Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з персиків на зиму

Компот з персиків на зиму

28-07-2015, 21:04
1 786
Компот з персиків на зиму
Персик – смачний фрукт. Яскравий, солодкий, сонячний. Нижче мова піде про те, як приготувати компот з персиків на зиму. Роблячи такі заготовки, ми ніби зберігаємо шматочок літа і сонечка. Компот, та й самі персики виходять дуже смачними. Взимку вони припадуть як не можна до речі.

Компот з персиків з кісточкою


Інгредієнти:

  • невеликі персики – 5 -7 шт.;

  • вода;

  • цукровий пісок – 350-400 р.


  • Приготування
    Персики гарненько миємо і поміщаємо їх у банку, яку попередньо витримали над парою. Всипаємо цукор і вливаємо окріп. Тепер в підходящу для стерилізації каструлю вливаємо воду. Її повинно бути стільки, щоб банку була у воді приблизно на 2/3. На дно обов'язково укладаємо шматочок пишною тканини. І вже на неї поміщаємо банку, накривши її прокип'яченої жерстяної кришкою. Без тканинної прошарку скло буде стикатися з каструлею і після закипання рідини може лопнути. Отже, після того, як вода в каструлі закипить, витримуємо компот в ній 15 хвилин. Після цього банку акуратно дістаємо і відразу ж закатуємо. Потім перевертаємо, якщо раптом виділяються краплі рідини, то кришку потрібно закатати ще раз. Після цього банки з компотом ставимо догори дном, вкриваємо чимось теплим і залишаємо до охолодження. А вже після цього їх можна перевертати і відправити на зберігання. До речі, приготовані таким чином компоти можна зберігати не тільки в погребі. Вони чудово зберігаються при кімнатній температурі.

    Компот з персиків без кісточок


    Інгредієнти:

  • персики середньої величини;

  • цукор – 350-450 г;

  • кислота лимонна – 3 р.


  • Приготування
    Кількість цукру і лимонки в рецепті вказано з розрахунку на 1 літр води.
    Персики миємо, обсушуємо і ділимо їх на 2 половинки, видаляючи кісточки. Щільно укладаємо їх у 15 літрові банки зрізом вниз. Тепер вимірюємо, скільки води піде в 1 банку з персиками. Множимо на кількість банок і віднімаємо 300 мл Потрібну кількість води виливаємо в каструлю. Після закипання всипаємо цукор і лимонну кислоту. Киплячим сиропом заливаємо персики. Прикриваємо банки прокип'яченими кришечками і ставимо їх у каструлю з водою. Банки повинні бути на 3/4 занурені у воду. А під банками обов'язково повинна бути тканинна прошарок. Після закипання води в каструлі стерилізуємо банки 15 хвилин. Потім акуратно виймаємо і швиденько закатуємо. Також можна використовувати загвинчуються кришками. Готові банки з компотом перевертаємо і залишаємо до охолодження. А потім вже ставимо в комору на зберігання. Отриманий концентрований компот перед вживанням потрібно додатково розбавляти кип'яченою водою.

    Компот з персиків на зиму – простий рецепт


    Інгредієнти:

  • персики;

  • цукор – 300 г;

  • вода – 1 літр.


  • Приготування
    Банки попередньо моєму з содою або сухою гірчицею, а потім стерилізуємо або хоча б обдаємо окропом. Далі персики
    Компот з персиків на зиму
    перебираємо і ретельно миємо. Бланшируем їх, зануривши приблизно на 1 хвилину в окріп. Після цього відразу ж опускаємо їх у холодну воду. Завдяки такій процедурі шкірка з персиків зніметься дуже швидко і легко. Очищені персики поміщаємо в банки і вливаємо окріп. Накриваємо прокип'яченими кришками. Хвилин через 15-20 воду з банок зливаємо в каструлю, додаємо цукор з розрахунку 300 г на 1 літр води. Даємо сиропу закипіти і заливаємо їм персики в банках. Закочує банки кришками, відразу ж перевертаємо, прикриваємо теплою ковдрою і даємо охолонути. Зберігати такий узвар можна близько року при кімнатній температурі. Компот з персиків без стерилізації виходить дуже насиченим і солодким, тому взимку його додатково можна розводити водою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з полуниці з м'ятою на зиму
    Компот з полуниці з м'ятою на зиму
    Існує дуже велика кількість різновидів компоту з полуниці. Сам по собі цей напій дуже смачний і ароматний, але ми підемо далі і додамо в основний
    Компот із шовковиці без стерилізації
    Компот із шовковиці без стерилізації
    Шовковиця - корисна ягода, яку дуже часто незаслужено ігнорують. А адже з неї можна приготувати багато різних заготовок на зиму: від заморозки до
    Консервовані персики
    Консервовані персики
    Персик по праву можна вважати королем серед фруктів, які ростуть у нашому регіоні, ось тільки влада насолодитися його дивовижним смаком у нас, на
    Персики в сиропі на зиму
    Персики в сиропі на зиму
    Персики - смачний і корисний фрукт, який можна додавати в різні десерти, робити сік, варення і т. д. І сьогодні ми розповімо, як приготувати персики
    Компот з айви
    Компот з айви
    Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити