Консервовані персики
Пам'ятаєте момент в книзі «Малюк і Карлсон», коли останній чесно поділив персик - сам з'їв фрукт, а Малюкові кісточку залишив? Воно і зрозуміло, мало хто здатний утриматися від поїдання цієї смакоти. А якщо зробити з персиків заготовки, то наминати за обидві щоки їх можна буде і взимку. Ви не знаєте, як законсервувати персики так, щоб вони припали до смаку всій вашій родині? Тоді саме час прочитати рецепти приготування цих консервованих фруктів у власному соку або солодкому сиропі.
Почнемо розбиратися, як консервувати персики з приготування компоту, бо це просто і смачно. Та й цілі фрукти в банках красиво виглядають.
Інгредієнти:
персики - 1 кг;
вода - 1 л;
цукор - 350 г;
лимонна кислота - 3 р.
Приготування
Персики (краще невеликі) миємо і щільно укладаємо в простерилізовані банки. Змішуємо цукор з водою і лимонною кислотою, доводимо до кипіння і заливаємо сиропом персики. Накриваємо банки кришками і поміщаємо в каструлю з гарячою водою. Пастеризуем компот при температурі 85°с. Якщо трилітрова банка, то їй буде потрібно 35 хвилин, дволітрову банку потрібно пастеризувати 25-30 хвилин, а літрову - 15-20 хвилин. Далі банки і закатуємо ставимо наші закрутки з персиків денцем вгору, залишаючи так до повного охолодження.
Як закрутити компот ми розібралися, але можна закатати персики і без зайвої рідини. Наприклад, зробити їх зацукрованими.
Інгредієнти:
персики - 1 кг;
цукор - 15 кг.
Приготування
Стиглі і тверді (це важливо!) персики бланшируем 30 секунд в окропі. Потім знімаємо з них шкірку і видаляємо кісточку. Персики нарізаємо шматочками і складаємо в емальовану каструлю. Заливаємо фрукти водою, доводимо до кипіння і варимо хвилин 5-8. Потім воду зливаємо і пересипаємо персики цукром. В такому стані їх потрібно залишити на 48 годин. Після нагріваємо масу до кипіння, розкладаємо персики по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Такі персики потрібно зберігати в прохолодному місці.
Якщо звичайний компот варити для вас дуже просто, то спробуйте зробити консервовані персики в пряному маринаді за цим рецептом.
Інгредієнти:
персики - 4 кг;
оцет (6%) - 500 мл;
вода - 2 л;
гвоздика - 10 бутонів;
цукор - 11 кг;
кориця - 1 ч. ложка.
Приготування
Стиглі і тверді персики промиваємо в холодній воді, обсушуємо паперовим рушником і проколюємо зубочисткою. У сухі стерилізовані банки кладемо спеції і щільно укладаємо персики. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Проціджуємо сироп через марлю, складену в декілька шарів, і нагріваємо рідину до 85-90°С. Додаємо в сироп, оцет і заливаємо цим гарячим маринадом персики. Банки накриваємо металевими кришками і ставимо в ємність з гарячою водою на 35-40 хвилин при 90°С, для пастеризації. Закочує банки і залишаємо охолоджуватися в перевернутому стані.
Для кожної сучасної людини важливо, щоб їжа була не тільки смачною, але і корисною. А тому цікаво знати, чи є що-небудь корисне в персиках після їх консервації. Калорійність консервованих персиків невисока - 60 ккал у 100 грамах продукту. Що стосується користі, то тут все залежить від способу консервації - чим вище температура, тим менше корисних властивостей залишається в персиках. Тому краще консервувати персики при температурі нижче 100°С. А корисного в цих смачних фруктах чимало - це і клітковина, необхідна для травлення, і вітаміни (А, Е, РР, С, К і вітаміни групи В). Також у складі персика є лимонна, яблучна і винна кислота. А ще у персика є необхідні організму мінерали: залізо, фосфор, калій, магній, цинк, мідь, марганець і селен.
Компот з персиків на зиму
Почнемо розбиратися, як консервувати персики з приготування компоту, бо це просто і смачно. Та й цілі фрукти в банках красиво виглядають.
Інгредієнти:
Приготування
Персики (краще невеликі) миємо і щільно укладаємо в простерилізовані банки. Змішуємо цукор з водою і лимонною кислотою, доводимо до кипіння і заливаємо сиропом персики. Накриваємо банки кришками і поміщаємо в каструлю з гарячою водою. Пастеризуем компот при температурі 85°с. Якщо трилітрова банка, то їй буде потрібно 35 хвилин, дволітрову банку потрібно пастеризувати 25-30 хвилин, а літрову - 15-20 хвилин. Далі банки і закатуємо ставимо наші закрутки з персиків денцем вгору, залишаючи так до повного охолодження.
Зацукровані персики
Як закрутити компот ми розібралися, але можна закатати персики і без зайвої рідини. Наприклад, зробити їх зацукрованими.
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі і тверді (це важливо!) персики бланшируем 30 секунд в окропі. Потім знімаємо з них шкірку і видаляємо кісточку. Персики нарізаємо шматочками і складаємо в емальовану каструлю. Заливаємо фрукти водою, доводимо до кипіння і варимо хвилин 5-8. Потім воду зливаємо і пересипаємо персики цукром. В такому стані їх потрібно залишити на 48 годин. Після нагріваємо масу до кипіння, розкладаємо персики по стерилізованим банкам і закатуємо кришками. Такі персики потрібно зберігати в прохолодному місці.
Консервовані персики в маринаді
Якщо звичайний компот варити для вас дуже просто, то спробуйте зробити консервовані персики в пряному маринаді за цим рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Стиглі і тверді персики промиваємо в холодній воді, обсушуємо паперовим рушником і проколюємо зубочисткою. У сухі стерилізовані банки кладемо спеції і щільно укладаємо персики. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Проціджуємо сироп через марлю, складену в декілька шарів, і нагріваємо рідину до 85-90°С. Додаємо в сироп, оцет і заливаємо цим гарячим маринадом персики. Банки накриваємо металевими кришками і ставимо в ємність з гарячою водою на 35-40 хвилин при 90°С, для пастеризації. Закочує банки і залишаємо охолоджуватися в перевернутому стані.
Користь та поживна цінність консервованих персиків
Для кожної сучасної людини важливо, щоб їжа була не тільки смачною, але і корисною. А тому цікаво знати, чи є що-небудь корисне в персиках після їх консервації. Калорійність консервованих персиків невисока - 60 ккал у 100 грамах продукту. Що стосується користі, то тут все залежить від способу консервації - чим вище температура, тим менше корисних властивостей залишається в персиках. Тому краще консервувати персики при температурі нижче 100°С. А корисного в цих смачних фруктах чимало - це і клітковина, необхідна для травлення, і вітаміни (А, Е, РР, С, К і вітаміни групи В). Також у складі персика є лимонна, яблучна і винна кислота. А ще у персика є необхідні організму мінерали: залізо, фосфор, калій, магній, цинк, мідь, марганець і селен.
Рекомендуємо добрі рецепти
Консервовані абрикоси
Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас
Персики в сиропі на зиму
Персики - смачний і корисний фрукт, який можна додавати в різні десерти, робити сік, варення і т. д. І сьогодні ми розповімо, як приготувати персики
Варення з персиків
Варення з персиків по праву можна вважати делікатесом, адже варення з таким дивно приємним смаком у нас не прийнято їсти кожен день. Пропонуємо вашій
Персиковий лікер
Персиковий лікер - це смачний і ніжний напій, який по достоїнству оцінять дами. А ми вам зараз розповімо, як його швидко і просто приготувати в
Компот з айви
Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій
Компот з персиків
Компот можна готувати з різних ягід і фруктів. Вони можуть замороженими, сушеними або свіжими. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами