Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з персиків з кісточкою

Компот з персиків з кісточкою

30-07-2015, 21:43
2 392
Компот з персиків з кісточкою
Персик - південний плід, що володіє чудовим ароматом і неповторним смаком. Він має ніжну і соковиту м'якоть, багату вітамінами і корисними речовинами.
З персиків можна приготувати дуже смачний компот . Плоди для нього можна брати як з кісточкою, так і без неї. Але досягти воістину насиченого напою, з легким відтінком мигдалю, можна в компоті з персиків з кісточкою. Також приділивши трохи часу влітку, ви можете цілий рік насолоджуватися вишуканим смаком цього плоду і напою з нього, заготовивши компот на зиму.

Як варити компот з персиків з кісточкою на зиму?


Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • персики з кісточкою – 16 кг;

  • цукровий пісок – 045 кг;

  • вода фільтрована – 23 л.


  • Приготування
    Для консервування компоту з персиків на зиму придатні ароматні, стиглі і, разом з тим, досить пружні плоди. Вибравши гідні екземпляри, промиваємо їх дуже ретельно, намагаючись прибрати максимум притаманною їм ворсистості, і даємо просохнути.
    Банки промиваємо содовим розчином і гарячою водою, а потім пропарюють над киплячою водою за десять хвилин. Укладаємо в них підготовлені персики, заповнюючи «по плечики». Фільтровану воду підігріваємо до кипіння, заливаємо плоди, прикриваємо банки стерильними кришками і залишаємо на двадцять хвилин, прикривши ковдрою.
    Після закінчення часу рідину зливаємо назад в каструлю, додаємо цукровий пісок і підігріваємо до кипіння. Отриманим цукровим сиропом наповнюємо банки, закатуємо кришками і ставимо під теплу ковдру для самостерилизации і до охолодження, перевернувши банки догори дном.
    Такий компотик перед вживанням необхідно розбавити за смаком кип'яченою водою, так як він виходить досить концентрованим.

    Як приготувати компот з персиків з кісточкою в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • персики з кісточкою – 1 кг;
  • Компот з персиків з кісточкою

  • цукровий пісок – 04 кг;

  • лимонна кислота – за смаком;

  • вода фільтрована – 3 л.


  • Приготування
    Персики гарненько промиваємо, намагаючись змити максимум ворсу, і складаємо в ємність мультиварки, вливаємо фільтровану воду, додаємо цукровий пісок і щіпку лимонної кислоти. Для приготування компоту підходять режими «Варка на пару» і «Гасіння». Час приготування двадцять-тридцять хвилин, залежно від розміру плодів. Десять-п'ятнадцять хвилин витримуємо компот в режимі підігрів, розливаємо по ємностей і охолоджуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з аличі на зиму
    Компот з аличі на зиму
    Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
    Компот з кабачків і аличі
    Компот з кабачків і аличі
    Поєднавши кисленькую аличу з нейтральним кабачком, отримаємо напій, який за смаком нагадає солодкий ананасовий сироп. М'якоть овочу в цьому компоті
    Компот із черешні та полуниці на зиму
    Компот із черешні та полуниці на зиму
    Черешневий компот виходить досить нудною. Інша справа, якщо зварити його разом з ароматною полуницею - вийде дуже смачний напій зі збалансованим
    Компот із смородини на зиму
    Компот із смородини на зиму
    Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.
    Компот з персиків на зиму
    Компот з персиків на зиму
    Персики - яскраві, соковиті сезонні фрукти. І компот з них виходить таким же сонячним. Напій дуже смачний як гаряче, так і охолоджений, але ми
    Компот з персиків
    Компот з персиків
    Компот можна готувати з різних ягід і фруктів. Вони можуть замороженими, сушеними або свіжими. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами