим до повного остигання, у середньому на добу.
Нижче з наших рецептів ви зможете дізнатися, як закрити смачний компот з малини на зиму таким способом.
Рецепт компоту з малини на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Якщо ви збирали малину в своєму саду, вона чиста, і ви одразу ж після збору пускаєте її в переробку, то мити її немає необхідності. В інших випадках ягоди малини викладаємо в друшляк, кілька разів опускаємо в глибоку посуд з холодною водою, змиваючи, таким чином, забруднення, і даємо стекти.
Потім перекладаємо ягідки у підготовлену заздалегідь вимиту і простерилизованную трилітрову банку, або в три літрових, і заливаємо потихеньку, щоб банка не лопнула, киплячим сиропом, який ми приготуємо, додавши у воду цукровий пісок, і проваримо п'ять хвилин. Тут же закатуємо стерильною кришкою і поміщаємо під ковдру і залишаємо на двадцять чотири години або до повного охолодження.
Дуже цікавий компот, приготований на зиму із суміші ягід вишні і малини, які при поєднанні створюють неповторний дует смаку і аромату.
Компот з малини та вишні з кісточками на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Ягоди вишні промиваємо в проточній холодній воді, даємо стекти, і складаємо в чисту, простерилизованную банку. Туди ж відправляємо дбайливо промиті ягоди малини. Додаємо цукровий пісок, вливаємо трохи киплячої води, перемішуємо до розчинення цукру і доливаємо банку по плічка. Відразу ж скачуємо її прокип'яченої заздалегідь кришкою, перевертаємо догори дном і ставимо під теплу ковдру до повного охолодження.
Чудово доповнюють один одного в компоті ароматна солодка малина і смородина, як чорна, так і червона, з яскраво вираженою кислинкою. Головне вибрати найбільш вдалі їх пропорції для гармонійного поєднання.
Компот з малини та смородини на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Свіжі ягідки малини промиваємо дбайливо в холодній воді і даємо стекти. Вимиті ягоди смородини (можна брати як червону, так і чорну смородину або їх суміш) закладаємо в чисту стерильну банку, туди ж відправляємо малину. Воду підігріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, проварюємо три-п'ять хвилин і тут же заливаємо отриманим сиропом ягідки в банку. Закатуємо прокип'яченої кришкою і поміщаємо під теплу ковдру, поки повністю не охолоне, приблизно на добу, перевернувши догори дном.
Додавання ягід малини в компот з агрусу, врятує напій від досить нерадісного, одноманітного смаку і наситить його прекрасним ароматом і додасть вишуканості.
Компот з малини та аґрусу на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Агрус промиваємо в проточній холодній воді, а малину, опустивши друшляк з ягодою в ємність з водою. Даємо стекти, і укладаємо в підготовлену чисту і простерилизованную банку. З води і цукрового піску готуємо сироп, проварюємо його три хвилини і заливаємо потроху в банку, заповнивши її по плічка. Тут же укупориваем стерильною кришкою, перевертаємо догори дном і закутуємо чим-небудь теплим до повного остигання, у середньому на добу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із черешні та полуниці на зиму
Черешневий компот виходить досить нудною. Інша справа, якщо зварити його разом з ароматною полуницею - вийде дуже смачний напій зі збалансованим
Компот із смородини на зиму
Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
Компот з вишні і полуниці
Ідеальне поєднання двох абсолютно різних смаків - кисленькой вишні і солодкої полуниці - такий компот точно нікого не залишить байдужим. Його варять
Компот з полуниці на зиму без стерилізації
Заготовивши компот з ягід полуниці, в поєднанні з іншими улюбленими плодами на ваш смак, ви зможете в холодну пору радувати близьких чудовим смаком
Компот з малини на зиму
Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити