Одним з лідерів за смаковими якостями серед компотів є компот з полуниці і черешні, а заготовивши його на зиму можна насолоджуватися прекрасним напоєм круглий рік. Для досягнення найбільш гармонійного поєднання краще брати ці ягоди в однакових пропорціях, а концентрацію і солодкість можна варіювати за своїм смаком.
Як правильно закрити на зиму компот з полуниці і черешні читайте нижче в нашій статті.
Консервування компоту з черешні та полуниці за таким рецептом передбачає одержання достатньо концентрованого напою, який перед вживанням потрібно розбавити кип'яченою водою по своєму смаку.
Рецепт літнього компоту з черешні та полуниці на зиму
Інгредієнти: На одну трилітрову банку:
стиглі ягоди черешні – 550 г; стиглі ягоди полуниці – 550 г; цукровий пісок – 500 г; вода очищена– 25 л. Приготування Банку промиваємо содовим розчином, стерилізуємо на пару п'ятнадцять хвилин, і даємо просохнути. Полуницю і черешню перебираємо, позбавляємося від порченных і м'ятих ягід, обриваємо з полуниці чашолистки, а у черешні хвостики. Потім промиваємо ягідки в холодній воді, даємо стекти, і закладаємо в підготовлену раніше банку. Доводимо очищену воду в каструлі до кипіння, висипаємо цукровий пісок, варимо приблизно п'ять хвилин, і заливаємо отриманим сиропом наші ягоди. Робимо це акуратно і повільно, намагаючись не потрапляти окропом на стінки банки, щоб уникнути її розколу від перепаду температури. Потім відразу ж укупориваем її прокип'яченої кришкою і ставимо дном догори під теплу ковдру до повного охолодження.
Дуже насиченим, з оригінальним і свіжим смаком виходить компот із черешні та полуниці, якщо в нього додати свіже яблуко і м'яту. Нижче рецепт такого напою на зиму.
Компот із черешні, суниці і яблук з м'ятою
Інгредієнти: На одну трилітрову банку:
стиглі ягоди черешні – 250 г; стиглі ягоди полуниці – 250 г; яблука – 200 г; гілочки м'яти – 2 шт.; вода очищена– 25 л. Приготування Полуниць і вишень перебираємо, очищаємо від хвостиків, гарненько промиваємо холодною водою і даємо стекти. Яблука обмиваємо, вирізаємо серцевину, ріжемо на дольки і складаємо в суху стерильну банку. Туди ж відправляємо ягоди і чисті гілочки м'яти. Воду підігріваємо до кипіння, висипаємо в неї цукровий пісок, проварюємо п'ять хвилин, і заливаємо отриманий сироп в банку. Тут же закатуємо стерильною кришкою і ставимо під ковдру кришечкою вниз до повного охолодження.