З усіх способів консервування, заготівля компоту з малини на зиму без стерилізації найбільш простий і, водночас, зберігає більше вітамінів і корисних властивостей за рахунок мінімального часу термічної обробки ягід.
Нижче з наших рецептів ви зможете дізнатися, як закрити смачний компот з малини на зиму таким способом.
Рецепт компоту з малини на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди малини – 300-400 г; цукровий пісок – 03 кг; вода очищена – приблизно 27 л. Приготування Якщо ви збирали малину в своєму саду, вона чиста, і ви одразу ж після збору пускаєте її в переробку, то мити її немає необхідності. В інших випадках ягоди малини викладаємо в друшляк, кілька разів опускаємо в глибоку посуд з холодною водою, змиваючи, таким чином, забруднення, і даємо стекти.
Потім перекладаємо ягідки у підготовлену заздалегідь вимиту і простерилизованную трилітрову банку, або в три літрових, і заливаємо потихеньку, щоб банка не лопнула, киплячим сиропом, який ми приготуємо, додавши у воду цукровий пісок, і проваримо п'ять хвилин. Тут же закатуємо стерильною кришкою і поміщаємо під ковдру і залишаємо на двадцять чотири години або до повного охолодження.
Дуже цікавий компот, приготований на зиму із суміші ягід вишні і малини, які при поєднанні створюють неповторний дует смаку і аромату.
Компот з малини та вишні з кісточками на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди вишні з кісточками – 1 кг; ягоди малини – 100 г; цукровий пісок – 03 кг; вода очищена – приблизно 27 л. Приготування Ягоди вишні промиваємо в проточній холодній воді, даємо стекти, і складаємо в чисту, простерилизованную банку. Туди ж відправляємо дбайливо промиті ягоди малини. Додаємо цукровий пісок, вливаємо трохи киплячої води, перемішуємо до розчинення цукру і доливаємо банку по плічка. Відразу ж скачуємо її прокип'яченої заздалегідь кришкою, перевертаємо догори дном і ставимо під теплу ковдру до повного охолодження.
Чудово доповнюють один одного в компоті ароматна солодка малина і смородина, як чорна, так і червона, з яскраво вираженою кислинкою. Головне вибрати найбільш вдалі їх пропорції для гармонійного поєднання.
Компот з малини та смородини на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди малини – 200 г; ягоди смородини – 200 г; цукровий пісок – 035 кг; вода очищена – приблизно 27 л. Приготування Свіжі ягідки малини промиваємо дбайливо в холодній воді і даємо стекти. Вимиті ягоди смородини (можна брати як червону, так і чорну смородину або їх суміш) закладаємо в чисту стерильну банку, туди ж відправляємо малину. Воду підігріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, проварюємо три-п'ять хвилин і тут же заливаємо отриманим сиропом ягідки в банку. Закатуємо прокип'яченої кришкою і поміщаємо під теплу ковдру, поки повністю не охолоне, приблизно на добу, перевернувши догори дном.
Додавання ягід малини в компот з агрусу, врятує напій від досить нерадісного, одноманітного смаку і наситить його прекрасним ароматом і додасть вишуканості.
Компот з малини та аґрусу на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на одну трилітрову банку:
ягоди малини – 200 г; ягоди агрусу – 200 г; цукровий пісок – 035 кг; вода очищена – приблизно 27 л. Приготування Агрус промиваємо в проточній холодній воді, а малину, опустивши друшляк з ягодою в ємність з водою. Даємо стекти, і укладаємо в підготовлену чисту і простерилизованную банку. З води і цукрового піску готуємо сироп, проварюємо його три хвилини і заливаємо потроху в банку, заповнивши її по плічка. Тут же укупориваем стерильною кришкою, перевертаємо догори дном і закутуємо чим-небудь теплим до повного остигання, у середньому на добу.