Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Персики в сиропі на зиму

Персики в сиропі на зиму

16-03-2015, 12:27
19 504
Персики в сиропі на зиму
Літо дарує нам неймовірну кількість ягід і фруктів. Але адже і потім хочеться смачних і корисних ласощів. А щоб і взимку можна було потішити себе фруктами, потрібно зробити влітку заготовки. Зараз ми розповімо, як приготувати персики в сиропі. Виходить неймовірно смачний продукт. Самі персики можна додавати в різноманітні десерти або просто так їсти. А сироп відмінно підходить для просочення тортів . Загалом, приготуйте, не пошкодуєте!

Рецепт персиків в сиропі


Інгредієнти:

  • свіжі персики - 15 кг;

  • лимонна кислота - 1 ч. ложка;

  • цукор - 200 г;

  • вода - 18 л.


  • Приготування
    Персики ретельно миємо й обсушуємо. Ділимо їх на половинки, видаляємо кісточку. Наповнюємо половинками підготовлені банки. Заливаємо окропом персики і залишаємо хвилин на 25-30. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо цукор і лимонну кислоту, доводимо рідину до кипіння. Отриманим сиропом заливаємо персики і відразу ж закатуємо. Перевертаємо банки догори дном і закутуємо ковдрою. Залишаємо так до повного охолодження. Зберігати такі персики можна просто в коморі.

    Консервовані персики в сиропі


    Інгредієнти:

  • персики - 1 кг;

  • цукор - 700 р.


  • Приготування
    Цілі вимиті персики занурюємо в киплячу воду хвилини на 3 потім виймаємо, заливаємо холодною водою також на 3 хвилини, а потім перекладаємо в друшляк, щоб стекла рідина. І тепер легко зчищаємо з персиків шкірку. Укладаємо персики в банки, пересипаючи їх цукром. Вливаємо окріп «по плечики» банок і накриваємо їх кришками.
    Встановлюємо банки в широку каструлю, на дні якої простелена серветку або рушник. Рівень каструлі у воді повинен бути таким же, як і в банках. Літрові банки стерилізуємо 15 хвилин. За час стерилізації цукор в банках розчиниться, і вийдуть персики в сиропі. По закінченню потрібного часу банки витягуємо з каструлі і відразу ж закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо годин на 10.

    Рецепт консервованих персиків в сиропі


    Інгредієнти:

  • персики - 2 кг;

  • цукор - 500 г;

  • вода - 15 л;

  • лимон - половинка.


  • Приготування
    Персики ділимо навпіл і видаляємо у них кісточки. Для цього ріжемо персик уздовж ребра кісточки, а потім прокручуємо половинки в протилежні один одному боки. Персики можна закривати як з шкіркою, так і без неї. Тут виключно справа смаку.
    У каструлю вливаємо воду, додаємо в неї сік лимона і цукор. Ставимо на вогонь до розчинення цукру. Коли сироп стане однорідним, викладаємо в нього половинки персиків, накриваємо каструлю кришкою і даємо персикам закипіти. Після цього викладаємо їх в стерильні банки, заливаємо сиропом і закриваємо кришками. Ставимо охолоджуватися консервовані персики попередньо перевернувши банки догори дном.

    Персики половинки в сиропі


    Інгредієнти:

  • персики - 4 кг;

  • вода;

  • цукор (1 склянка цукру на 2 склянки води).


  • Приготування
    Персики очистити від шкірки, для цього спочатку на півхвилини опускаємо персики в окріп, а потім відразу ж занурюємо їх у холодну воду. Після такої процедури шкірка знімається дуже легко. Ріжемо персики навпіл і видаляємо кісточку.
    Персики в сиропі на зиму
    Щільно укладаємо підготовлені половинки персиків в стерильні банки. З такої кількості персиків виходить 7 літрових банок.
    Готуємо сироп: 3 склянки цукру заливаємо 6 склянками води. Доводимо сироп до кипіння і заливаємо їм персики, не доливаючи до краю близько 2 див. Прикриваємо банки кришками, встановлюємо їх на водяну баню хвилин на 30 а потім зафарбовуємо. Перевертаємо банки з персиками в сиропі і залишаємо до охолодження, обгорнувши їх ковдрою або великим махровим рушником.
    Смачні, а головне натуральні фрукти взимку вам забезпечені!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепти салатів з персиками
    Рецепти салатів з персиками
    Персики - це чудовий і дуже корисний фрукт, який додають в багато страви, найчастіше в десерти. Але виявляється, що персики добре додавати в різні
    Консервовані персики
    Консервовані персики
    Персик по праву можна вважати королем серед фруктів, які ростуть у нашому регіоні, ось тільки влада насолодитися його дивовижним смаком у нас, на
    Варення з персиків
    Варення з персиків
    Варення з персиків по праву можна вважати делікатесом, адже варення з таким дивно приємним смаком у нас не прийнято їсти кожен день. Пропонуємо вашій
    Персиковий лікер
    Персиковий лікер
    Персиковий лікер - це смачний і ніжний напій, який по достоїнству оцінять дами. А ми вам зараз розповімо, як його швидко і просто приготувати в
    Компот з айви
    Компот з айви
    Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій
    Компот з персиків
    Компот з персиків
    Компот можна готувати з різних ягід і фруктів. Вони можуть замороженими, сушеними або свіжими. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами